Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 10:57

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Μεγάλα ματς την Κυριακή στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Η Τριφυλία θα φιλοξενήσει αυτή την Κυριακή τα τρία σημαντικότερα ματς της 2ης αγωνιστικής της Α' τοπικής, τα οποία συγκεντρώνουν τα βλέμματα των φίλων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, στην Κυπαρισσία ο τοπικός ΑΟΚ θα φιλοξενήσει την "Μαύρη Θύελλα", λίγα χιλιόμετρα δίπλα, στα Φιλιατρά, η Εράνη θα υποδεχθεί τον Πάμισο, ενώ στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Άγρας θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Τρία ματς στα οποία θα συμμετέχουν έξι από τις μεγαλύτερες ομάδες του Νομού, τα οποία παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον.

Στην Κυπαρισσία θα παίξουν δύο ομάδες που ξεκίνησαν νικηφόρα το πρωτάθλημα. Η τοπική ομάδα θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην έδρα της καθώς στην πρεμιέρα νίκησε αγχωτικά 1-0 την Ανδρούσα με γκολ στα τελευταία λεπτά. 

Ο Τάκης Παναγόπουλος αυτή τη φορά θα έχει στην διάθεση του τους Ντιόπ και Μιτρόφ που εξέτισαν την ποινή τους και έτσι μοναδικός απόντας θα είναι ο Καναβός που απέχει για επαγγελματικούς λόγους.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα πάει στην Κυπαρισσία χωρίς τους τραυματίες Κουντάνη και Κουκούτση ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βασιλόπουλου. Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και στην Κυπαρισσία. Η Καλαμάτα προέρχεται από την νίκη με 3-1 επί του Τέλλου Άγρα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Το ματς αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου καθώς υπάρχει κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων των γηπεδούχων ενώ και η Λέσχη Φιλάθλων Καλαμάτας διοργανώνει εκδρομή για την Κυπαρισσία.

Στα Φιλιατρά η Εράνη θα υποδεχθεί τον Πάμισο με στόχο την πρώτη της νίκη, μετά την λευκή ισοπαλία της πρεμιέρας στο Διαβολίτσι. Οι Φιλιατρινοί επέστρεψαν στην Α' τοπική μετά το σύντομο πέρασμα από την Α1 και θέλουν μια νίκη στο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι. Με εξαίρεση τον τραυματία Γκίνο οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου.

Ο Πάμισος ξεκίνησε με 4-1 επί του Αστέρα Αρφαρών και αύριο βγαίνει για πρώτη φορά από τη Μεσσήνη με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Οι Νησιώτες, όπως λένε, δεν στοχεύουν στον τίτλο αλλά στην δημιουργία μιας ομάδας που θα στηρίζεται στο μέλλον στα δικά της παιδιά, για αυτό και στην πρεμιέρα έπαιξαν νεαροί από την ακαδημία όπως οι Χαραλαμπόπουλος, Μάρκου και Παπαδόπουλος. Σε κάθε περίπτωση στο παραδοσιακό ντέρμπι με την Εράνη ο Πάμισος θα πάει με καλή ψυχολογία αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία. 

Στους Γαργαλιάνους θα παίξουν δύο ομάδες που προέρχονται από ήττες. Ο Τέλλος Άγρας μετά την ήττα από την "Μαύρη Θύελλα" στην Καλαμάτα στην πρεμιέρα αλλά και την αποχώρηση του έμπειρου αμυντικού Κώστα Παπουτσή, θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα και θα ψάξει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Οι Καλαματιανοί του Τζίμη Αναστασόπουλου στην πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τον Πανθουριακό και θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στους Γαργαλιάνους. 

Δύο παιχνίδια σήμερα

Πριν τα τρία αυριανά ντέρμπι αλλά και τα έξι συνολικά Κυριακάτικα ματς της 2ης αγωνιστικής, το πρόγραμμα θα ανοίξει σήμερα με δύο αναμετρήσεις.

Η Ανδρούσα στην πρεμιέρα έχασε στο 90' το βαθμό στην Κυπαρισσία και σήμερα ελπίζει να είναι πιο τυχερή και να ξεκινήσει με τρίποντο την βαθμολογική της συγκομιδή. Αντίπαλος της ομάδας του Σπύρου Τσίκινη θα είναι η ΑΕ Αβίας η οποία στην πρεμιέρα πέτυχε μεγάλη εντός έδρας νίκη επί του Εθνικού Μελιγαλά με 2-0. Το συγκρότημα του Διονύση Πουλή επέστρεψε στην Α' τοπική με κύριο στόχο την παραμονή και κάθε βαθμός που θα παίρνει εκτός έδρας θα είναι πολύτιμος. Θα πάει λοιπόν με πρωταρχικό σκοπό την ισοπαλία στην Ανδρούσα ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν θα έχει καμιά απουσία. 

Στο άλλο ματς θα παίξουν δύο ομάδες που ξεκίνησαν με ήττες το πρωτάθλημα καθώς ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα υποδεχθεί την Αναγέννηση. Οι «ερυθρόλευκοι» του Άγγελου Σπάλα έχασαν 3-1 από τον ΑΟ Φαραί και ελπίζουν ότι στο «Γ. Λουκαρέας» θα έχουν βελτιωμένη εικόνα και θα πάρουν βαθμό ή βαθμούς. Η Αναγέννηση από την άλλη, γνώρισε την ήττα με 2-1 στον Πύργο Τριφυλίας από τον Μιλτιάδη, παρότι προηγήθηκε. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα, που δεν έχει απουσίες, θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο για αυτή. 

Για το 2 στα 2 ο Πανθουριακός

Ο Πανθουριακός ήταν η μοναδική ομάδα που πέτυχε εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα, απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-1. Αύριο Κυριακή θα παίξει για πρώτη φορά στην έδρα του με αντίπαλο το Διαβολίτσι και στόχο το 2 στα 2. Αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι οι Μιγκάκης και Πετρόγιαννης ενώ ο Γιώργος Αργυρόπουλος δεν θα έχει σίγουρα στην διάθεση του τον τιμωρημένο Γιάννη Χελά.  Το Διαβολίτσι του Μιχάλη Φασουλή ξεκίνησε με εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Εράνη. Κόντρα στον Πανθουριακό δεν θα έχει τον τίτλο του φαβορί, όμως όπως έδειξε και στο Κύπελλο έχει και φέτος μια αξιόλογη ομάδα ικανή να χτυπήσει όλα τα ματς. 

Αμφίρροπα ματς σε Αρφαρά και Μελιγαλά

Αμφίρροπα παιχνίδια αναμένονται αύριο σε Μελιγαλά και Αρφαρά.

Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα φιλοξενήσει τον ΑΟ Φαραί με στόχο την πρώτη του νίκη, μιας και ξεκίνησε με εκτός έδρας ήττα από την ΑΕ Αβίας. Οι Καλαματιανοί αντίθετα συνδυάσαν νίκη και καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θα πάνε με καλή ψυχολογία στο Μελιγαλά.

Ο Αστέρας Αρφαρών έχασε με 4-1 στη Μεσσήνη στην πρεμιέρα ωστόσο πάλεψε το ματς, το οποίο ήταν 2-1 στο 88'. Αύριο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα απέναντι στον Μιλτιάδη. Οι «μελανόλευκοι» στην πρεμιέρα πήραν μεγάλη νίκη απέναντι στην Αναγέννηση ενώ αύριο θα πάνε πάνοπλοι στα Αρφαρά αφού εξέτισε την ποινή του και ο Στρατής. 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 

Ανδρούσα - Αβία

Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Σερεμέτης, Ρέκκας

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.

Καρβούνης, Σκόρδος, Βρυώνης

Κυριακή 

Κυπαρισσία - Καλαμάτα

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Μπλάνας, Ρέκκας, Γιαννέτσος

Τέλλος Άγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4.30 μ.μ.

Γιαννόπουλος, Σ. Τσαούση, Παναγιωτόπουλος

Πανθουριακός - Διαβολίτσι

Γήπεδο Ασπροχώματος, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Τσακόπουλος

Εθνικός Μελιγαλά - Α.Ο.  Φαραί

Γήπεδο Μελιγαλά, 4.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Ταβουλαρέας, Σταύρου

Εράνη - Πάμισος

Γήπεδο Φιλιατρών, 4.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Παλλαδινός

Αστέρας Αρφαρών - Μιλτιάδης

Γήπεδο Αρφαρών, 4.30 μ.μ.

 

Σερεμέτης, Βοσνάκης, Μπασιλάρης