Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 10:09

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ιστορικό ματς με Παναχαϊκή με έπαθλο την πρόκριση

Γράφτηκε από τον

Το πιο ιστορικό ματς μέχρι το… επόμενο θα δώσει σήμερα ο Τσικλητήρας, με αντίπαλο την Παναχαϊκή στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της Πύλου για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου της Γ' εθνικής.

Μπορεί βέβαια το διακύβευμα να μην είναι τόσο σημαντικό, αλλά δεν έρχεται και κάθε μέρα στην Πύλο μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα και στην Ευρώπη.

Η σημερινή Παναχαϊκή αναζητά τη χαμένη της αίγλη, έχοντας μπροστάρη σε αυτή την προσπάθεια τον Κώστα Κατσουράνη.  Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004,  ανέλαβε να οδηγήσει διοικητικά τους Πατρινούς και έπεισε και το συμπαίκτη του στο έπος της Πορτογαλίας, Κώστα Χαλκιά να φορέσει ξανά τα γάντια. Στο ρόστερ βρίσκεται ένας ακόμα διεθνής παίκτης, ο Καλαματιανός Γιώργος Φωτάκης, ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, ο επίσης Καλαματιανός Βασίλης Αθανασόπουλος.

Βραβεύουν Κατσουράνη, Χαλκιά στις 30 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος θα βραβεύσει μάλιστα τους Κατσουράνη και Χαλκιά,  στο ματς της 30ής Οκτωβρίου, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πατρινοί βρίσκονται από χθες στην όμορφη Πύλο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε δύο εβδομάδες. 

Και στα δύο παιχνίδια ο Τσικλητήρας είναι το αουτσάιντερ, αλλά με σύμμαχο τον κόσμο, που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο, μπορεί να βάλει δύσκολα στους Πατρινούς.

Το σημερινό ματς είναι νοκ - άουτ και ο νικητής θα παίξει στην επόμενη φάση εντός έδρας με το με το νικητή του ζευγαριού Βάρδα - Αιολικός στις 13 Νοεμβρίου. Ο τραυματίας Δημήτρης Ρούσης αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα στην προετοιμασία του Τσικλητήρα, που ολοκληρώνεται σήμερα, 

"Είναι μεγάλη τιμή να παίζουμε με την Παναχαϊκή και όποιος παίξει θα πρέπει να είναι έτοιμος για να δώσει τον καλύτερο εαυτό", το σχόλιο του προπονητή Νίκου Κακαλέτρη για το κυριακάτικο ματς, Το αξιοσημείωτο είναι ότι πέντε παίκτες των γηπεδούχων είναι Πατρινοί και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ομάδα της πόλης τους. Ο λόγος για τους Γιώργο Κυριαζόπουλο, Δημήτρη Μικελάτο, Ηλία Παναγόπουλο, Ακη Κωστή και Γιώργο Γραμματικόπουλο

Γειτονικό ντέρμπι στην Τρίπολη

Εφτά συνολικά νοκ - άουτ παιχνίδια θα γίνουν σήμερα για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Γ' εθνικής στον 3ο όμιλο. Εκτός από το Τσικλητήρας Πύλου - Παναχαϊκή, ξεχωρίζει το γειτονικό ντέρμπι στην Τρίπολη ανάμεσα στον Παναρκαδικό και τη Δόξα Μεγαλόπολης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής: 

Βάρδα - Αιολικός

Χρονάς, Γκοτσόπουλος, Νικολακόπουλος (Αχαίας)

Χαλκίδα - Αχαϊκή

Ντουμιτρέσκου, Παπανδριόπουλος, Χριστάκος

Ζευγολατιό - Θήβα 

Αγγελάκος, Γκριτζέπης, Κύριος (Αρκαδίας)

Τσικλητήρας Πύλου - Παναχαϊκή

Μανούχος (Αργολίδας), Πυργάκης, Σάνος (Κορινθίας), 

Παναρκαδικός - Δόξα Μεγαλόπολης

Γκάμαρης, Τζάκος, Κορτέσης (Αθηνών), παρατηρητής Χρονόπουλος (Μεσσηνίας)

Παναργειακός - Ερμιονίδα

Σταυρόπουλος, Λάττας, Κορδάτος (Ηλείας)

Αστέρας Αμαλιάδας - Λουτράκι

Διαμαντόπουλος, Νίκα, Καματάκης (Αρκαδίας)

* Ολα τα ματς θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ., με εξαίρεση το Βάρδα - Αιολικός που θα αρχίσει στις 11 το πρωί.