Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 21:54

"Αλωσε" το Ναύπλιο ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Στο Μεσολόγγι ο Μεσσηνιακός άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία, αλλά έφυγε ηττημένος με 1-0. Στο Ναύπλιο όμως η εντυπωσιακή εμφάνιση ανταμείφθηκε με τρίποντο.
Οι "πράσινοι" με σκόρερ τους Μπεγέτη, Τσουλάκο νίκησαν σήμερα με 2-1 τον Πανναυπλιακό και πήραν το πρώτο διπλό, αλλά και τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. 

Ο Μεσσηνιακός παρουσία 400 φιλάθλων κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είχε ακόμα δοκάρι με το Βιτάλι και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Ηταν με διαφορά η καλύτερη μέχρι τώρα φετινή εμφάνιση για την καλαματιανή ομάδα που παίρνει ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια.
Οσο για τον Πανναυπλιακό υστερούσε σε ποιότητα, αλλά όσο το σκορ ήταν στο 1-2 ήλπιζε για την ισοφάριση. Οι "πράσινοι" με τους Μπεγέτη - Αργυρόπουλο στον άξονα και τον Τσουλάκο μπροστά τους κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και δημιούργησε ρήγματα από τα πλάγια με τους Χελά - Ταχματζίδη, ενώ και ο προωθημένος Βιτάλι ήταν αρκετά καλός.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6'. Ο Χελάς από δεξιά γύρισε τη μπάλα για τον Ταχματζίδη και αυτός στην έστρωσε για τον Μπεγέτη που με φοβερό σουτ έγραψε το 0-1.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 8΄ με το γύρισμα του Κεσεντζόγλου που ήταν όμως αδύναμο και έτσι μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος. Ο γκολκίπερ του Μ.Γ.Σ. απέκρουσε την μπάλα και στην επόμενη φάση με πρωταγωνιστή ξανά τον Κεσεντζόγλου. Στο 10' ο Δριμούρας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και στο 13' ο Ταχματζίδης (από ασίστ του Βιτάλι) έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ετσι στο 16' έγινε το 1-1 με κεφαλιά του Κεσεντζόγλου έπειτα από σέντρα του Δριμούρα..
Το γκολ όμως δεν πτόησε το Μεσσηνιακό που συνέχισε να πιέζει και στο 18' έφθασε κοντά στο δεύτερο γκολ με το σουτ του Τσουλάκο, αλλά ο Γεωργιόπουλος πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 30' ο Κατσαούνης κατάφερε και απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα προ του Χελά και Βιτάλι που καραδοκούσαν να σκοράρει στη σέντρα του Ταχματζίδη. Ο τελευταίος πάσαρε στο 32' για το Βιτάλι που με πλασέ "σημάδεψε" το κάθετο δοκάρι. Νέα ευκαιρία στο 34' με το σουτ του Τσουλάκου που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 44' ο Κατσαούνης απέκρουσε το σουτ του Μπεγέτη.

Θέμα χρόνου το γκολ

Ο Μεσσηνιακός μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη για τη νίκη και φαινόταν ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου. Αφού πρώτα απείλησε με το φάουλ του Ταχματζίδη στο 58', σκόραρε στο 64' με το φάουλ του Τσουλάκου και αφού η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού και άλλαξε πορεία. Στο 70' λίγο έλειψε με τον ίδιο τρόπο να γίνει το 1-3, αλλά αυτή τη φορά ο Κατσούνης πρόλαβε και απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα από κάθετη μπαλιά του Τσουλάκου, ο Βιτάλι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο γκολκίπερ του Πανναυπλιακού απέκρουσε και πάλι.
Στα τελευταία λεπτά ο Πανναυπλιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει κυρίως με στημένες φάσεις. Από κόρνερ του Μουσταφά  στο 74' ο Κεσεντζόγλου βρήκε την μπάλα, όμως ο Κυριακόπουλος απέκρουσε. Στο 85' ο Νινιός αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ στο 90' η κεφαλιά του Η. Γκολέμη πέρασε άουτ από το δοκάρι.
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Ν.Μητροσύλης): Κατσαούνης, Μπέλεσης, Ευθυμίου, Θ.Γκολέσης, Κιρβαλίτζε- Γεωργιόπουλος (60’ Φλεβάρης), Καραμάνος, Κάπλατζης, Τσακνάκης (56’ Μουσταφά)- Δριμούρας (70’ Η.Γκολέμης), Κεσεντζόγλου.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπιμπίρης (35’ λ.τρ. Κουρεντζής), Μπαστακός, Δασκαλάκης,  Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Τσουλάκος, Χελάς (78’ Κουκούτσης), Βιτάλι, Ταχματζδης (72' Τσουκάλης).