Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 19:20

Διπλή προσφυγή κατά της διοίησης στην ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον

Δύο προσφυγές κατατέθηκαν σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την ακύρωση των προγραμματισμένων εκλογών στην ΕΠΟ και ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Τη μια κατέθεσαν στελέχη της αντιπολίτευσης και την άλλη βετεράνοι ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν παράγοντες και άλλα πρόσωπα του αθλητισμού, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Η αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης, τους εδράζεται στη συμπλήρωση της τετραετίας (ολοκλήρωση θητείας) του υφιστάμενου ΔΣ. Το αίτημα ακύρωσης των εκλογών, στην αντίφαση που δημιουργούν (όπως χθες, Τρίτη, σας ενημέρωσε το «SentraGoal») τα προβλεπόμενα σε νόμο και καταστατικό, για τον προσδιορισμό του αριθμού των εκλεκτόρων.

Η αντιπολίτευση (στην αίτηση της) προτείνει πρόεδρος της προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής (το πάλαι ποτέ ΔΣ) να διορισθεί ο (και υποψήφιος στις εκλογές) Ευάγγελος Γραμμένος. Και να τη στελεχώσουν, ως τακτικά μέλη, οι: Αντωνίου Αστέριος, Ασλανίδης Ευάγγελος, Βακάλης Νικόλαος, Βρακάς Κωνσταντίνος, Γιαρέμης Δημήτριος, Γκαγκάτσης Χρυσόστομος, Γρηγορίου Ζήσης, Δημητρίου Παναγιώτης, Διακοφώτης Παναγιώτης, Κιουπτσίδης Δημοσθένης, Λασκαράκης Περικλής , Μαυροκουκουλάκης Εμμανουήλ, Μπελεβώνης Γεράσιμος, Πανίδης Γεώργιος, Παπαχρήστος Παναγιώτης, Τρομπούκης Αθανάσιος, Ψαρόπουλος Σταύρος, Φρέρης Ειρηναίος, Χατζηιωάννου Ευάγγελος, Χατζησαρόγλου Γεώργιος.

Ως αναπληρωματικά προτείνονται οι Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, Δαμιανίδης Χαράλαμπος, Δανιήλ Άγγελος, Καρτσακλάς Θωμάς, Μαλιούφας Λεωνίδας, Σακελλάρης Κωνσταντίνος, Κατσανάκης Χαράλαμπος, Σιδέρης Βασίλειος, Αυλωνίτης Νικόλαος, Σαρηγιαννίδης Σταύρος, Τριανταφύλλου Δημήτριος, Φωλτόπουλος Φώτιος.

Σκοποί της προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι να μεριμνήσει για τη προπαρασκευή και τη διενέργεια των δύο επικείμενων Γενικών Συνελεύσεων της Ε.Π.Ο. που έχουν προκηρυχθεί για τις 14-10-2016 και 26-10-2016, με εξουσία να διενεργήσει όλες τις νομικές και υλικές πράξεις για την έγκυρη διεξαγωγή τους, συμπεριλαμβανομένων των επικυρώσεων των υποψηφίων για τις δύο συνελεύσεις.

Έως την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, το προσωρινό Δ.Σ. να διενεργεί κάθε ενέργεια που διενεργείται και από το τακτικό Δ.Σ., μεταξύ των οποίων και ότι έχει σχέση με την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, τον Ορισμό Επιτροπών, την εποπτεία της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, την εκπροσώπηση σε εκκρεμείς δίκες κ.τ.λ.).

Από την πλευρά τους οι μη (τουλάχιστον επίσημα) συμμετέχοντες σε κάποια από τις δύο παρατάξεις προτείνουν να στελεχωθεί η προσωρινή Εκτελεστική Επιτροπή με 15 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Μεταξύ αυτών, προτείνονται οι Βίκτωρας Μητρόπουλος, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Μαχλάς, Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Γιάννης Βαλαώρας, Γιώργος Σκαρτάδος, Φάνης Τουντζιάρης, Αντώνης Βουγίδης, Χαραλαμπίδη Γαρυφαλιά.

Πηγή: www.sentragoal.gr