Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:10

Η απογοητευτική Καλαμάτα ισοφάρισε 1-1 στο 93' τον Μιλτιάδη

Γράφτηκε από τον

 

Πολύ κοντά σε ένα ιστορικό διπλό βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Μιλτιάδης ο οποίος μέχρι το 93' κρατούσε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην "Μαύρη Θύελλα", αποτέλεσμα με το οποίο θα την έπιανε στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' τοπικής.

Ωστόσο ο Χρήστος Καλαντζής στο 93' γλίτωσε τα χειρότερα για την απογοητευτική χθες Καλαμάτα ισοφαρίζοντας το γκολ που είχε πετύχει ο Βελλής στο 51' και ηρεμώντας κάπως τους περίπου 600 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και είχαν αρχίσει δικαιολογημένα την γκρίνια και τις αποδοκιμασίες.

Το τελικό 1-1 διατηρεί την Καλαμάτα πρώτη με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Μιλτιάδη, ο οποίος χθες κέρδισε τις εντυπώσεις. Με καλή τακτική, πάθος και πίστη στη μεγάλη νίκη, βρέθηκε πολύ κοντά στο διπλό απέναντι σε μια Καλαμάτα που συνολικά προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της. Σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν είχε λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες ενώ αυτή τη φορά αντιμετώπισε και αμυντικά προβλήματα κυρίως από τον εξαιρετικό χθες Γεωργιόπουλο. 

Χλωμή Καλαμάτα, δοκάρι ο Μιλτιάδης

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο ξεκίνημα του με την Καλαμάτα να κυκλοφορεί την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική ενώ ο Μιλτιάδης είχε κλείσει τους χώρους και έψαχνε μια καλή αντεπίθεση.

Μια αντεπίθεση που βρήκε σχετικά γρήγορα αγγίζοντας μάλιστα το γκολ. Ηταν το 19' όταν ο Γεωργιόπουλος συνδυάστηκε με τον Μπαρσελό από δεξιά, ο τελευταίος βρήκε τον Αναστασόπουλο που από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα γυριστό σουτ που έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια άουτ.

Η Καλαμάτα εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει ρυθμό και το δεύτερο σουτ του αγώνα ανήκε επίσης στον Μιλτιάδη με τον Μπαρσελό να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή στο 23' και τη μπάλα να περνά μισό μέτρο άουτ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν κακή εμφάνιση και η μουρμούρα στην εξέδρα άρχισε να γίνεται έντονη, με τον Τσουλάκο να γυρίζει χαρακτηριστικά στον κόσμο στο 35' και να ζητά να ηρεμήσουν.

Στο επόμενο λεπτό η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά με τον Νάτση να βρίσκεται σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής και να πιάνει το δυνατό σουτ όμως ο Γιαννόπουλος ήταν σε καλή θέση και απόκρουσε τη μπάλα.

Κάπου εκεί δημιουργήθηκε εκνευρισμός και μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς στο 37' είχαμε σύρραξη παικτών των δύο ομάδων που είχε ως αποτέλεσμα να βγάλει ο Μπλάνας από μια κίτρινη στα δύο 9άρια, τους Αθανασόπουλο και Αναστασόπουλο.

Ολα αυτά ζωντάνεψαν κάπως τους γηπεδούχους που στο 42' έχασαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Μπεγέτης έβγαλε κάθετη πάσα, η άμυνα αδράνησε και ο Καλαντζής βρέθηκε απέναντι στον Γιαννόπουλο που όμως απόκρουσε το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας. Η μπάλα έφτασε πάλι στον Καλαντζή που έκανε αμέσως νέο σουτ αλλά ο Στρατής έδιωξε με το κεφάλι.

Η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά του α' ημιχρόνου δεν απέφερε τίποτα και το 0-0 έμεινε στο πρώτο 45λεπτο.

Με απίθανο γκολ του Βελλή το 0-1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα και πάλι υποτονική και τον Μιλτιάδη να αιφνιδιάζει στο 51' με ένα απίθανο γκολ.

Από ωραία προσπάθεια του Γεωργιόπουλου από αριστερά, ο Καραμπότσος έφερε τη μπάλα στην περιοχή και ο Βελλής από δεξιά, έχοντας πλάτη στο τέρμα, έκανε ένα... περίεργο γυριστό  σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Κυριακόπουλου που αιφνιδιάστηκε, για να γίνει το 0-1 για τον Μιλτιάδη.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όταν στο 52' ο Μπεγέτης έκανε τη σέντρα και ο Μπαστακός έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Γιαννόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση διώχνοντας τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Στο 55' οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αθανασόπουλο, αλλά μάλλον ήταν σωστή η απόφαση του Μπλάνα να συνεχιστεί το ματς.

Από το σημείο αυτό και μέχρι το 80' το ματς είχε πολλές διακοπές και όσο παίχθηκε μπάλα η Καλαμάτα είχε μια ανούσια υπεροχή χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων κέρδιζαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και κρατούσαν εύκολα το 0-1.

Ενα μακρινό σουτ του Νικολόπουλου στο 84' έστειλε τη μπάλα ένα μέτρο άουτ αφού η Καλαμάτα δεν είχε άλλο τρόπο να πατήσει περιοχή. Ενα μέτρο άουτ σούταρε και ο Αναστασόπουλος για τον Μιλτιάδη σε αντεπίθεση στο 86'.

Τσουλάκος σέρβιρε, Καλαντζής ισοφάρισε

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα υποχρεώσουν την Καλαμάτα στην πρώτη φετινή της ήττα, στο 93' έγινε το 1-1 από μια πολύ ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε ο Βασιλόπουλος και ολοκλήρωσαν οι δύο παίκτες που κρατούν μέχρι τώρα την Καλαμάτα στην κορυφή. Ο Βασιλόπουλος λοιπόν ξεκίνησε μια κούρσα από δεξιά, βρήκε τον Τσουλάκο στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά - πάσα έστρωσε στον Καλαντζή που με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας και βοηθοί η Αθανασοπούλου και ο Σκόρδος.

Κίτρινη κάρτα πήραν οι Αθανασόπουλος (37'), Καλογερόπουλος (57') Κυριακόπουλος (65'), Βασιλόπουλος (82') - Αναστασόπουλος (37'), Καραμπότδος (43'), Δημόπουλος (52'), Στρατής (56'), Γεωργιόπουλος (69'), Γιαννόπουλος (81')

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός (76' Βασιλόπουλος), Μπεγέτης (60' Σαραντόπουλος), Νικολόπουλος, Νάτσης (91' Πουλάκος), Τσουλάκος, Καλαντζής, Αθανασόπουλος.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Γιαννόπουλος, Μπαρσελό (88' Παυλόγιαννης), Αναστασόπουλος, Βελλής, Γεωργιόπουλος, Δημόπουλος (82' Ταχίρι), Διαμαντόπουλος, Καραμπότσος (66' λ. τρ. Γαλάνης), Παλλιάς, Στρατής, Τσέρτος.