Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 15:25

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Σέντρα στις 18 Φεβρουαρίου - Τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης

Γράφτηκε από τον

Την προκήρυξη του προπαιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ετοίμασε η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Το πρωτάθλημα ορίστηκε να ξεκινήσει στις 18 Φεβρουαρίου 2017, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 8/2/2017 στις 2 μ.μ. 

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003- 2004 και 2005.  Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους διαιτητές. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία που εμπρόθεσμα, δηλαδή έως την Δευτέρα 6/2/2017, θα δηλώσουν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα χωρισμένα με γεωγραφικά κριτήρια και κατόπιν κλήρωσης σε ομίλους.

Υποχρεωτική είναι η συμμετοχή των σωματείων της Α΄ και Α1 Κατηγορίας καθώς και της Γ΄ Εθνικής, σε αυτό εφόσον δεν έλαβαν μέρος στο Παιδικό  Πρωτάθλημα.

Μέχρι οκτώ δανεικοί παίκτες

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο προπαιδικό πρωτάθλημα μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, όπως ισχύει και στο φετινό παιδικό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη.

Κάθε σωματείο μπορεί να δανείζεται μέχρι οκτώ ποδοσφαιριστές από άλλα σωματεία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας: Ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί, η οποία θα σφραγίζεται και θα παραδίδεται στο σωματείο, αντίγραφο της οποίας θα παραμένει στο αρχείο της ΕΠΣΜ. 

Υπεύθυνη δήλωση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής ότι του επιτρέπει να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού. Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ποδοσφαιριστή ότι συναινεί στο δανεισμό.

Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ. Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού μόνο σε ένα σωματείο.

Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού δεν μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ομάδα που έχει δελτίο.

Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών,  κατάσταση υγείας καθώς και ξεχωριστή κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί, νόμιμα θεωρημένες.

Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί  σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80΄λεπτών της ώρας σε δύο 40΄λεπτα ημίχρονα. 

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι (7) ποδοσφαιριστών. Διαιτησία μερίμνη της ΕΠΣΜ, γιατρός μερίμνη Γηπεδούχου Σωματείου.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης Ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο Σωματείο μηδενίζεται.  

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για πρώτη φορά θα επιβαρύνεται με τα έξοδα των αγώνων  της (γιατρός-διαιτησία) για όλη την περίοδο.

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας για δεύτερη φορά θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται (Υποβιβασμός ομάδος Α΄ και Α1΄  Κατηγορίας εάν δεν έχει συμμετάσχει σε άλλο πρωτάθλημα υποδομής (παιδικό).

Επίσης ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.