Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 19:25

Επιστολή Ψυχογιάννη προς την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Επιστολή Ψυχογιάννη προς την ΕΠΣ Μεσσηνίας

«Ο Αθλητισμός πρέπει να παράγει στον αθλούμενο κυρίως Υγεία;

Αν συμφωνείτε, τι πρωτοβουλίες πήρατε για την περιφρούρηση της Υγείας των αθλητών;

Αν δεν συμφωνείτε, καλά κάνετε και δεν αναλαμβάνετε καμία πρωτοβουλία.

Ξέρω, θα πείτε το άρθρο 18 του ΚΑΠ της ΕΠΟ. Ε, και λοιπόν τι λέει; Παραπέμπει στο άρθρο 33 παρ 9 του Νόμου 2725/99 (ΦΕΚ 121), ο οποίος παραπέμπει τις Ομοσπονδίες. Δηλαδή ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. 

Αλήθεια, γνωρίζουν οι γιατροί που παίζουν παιχνίδια στο Ενωσιακό Γήπεδο Κορδία ότι υπάρχει απινιδωτής;

Μέχρι σήμερα δεν έχω δει κανένα απινιδωτή να δίνεται στους γιατρούς αγώνων, εκτός αν και αυτός σκουριάζει μαζί με τα μηχανήματα της κάρτας υγείας (29.000.000€ δεν ξεχνιούνται, μεγάλο φαγοπότι). Φορείο πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα; Ξέρετε αν χτυπήσει κεφάλι, σπονδυλική στήλη, τράχηλος, χρειάζεται φορείο; Μέχρι σήμερα κουβαλιόνται οι αθλητές σαν τσουβάλια. Είστε υπεύθυνοι για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων. Εχετε κάνει συνεργασία με την Τ.Α. για τον εξοπλισμό των Ιατρείων των γηπέδων;

Ψάχνοντας τις ΕΠΣ, βρήκα μια καλή παρέμβαση της ΕΠΣ Ρεθύμνου η οποία λέει: Γενική αίματος, σάκχαρο αίματος, ουρία αίματος, ουρικό οξύ αίματος, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, αμυλάση, κάλιο, γ-GT, αλκαλική φωσφατάση, κρεατινίνη, χολερυθρίνη, TKE, SGOT, SGPT, CK, γενική ούρων, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς.

Δεν παριστάνω τον ειδικό, αλλά θα ήθελα να είναι παρέμβαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά... 

Δεν είμαι γιατρός, αλλά ευαισθητοποιημένος πολίτης. Από το 2009 δίνουμε ένα αγώνα για την υγεία των αθλούμενων. Η απώλεια  ζωής είναι μια τραγική ήττα σ' αυτόν τον αγώνα. Δεν πρέπει όμως να απογοητευτούμε. Ποτέ δεν είναι αργά να ξυπνήσουν συνειδήσεις.

Περιμένουμε από την ΕΠΣ Μεσσηνίας να αναλάβει πρωτοβουλίες, ποτέ δεν είναι αργά. Εμείς όμως δεν θα τους περιμένουμε».