Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 12:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Πήρε το ντέρμπι με Τσουλάκο και έπιασε κορυφή

Γράφτηκε από τον

Μια προσωπική ενέργεια του Σταύρου Τσουλάκου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκρινε το χθεσινό ντέρμπι της Καλαμάτας με τον Πάμισο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε δύσκολα με 1-0 παρουσία περίπου 800 φιλάθλων και των δύο ομάδων και έπιασε τον Μιλτιάδη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' τοπικής.

Το ντέρμπι ήταν φτωχό σε θέαμα με τους αμυντικούς των δύο ομάδων να είναι οι διακριθέντες. 

Ουσιαστικά οι «μελανόλευκοι» αξιοποίησαν το μοναδικό πολύ καλό 15λεπτο που είχαν στο ματς. Ο λόγος για το διάστημα 30'-45', στο οποίο η Καλαμάτα πίεσε αρκετά, μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις και τελικά να πετύχει το νικητήριο γκολ. Είχε προηγηθεί ένα φτωχό ημίωρο στο οποίο ο Πάμισος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Λαθύρη στο 21'. 

Στο β' ημίχρονο η Καλαμάτα διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα παίζοντας σοβαρά και χωρίς λάθη στην άμυνα, ωστόσο μπροστά έκανε πολύ λίγα πράγματα και προβλημάτισε εν' όψει της συνέχειας. 

Ο Πάμισος κρατά κατ' αρχήν την καλή αμυντική λειτουργία. Επιθετικά, προσπάθησε να χτυπήσει με γρήγορες επιθέσεις την άμυνα της Καλαμάτας, είχε τρεις καλές φάσεις στο ματς και σε αρκετές περιπτώσεις του έλειψε η καλή τελική πάσα για να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς.

Το φιλμ του αγώνα

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Καλαμάτα πήρε τη μπάλα στην κατοχή της ωστόσο δεν μπορούσε να την περάσει εύκολα στην επίθεση. Ο Πάμισος είχε κλείσει τους χώρους, και ταυτόχρονα πίεζε ψηλά με στόχο να κλέψει μπάλες και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λαθύρη, Μπίσα και Γεωργιόπουλου.

Στο πρώτο ημίωρο λοιπόν η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά ενώ ο Πάμισος φαινόταν να πατά καλύτερα στο γήπεδο και παράλληλα βρήκε την δική του καλή στιγμή.

Ηταν το 21' όταν ο Λαθύρης έκανε μια ωραία προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Λιόλιου έκανε το πλασέ αλλά ο Κυριακόπουλος απόκρουσε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.

Η Καλαμάτα δεν είχε λύσεις στην επίθεση στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο μετά το 30' άρχισε να πλησιάζει όλο και πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή.

Η προσπάθεια του Καλαντζή στο 34΄ έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ στο πρώτο σουτ των γηπεδούχων στο ματς, ενώ στο 36' ο Λιόλιος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Τρίτη και καλύτερη φάση μέσα σε λίγα λεπτά για την Καλαμάτα στο 40' με τον Αθανασόπουλο να σουτάρει έξω από την περιοχή λίγο άουτ.

Και ενώ το δεκάλεπτο πίεσης της Καλαμάτας περνούσε ανεκμετάλλευτο και όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πάνε ισόπαλες για το ημίχρονο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσουλάκος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε το γωνιακό χαμηλό σουτ με τον Τρακάκη να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για την Καλαμάτα.

Ο Πάμισος είχε την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, στο 56', όταν ο Μπίσα απέφυγε τον Καντούτση από αριστερά και έκοψε στον Τουρλίδα που με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 60' ο Λαθύρης έπαιξε κάθετα τον Μπίσα που σούταρε άουτ από πλάγια δεξιά με τους φιλοξενούμενους να απειλούν για δεύτερη φορά στην επανάληψη.

Απο εκεί και πέρα, και μέχρι το φινάλε είδαμε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη με την Καλαμάτα να μην μπορεί να τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και τον Πάμισο να μην μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Μοιραία έμεινε το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μπλάνα που είχε βοηθούς την Αθανασοπούλου και τον Βρυώνη. 

Στο 82' η εξέδρα τα έβαλε με τον Μπίσα για ένα μαρκάρισμα στον Βασιλόπουλο και έπεσαν κάποια μπουκάλια στο γήπεδο με αποτέλεσμα να διακοπεί για ένα λεπτό το ματς.

Κίτρινη κάρτα πήταν οι Μπαστακός 42', Αθανασόπουλος 47', Βασιλόπουλος 75'- Λαθύρης 20', Μπίσα 35',, Ηλιόπουλος 74'.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (70' Σταματελόπουλος), Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης, Καλαντζής, Νάτσης, Αθανασόπουλος (57' Βασιλόπουλος), Τσουλάκος (70' Σαραντόπουλος), Νικολόπουλος.

 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Μπομπότσι (79' Πατσιώτης), Κατσιβαρδέας, Δημητρακόπουλος, Μπερερής, Μωράκης, Γεωργιόπουλος (66' Παπαδόπουλος), Λαθύρης, Τουρλίδας, Ηλιόπουλος, Μπίσα.