Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016 21:53

Ισόπαλοι χωρίς γκολ Πλατανιάς και Παναιτωλικός

Γράφτηκε από τον

Σε μία αναμέτρηση που έμοιαζε με... άνοστη σούπα Πλατανιάς και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Το ματς χαρακτηρίζεται ως μοιρασμένο σε γενικές γραμμές καθώς ο Πλατανιάς είχε την υπεροχή στο πρώτο σκέλος της αναμέτρησης. Εντούτοις, ο Παναιτωλικός ανέβασε «στροφές» στο β’ μέρος και θα μπορούσε να είχε φτάσει στο… διπλό, εάν ο Σωτηρίου δεν επενέβαινε καταλυτικά σε φάση τετ-α-τετ με τον Μαρκόφσκι στο 89ο λεπτό.

 

Ο Πλατανιάς πίεζε τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, οι Αγρινιώτες κρατούσαν τους Χανιώτες μακριά από την περιοχή του Κυριακίδη. Σημειωτέον ο Δημήτρης Κυριακίδης αγωνίστηκε κανονικά μολονότι είχε αποκομίσει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στην προθέρμανση.

 

Μόλις δύο αξιόλογες φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε αρκετά λάθη. Αμφότερες ανήκαν στους γηπεδούχους με τους Γιακουμάκη (32’) και Μπανανά (36’). Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μιγκέλ Ροντρίγκεζ έχοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις στην άμυνα.

 

Εμφανώς πιο αποφασισμένες εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες ως προς το επιθετικό σκέλος. Ο Παναιτωλικός απείλησε σε δύο περιπτώσεις και ιδιαίτερα στο 59ο λεπτό με σουτ του Ουάρντα. Σημείο αναφοράς στην επίθεση των γηπεδούχων υπήρξε ο Γιακουμάκης ο οποίος τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

 

Ο Γιώργος Παράσχος έσπευσε να προσδώσει περισσότερη επιθετικότητα στον Πλατανιά περνώντας τον επιτελικό χαφ Ντίνα αντί του ανασταλτικότερου Μουνάφο. Στο μεταξύ, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να ελέγχουν πλήρως ένα ματς το οποίο –ως είθισται- θα κρινόταν σε λεπτομέρειες.

 

Το δίδυμο των Μάρκος Πάουλο και Μάκου έκαναν μπόλικη δουλειά στο ανασταλτικό σκέλος αναχαιτίζοντας πολλές επιθέσεις του Πλατανιά. Ο Γιάννης Ματζουράκης «τόνωσε» μεσοεπιθετικά τον Παναιτωλικό με τον Λεντέσμα αντί του αρνητικού Οσμάν Φερέϊρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός μοίρασε ασίστ στον Μαρκόφσκι που σπατάλησε την κλασσικότερη ευκαιρία στο ματς! Ο Σωτηρίου έκανε την κορυφαία επέμβαση στο 89ο λεπτό και γλίτωσε τον Πλατανιά από τα χειρότερα!

 

Κίτρινες: 30’ Μουνάφο, 80’ Βάντερσον, 89’ Γκνιάτιτς – 16’ Κλέσιο, 62’ Ουάρντα, 84’ Καμαβουάκα.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (65’ Στάθης), Μπανανά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μουνάφο (65’ Ντίνας), Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (82’ Γιακουμάκης), Μενδρινός, Μανούσος, Γιακουμάκης.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκεζ, Τσοκάνης, Μάκος (75’ λ.τρ. Καμαβουακά), Μάρκος Πάουλο, Οσμάν Φερέϊρα (58’ Λεντέσμα), Ουάρντα (87’ Λουίς Ρότσα), Τομανέ, Μαρκόφσκι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR