Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 13:15

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Αύξησε τη διαφορά και θέλει το 3 στα 3

Γράφτηκε από τον

Με σχετικά άνετη νίκη στα Αρφαρά συνέχισε την Κυριακή η "Μαύρη Θύελλα" την πορεία της στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Οι «μελανόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 του τοπικού Αστέρα πετυχαίνοντας τα δύο τελευταία γκολ στα τελευταία λεπτά, σε ένα ματς που πάντως είχαν τον έλεγχο και τρία δοκάρια και όσο το σκορ ήταν ρευστό (1-2 μέχρι το 86'). 

Η νίκη μάλιστα σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Μιλτιάδη αύξησε την διαφορά της Καλαμάτας από την ομάδα του Πύργου στους 5 βαθμούς, δίνοντας της ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική. Οι τρεις βαθμοί διαφοράς από τον Μιλτιάδη έγιναν πέντε, ωστόσο υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν την δυνατότητα να περάσουν την ομάδα του Πύργου και να βρεθούν στο -4 από την Καλαμάτα. Ο λόγος για την Αναγέννηση και τον Πανθουριακό που θα παίξουν αύριο τα ματς που διεκόπηκαν λόγω της βροχής το Σάββατο, με Εράνη η Αναγέννηση και με Φαραί ο Πανθουριακός. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Καλαμάτα θα έχει ένα ξεκάθαρο βαθμολογικό προβάδισμα το οποίο θα προσπαθήσει να διατηρήσει ή και να διευρύνει στις τρεις αγωνιστικές που μένουν μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος για Χριστούγεννα.

Μέχρι τότε λοιπόν η Καλαμάτα θα παίξει διαδοχικά με Ολυμπιακό Καλαμάτας εντός, Εράνη εκτός και Εθνικό Μελιγαλά εντός με στόχο το 3 στα 3 που πιθανότατα θα διευρύνει την διαφορά από τους διώκτες της. Ενδιάμεσα, στις 14 Δεκεμβρίου, υπάρχει και ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου με την Ανδρούσα (1-1 το πρώτο ματς) που θα γίνει στην Καλαμάτα και η "Μαύρη Θύελλα" θα προσπαθήσει να σφραγίσει και την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Όσον αφορά το ματς στα Αρφαρά, παρά το βαρύ από τη βροχή γήπεδο, οι παίκτες της Καλαμάτας μπήκαν στο γήπεδο με σαφή διάθεση να παίξουν δυνατά και επιβεβαιώσουν στο χόρτο τον τίτλο του φαβορί του αγώνα. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν βέβαια φανερή, όμως οι «μελανόλευκοι» κρατούν την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ματς, αφού στο παρελθόν υπήρξαν αγώνες στους οποίους υπήρξε υποτίμηση.

 

Από εκεί και πέρα, ο Χρήστος Καλαντζής δεν αγωνίστηκε στα Αρφαρά, αφού είχε ενοχλήσεις στο πόδι και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.