Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 09:41

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-1: Προβάδισμα για τελικό με ανατροπή στο φινάλε

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο ημίωρο ήταν όλα τα λεφτά στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον Πανθουριακό που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.


Μέχρι το 60' οι περισσότεροι από 200 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολουθούσαν ένα ανιαρό παιχνίδι κέντρου χωρίς ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η συνέχεια ωστόσο τους αποζημίωσε και με το παραπάνω καθώς το ματς ήταν γεμάτο συγκινήσεις.
Ο Πανθουριακός ήταν αυτός που βγήκε πρώτος μπροστά, δημιούργησε 2-3 φάσεις και τελικά προηγήθηκε με τον Βασίλη Πανταζή στο 65.
Η Αναγέννηση ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Η εσωτερική αλλαγή του Αργυρόπουλου, που από το κέντρο της άμυνας πέρασε στην επίθεση, φάνηκε να δυναμώνει τους γηπεδούχους που άρχισαν να απειλούν και τελικά πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή με γκολ του Μαρή στο 82' και του Αργυρόπουλου στο 84'.
Το τελικό 2-1 δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό στην Αναγέννηση ωστόσο όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα γίνει στο γήπεδο του ασπροχώματος στις 14 Δεκεμβρίου.

Λίγα πράγματα
μέχρι το 60'

Το ματς ξεκίνησε με τον Πανθουριακό να μπαίνει επιθετικά, να πλησιάζει πιο εύκολα την περιοχή της Αναγέννησης, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Μετά το 15' μάλιστα η Αναγέννηση ισορρόπησε απόλυτα και το ματς μέχρι το 30' κύλησε χωρίς την παραμικρή φάση μπροστά στις δύο εστίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ του αγώνα σημειώθηκε στο 34' με τον Χρήστο Τρίψα να προσπαθεί να απειλήσει έξω από την περιοχή χωρίς μάλιστα να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Σταθά που μπλόκαρε εύκολα.
Η Αναγέννηση ήταν πιο επιθετική στο τελευταίο 10λεπτο του 45λεπτου, ωστόσο το μόνο που είχε να επιδείξει ακόμη το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Μουλιάτου στο 44' που επίσης μπλόκαρε εύκολα ο Σταθάς.
Πολύ φτωχό πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μένουν φυσιολογικά στο 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ρυθμό του πρώτου. Παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση για την αντίπαλη εστία.
Σταδιακά ωστόσο ο Πανθουριακός άρχισε να ψάχνει περισσότερο το γκολ. Ενα σουτ του Χελά στο 59' δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ανδρέου καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Σαφώς πιο επικίνδυνο ήταν το σουτ του Ντόκο στο 61' όμως και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πανταζής το 0-1

Στο 63' ο Καράμπελας σούταρε έξω από την περιοχή ελάχιστα άουτ και στο 65' η υπεροχή των φιλοξενούμενων στο διάστημα αυτό έφερε αποτέλεσμα. Ο Βασίλης Πανταζής ελίχθηκε έξω από την περιοχή από δεξιά και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ανδρέου γράφοντας το 0-1.
Η Αναγέννηση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 72' είχε μια πολύ στιγμή όταν ο Τρίψας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Αργυρόπουλος - που από στόπερ μετά το 0-1 πέρασε στην επίθεση - με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 79' μετά από σέντρα του Τρίψα ο Τριανταφυλάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν υπήρξε γκολ αφού είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Ανατροπή σε 2 λεπτά!

Η Αναγέννηση έψαξε την ισοφάριση και στο επόμενο λεπτό , το 80', όταν ο Μαρής έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Τριανταφυλάκης με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 81' ο Παντσιώτης κόντραρε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Τριανταφυλλάκη.
Και στο 82' η Αναγέννηση επιβραβεύθηκε για την επιθετικότητα της στο διάστημα αυτό και φτάνοντας στο 1-1 με φοβερό σουτ του Μαρή έξω από την περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί γέμισμα στην περιοχή και απομάκρυνση των αμυντικών.
Στο 84' ο Μουλιάτος έκανε την προσπάθεια και το γύρισμα από δεξιά, με τον Αργυρόπουλο να πλασάρει εύστοχα και να γράφει το 2-1 για την Αναγέννηση κάνοντας την ολική ανατροπή μέσα σε 2 λεπτά.
Το ματς είχε πάρει πλέον φωτιά και στο 88' ο Χελάς μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε λίγο άουτ χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Πανθουριακό.
Διαιτητής ο Γιώργος Μπλάνας και βοηθοί οι Σταύρος Λάμιας και η Σοφία Αθανασοπούλου.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Ανδρέου, Γέρμανης, Κορομηλάς, Δουρούμης, Κανελλόπουλος, Δασκαλάκης (89' Βεργόπουλος), Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Τρίψας, Μαρής (90' Πετράκος), Τριανταφυλλάκης.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι, Κλουβάτος, Καράμπελας, Ντόκο (81' Κωνσταντόπουλος), Μουστάκας (90' Αντωναίος), Δασκαλάκης, Πανταζής (76' Μιγκάκης), Χελάς.