Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 17:58

Εισαγγελική πρόταση για 21 μήνες φυλάκισης του Μέσι

Γράφτηκε από τον

Ο Εισαγγελέας δεν θεωρεί τον Λιονέλ Μέσοι άμοιρο ευθυνών στην υπόθεση φοροδιαφυγής και προτείνει ποινή φυλάκισης και γι' αυτόν, εκτός του πατέρα του.

Η εφημερίδα της Μαδρίτης "La Razon" αποκάλυψε μέρος της εισαγγελικής πρότασης προς το Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του, Χόρχε, σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκονται οι Αργεντινοί.

Στην αναφορά που διέρρευσε από το γραφείο του Εισαγγελέα υπάρχει η πρόταση για ποινή φυλάκισης 21 μηνών τόσο για τον αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα όσο και για τον πατέρα του, για τρεις φορολογικές παραβάσεις που οδήγησαν σε ζημία 4.100.000 ευρώ το Δημόσιο κατά τα οικονομικά έτη 2007, 2008 και 2009.

"Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Μέσι παρενέβη άμεσα στα συμβόλαια που αφορούν στην εκμετάλλευση των δικαιωμάτων εικόνας και ήταν ο διαχειριστής και ο μοναδικός εταίρος της εταιρίας που δέχθηκε τα έσοδα, δεδομένου ότι τα έσοδα εισπράχθηκαν μέσω τρίτων εταιριών και ότι η εταιρία που τα δέχθηκε βρισκόταν στην Ουρουγουάη, μία χώρα με την οποία ο κατηγορούμενος δεν έχει σχέση", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο Εισαγγελέας επισημαίνει επίσης ότι "ο κατηγορούμενος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της φοροδιαφυγής για την οποία καταδικάστηκε, επειδή δεν είναι δυνατό να αγνόησε ότι θα έπρεπε να πληρώσει φόρους για τα ποσά που έλαβε από τα αναρίθμητα συμβόλαια που υπέγραψε για τα δικαιώματα εικόνας. Δεν υπήρχε εμπόδιο για να γνωρίζει και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του".

Από τις διαρροές του εισαγγελικού γραφείου γίνεται αντιληπτό ότι δεν θεωρείται ότι ο παίκτης των "μπλαουγκράνα" δεν είχε γνώση του τι συνέβαινε με τα φορολογικά θέματά του, όπως προκύπτει από την υπερασπιστική γραμμή του όλο αυτό το διάστημα, με συνέπεια ο Εισαγγελέας να ζητάει την επιβολή ποινής φυλάκισης, όπως συνέβη στο παρελθόν και με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο, ο οποίος, πάντως, είχε αποδεχθεί τις κατηγορίες.

Πηγή: sport24.gr