Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016 13:21

Αντίπαλοι μετά από 6 χρόνια Κυπαρισσία και "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

 

Η Κυπαρισσία θα υποδεχθεί την Κυριακή (4.30 μ.μ.) την Καλαμάτα, στο ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α' τοπικής. 

Η Τριφυλιακή ομάδα πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο τοπικό και ειδικά στην έδρα της είναι πάντα δυνατή. Από την άλλη η "Μαύρη Θύελλα" μετά τον υποβιβασμό από την Γ' εθνική θέλει να έχει ένα όσο το δυνατό πιο σύντομο πέρασμα από την Α' τοπική και η έξοδος στην Κυπαρισσία θα είναι για αυτήν μια από τις πιο δύσκολες της σεζόν.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά μετά από έξι σεζόν. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν τη χρονιά 2010-2011 στην Δ' εθνική. 

Και τότε η Καλαμάτα προερχόταν από υποβιβασμό και μάλιστα… διπλό καθώς μετά την πτώση από την Β' εθνική ακολούθησε η διάλυση της ΠΑΕ του Γιώργου Γρηγορόπουλου και η απευθείας πρώση στην Δ' εθνική. Η ομάδα ξεκινούσε λοιπόν μια νέα πορεία από την Δ' εθνική, με τον Γιώργο Ράλλη πλέον πρόεδρο. Στην Δ' εθνική βρήκε τότε στον όμιλο της τέσσερις ακόμη Μεσσηνιακές ομάδες! Τον Πάμισο, την Εράνη, τον Μεσσηνιακό και την Κυπσρισσία. 

Η Καλαμάτα 1-0 στο πρώτο ματς

Το ματς του πρώτου γύρου είχε γίνει στις 11 Οκτωβρίου του 2010 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Η Καλαμάτα είχε πετύχει μόλις στο 7' το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με σκόρερ τον Γρηγορακάκη, που ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Μετά το γρήγορο γκολ η Καλαμάτα είχε διατηρήσει τον έλεγχο χωρίς όμως να διευρύνει το σκορ απέναντι στην Κυπαρισσία που είχε σταθεί καλά στο ματς. Ο Ελβιο Μάνα ήταν και τότε στον πάγκο της Καλαμάτας και ο Γιάννης Αντωνόπουλος στον πάγκο της Κυπαρισσίας. 

Οι συνθέσεις του αγώνα ήταν οι εξής: 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Αντ. Κωνσταντόπουλος, Τσόπελας, Μπλέτσας, Μπαστακός, Τσαγκαράκης, Νικητόπουλος (46' Αλεξανδρόπουλος), Γρηγορακάκης, Δρούγας (73' Σισμανίδης), Δημητρακόπουλος, Αθανασόπουλος (69' Αγγελόπουλος). 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Μακρής, Σιγέρης (88' Πλέτσας), Στρατικόπουλος, Λυδιώτης, Δασκαλάκης, Παναγόπουλος, Γεωργόπουλος, Δαραμάρας (72' Μανδραπήλιας), Μοροσάνου, Κιούτακ (39' Ανδρουτσής). 

Ισοπαλία στην Κυπαρισσία

Το παιχνίδι του β' γύρου (φωτό) είχε γίνει στις 13 Φεβρουαρίου στην Κυπαρισσία και έληξε ισόπαλο 1-1. Η τοπική ομάδα ήθελε βαθμούς καθώς βρισκόταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια τότε η παραμονή ήταν πολύ δύσκολη καθώς υποβιβάζονταν 7 από τις 16 ομάδες. Η Καλαμάτα αντίθετα ήταν στην κορυφή και είχε διαφορά σχετικής ασφαλείας (8 βαθμών) από τον δεύτερο Αστέρα Αμαλιάδας. Το ματς στην Κυπαρισσία ξεκίνησε με γκολ του Αθανασόπουλου για την Καλαμάτα στο 21' ενώ η Κυπαρισσία ισοφάρισε με τον Μακρή στο 33'. Το ματς στην συνέχεια ήταν μοιρασμένο ενώ στο 88' αποβλήθηκε ο Ανδρουτσής της Κυπαρισσίας.  Ηταν η πρώτη ισοπαλία της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα καθώς μέχρι τότε είχε 16 νίκες και 2 ήττες σε 18 ματς! Η Κυπαρισσία με το βαθμό που πήρε πλησίασε στους 4 βαθμούς την ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρισκόταν τότε η Εράνη!

Οι συνθέσεις του αγώνα ήταν οι εξής: 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Λυδιώτης (92' Καταβάτης), Παναγόπουλος (70' Κιούτακ), Μακρής, Ανδρουτσής, Γεωργόπουλος, Μανδραπήλιας, Σιγέρης, Δαραμάτας, Δασκαλάκης, Μπούρας. 

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Μπλέτας, Κωνσταντόπουλος, Μπαστακός, Αλεξανδρόπουλος, Γρηγορακάκης (23' λ.τ. Ελ Γαζάουι), Τσαγκαράκης, Αγγελόπουλος (71' Χελάς), Αθανασόπουλος, Νικητόπουλος, Σισμανίδης (60' Δρούγας).