Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 12:06

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ 3-0: "Σεφτέ" στην Πύλο με σούπερ πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε... Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί ο χθεσινός αγώνας του Τσικλητήρα με το Λουτράκι.

Η ομάδα της Πύλου μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και "κλείδωσε" ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς από το 28', όταν και προηγήθηκε 2-0, σ' ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Ενδεικτικό ότι εκτός από τα δύο γκολ, είχε άλλες 5 καθαρές ευκαιρίες. 

Στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα και στο 78' βρήκε ένα ακόμα γκολ για να δώσει διαστάσεις στην πρώτη φετινή νίκη στη φυσική της έδρα και δεύτερη στο πρωτάθλημα, έπειτα από το 3-1 με τη Δόξα Μεγαλόπολης στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Δημήτρης Μικελάτος στο 16' άνοιξε το σκορ, για να πάρει τη σκυτάλη στη συνέχεια ο κεντρικός αμυντικός Αγγελος Μπίζος. Ο περσινός πρώτος σκόρερ του Τσικλητήρα σκόραρε στο 28' και στο 72' από φάουλ και κόρνερ, αντίστοιχα, ενώ άγγιξε το γκολ δύο ακόμα φορές!

Η υπεροχή των γηπεδούχων στις στημένες φάσεις ήταν απόλυτη και ο γεγονός ότι τα δύο από τα τρία γκολ ήταν προϊόν αυτών των φάσεων, φανερώνει και τη δουλειά που έγινε στο διάστημα της διακοπής από το τεχνικό τιμ. 

Με τη χθεσινή νίκη ο Τσικλητήρας ξεκόλλησε από τους 7 βαθμούς, ανέβηκε στην 9η θέση του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής και αύξησε στους 8 βαθμούς τη διαφορά από την 15η και τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. 

Στο χθεσινό ματς ο Παλιγγίνης υπερασπίστηκε την εστία, Παναγόπουλος και Καραμπάς κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Μπίζο και Ρούσση στο κέντρο αυτής. Μπροστά τους ο Ζαχαρόπουλος με τον Τσάτσο. Στις πτέρυγες ο Μεντούρ δεξιά στο επίσημο ντεμπούτο του με τον Τσικλητήρα και αριστερά ο Κερμενίδης και πίσω από τον Γραμματικόπουλο ο Μικελάτος.

 Ο Τσικλητήρας  έκλεισε από το ξεκίνημα το Λουτράκι στα καρέ του και απείλησε στο 12' με την κεφαλιά του Μπίζου (έπειτα από φάουλ του Τσάτσου) που απέκρουσε σε κόρνερ ο Διαμαντής. Από το κόρνερ, ο Μικελάτος έπιασε από το ημικύκλιο το σουτ, όμως η μ[άλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε εκ νέου σε κόρνερ. Στο 16' από διώξιμο της μπάλας του Ρούσση, ο Μικελάτος διεκδίκησε τη μπάλα με τα στόπερ και τους νίκησε κατά κράτος, σκοράροντας με προβολή. Ο Μικελάτος που είχε χθες... κέφια, εκτέλεσε φάουλ στο 24' και ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Διαμαντής

Το παιχνίδι παιζόταν συνεχώς έξω από τα καρέ του Λουτρακίου με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τις μονομαχίες και να αναγκάζονται να κάνουν συνεχώς φάουλ, είτε στο Γραμματικόπουλο, είτε στο Μικελάτο.

Στο 28' λοιπόν από φάουλ του Κερμενίδη και αδράνεια της άμυνας, ο προωθημένος Μπίζος έκανε με κοντινό πλασέ το 2-0. Ενα γκολ που έδιωξε το όποιο άγχος για τους παίκτες του Τσικλητήρα που δεν κατέβασαν ταχύτητα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 30' ο Κερμενίδης σέντραρε για το Μεντούρ που πήρε την κεφαλιά για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Διαμαντής. Από το κόρνερ και έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μεντούρ βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Τσικλητήρα να έχει όμως άλλες δύο ευκαιρίες, πριν το 3-0 στο 72'. Πρώτα στο 59' με την προβολή του Μπίζου, ξανά από φάουλ (του Μικελάτου) και στο 60' με την κεφαλιά του Κωστή, ύστερα από σέντρα του Μεντούρ. Το 3-0 ήρθε τελικά στο 72'. Ο Τσάτσος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπίζος με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε τον επίλογο του χθεσινού αγώνα. 

Καλύτεροι για τους νικητές οι Μπίζος, Μικελάτος, ενώ καλό ματς, κυρίως στο πρώτο μέρος έκανε και ο Ζαχαρόπουλος, με τον Μεντούρ. Από τους φιλοξενούμενους δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης, με το Μεσσήνιο επιθετικό Γιώργο Πουλάκο να μπαίνει αλλαγή στο β' μέρος. 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παλιγγίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Ρούσσης, Καραμπάς, Ζαχαρόπουλος, Μεντούρ, Τσάτσος (88' Σβίγκος), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (77' Πήλιος), Κερμενίδης (67' Κωστής).

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμαντής, Παναγόπουλος (75' Τσώκος), Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Μπριλάκης, Βαλκάνος, Μάγγος, Κωβαίος (46' Πουλάκος), Ζέρβος, Τσιώλης (46' Αποστολάκης).