Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 12:30

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι πρώτοι ημιτελικοί Ανδρούσα - Καλαμάτα και Αναγέννηση - Θουρία

Γράφτηκε από τον

 

Καλαμάτα, Πανθουριακός, Αναγέννηση Παραλίας και Ανδρούσα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό κύπελλο Μεσσηνίας, το οποίο επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από δύο μήνες, μιας και η τέταρτη φάση είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα λοιπόν θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί και στις 14 Δεκεμβρίου οι επαναληπτικοί. Η αρχή γίνεται στις 3 το μεσημέρι στην Ανδρούσα, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την "Mαύρη Θύελλα",  σ' ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί. Σε αντίθεση δηλαδή με το δεύτερο ζευγάρι, το οποίο συνθέτουν η Αναγέννηση Παραλίας με τον Πανθουριακό, που θα ανταμώσουν στις 6 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Χωρίς άγχος θα παραταχθεί η Ανδρούσα στο σημερινό ημιτελικό, μιας και στόχος είναι η παραμονή στην Α' τοπική. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται με αδιαφορία., αφού όπως λέει ο προπονητής Στάθης Βανικιώτης "Τα παιδιά θα έχουν κίνητρο και θα προσπαθήσουν χωρίς άγχος για το καλύτερο". Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Δέδες και οι Βλαχόπουλο, Βιδάκης που δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Από την άλλη πλευρά θα λείψουν και πάλι οι γνωστοί τραυματίες Κουντάνης, Κουκούτσης και Γεωργιόπουλος.

Η Καλαμάτα θα παραταχθεί με αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του πρωταθλήματος, αλλά θέλει να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση.

Τιμά τη μνήμη του Μαλαφέκα

Η Καλαμάτα θα τιμήσει σήμερα τη μνήμη του Βασίλη Μαλαφέκα, προσφέροντας στην οικογένειά του και στην ομάδα της Ανδρούσας μια φανέλα της "Μαύρης Θύελλας", που τόσο αγάπησε,  έχοντας τυπωμένη στο μπροστινό μέρος τη φωτογραφία του, ενώ νωρίτερα θα τελεστεί τρισάγιο στο μνήμα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. 

Γι' αυτό το λόγο η αποστολή θα αναχωρήσει στις 12.30 το μεσημέρι για την Ανδρούσα. 

Περιμένει το Δήμο για το Στάδιο

Η ΕΠΣΜ όρισε χθες στον Κορδία τον αγώνα της Καλαμάτας με το Μιλτιάδη, αλλά οι άνθρωποι της "Μαύρης Θύελλας" αισιοδοξούν ότι θα παίξουν την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο, στο οποίο έγινε σπορά του χλοοτάπητα και είναι πλέον θέμα χρόνου να παραδοθεί προς χρήση. Η διοίκηση κατέθεσε αίτημα στον Αθλητικό Φορέα του Δήμου, με το οποίο ζητά την παραχώρηση του γηπέδου και περιμένει τη θετική απάντηση.  Κάτι που αν συμβεί θα βοηθήσει αγωνιστικά την Καλαμάτα, η οποία παίζει σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Ευχάριστο πονοκέφαλο αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας έχει ο Αντώνης Μαυρέας, μιας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ εκδόθηκε και το δελτίο του Πετράκου. Ο προπονητής της Αναγέννησης δεν κρύβει ότι το κύπελλο είναι στους στόχους της ομάδας και προσμένει από τους παίκτες του να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα.  Ανάλογες φιλοδοξίες έχει και ο Πανθουριακός, από τον οποίο όμως δεν λείπουν τα προβλήματα. Εκτός από τους Καραγιάννη, Κάνιστρα που δεν υπολογίζονται, κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Μιγκάκη και Δασκαλάκη.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος εκτιμά ότι θα γίνει κλειστό ματς με λίγες φάσεις και ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Ανδρούσα - Καλαμάτα

Γήπεδο Ανδρούσας "Β. Μαλαφέκας", 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουκάλη, Γεωργαντάς

Αναγέννηση Παραλίας - Πανθουριακός

Γήπεδο ΕΠΣΜ Κορδία, 6 μ.μ.

 

Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου