Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 16:07

Το παράδοξο στατιστικό στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Ούτε… επίτηδες να το έκαναν φέτος στην Α' τοπική Μεσσηνίας... 

Τη μία αγωνιστική δηλαδή να κερδίζουν οι γηπεδούχοι και την επόμενη να κάνουν πάρτι οι φιλοξενούμενοι. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι εναλλάξ κερδίζουν το ένα Σαββατοκύριακο έξι γηπεδούχοι και το άλλο, μόνο ένας.

Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα είχαμε έξι άσους, μία ισοπαλία και ένα διπλό. 

Τη δεύτερη αγωνιστική έναν άσο (Εθνικός), τρεις ισοπαλίες και τέσσερα διπλά. 

Την τρίτη αγωνιστική έξι άσους και δύο διπλά. Και την τέταρτη αγωνιστική  ένας άσος (Κυπαρισσία), δύο ισοπαλίες και πέντε διπλά. Με βάση τη στατιστική, είναι λοιπόν η σειρά των γηπεδούχων να… χαρούν στην προσεχή 5η αγωνιστική, όπου ξεχωρίζει το τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Μιλτιάδη και τον Τέλλο Αγρα. Ο απολογισμός στις πρώτες τέσσερις στροφές λέει πάντως 14 νίκες των γηπεδούχων, 12 των φιλοξενούμενων και 8 ισοπαλίες.  Ο Μιλτιάδης, η Κυπαρισσία, η Καλαμάτα και το Διαβολίτσι είναι οι ομάδες που δεν ξέρουν τι θα πει ήττα. Τέσσερις είναι και οι ομάδες που βρίσκονται όμως στην ανεπιθύμητη λίστα, να μην έχουν δηλαδή ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.

 

Ο λόγος για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τον Αστέρα Αρφαρών, την Εράνη και τον Τέλλο Αγρα.  Οσο γι' αυτούς που δεν έχουν μοιραστεί ακόμα τους βαθμούς σε κάποιο παιχνίδι τους, είναι ο Μιλτιάδης, η Αναγέννηση Παραλίας, ο Πάμισος, ο Πανθουριακός, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Α.Ο. Φαραί.