Κυριακή, 01 Ιανουάριος 2017 10:49

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο νέος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον

Νέο εκπρόσωπο στο γυναικείο ποδόσφαιρο αναμένεται να έχει η Μεσσηνία την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.


Ο Εθνικός Καλαμάτας εδώ και περίπου δύο μήνες έχει ξεκινήσει ανεπίσημα τη λειτουργία του και έρχεται μετά από χρόνια να δώσει χώρο σε κορίτσια και γυναίκες να ασχοληθούν σε πιο οργανωμένη μορφή με το ποδόσφαιρο.
Ο Τάκης Βασιλόπουλος είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την προσπάθεια για τη δημιουργία γυναικείας ομάδας ύστερα από αρκετά χρόνια και επιδίωξη του είναι η ομάδα σύντομα να αποκτήσει διοίκηση και μετά μαζί με τους παράγοντες να τρέξουν τις διαδικασίες ώστε να μπορέσει η ομάδα να γίνει μέλος της ΕΠΟ και να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της, την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018.
Από τον Οκτώβριο και μετά που έχει αρχίσει δειλά-δειλά να λειτουργεί το αγωνιστικό κομμάτι πιο ενεργά, με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο), στις οποίες συμμετέχουν 21 αθλήτριες. Μέσα στο Νοέμβριο, την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας ανέλαβε η Ντορίτα Μαυροειδή. Στον Εθνικό Καλαμάτας την έφερε ο Κώστας Λαμπρόπουλος μετά από συζήτηση με τον κ. Βασιλόπουλο.
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο νυν προπονητής του Α.Ο. Διαβολιτσίου Κώστας Λαμπρόπουλος, είχε διατελέσει προπονητής (μαζί με τον Γιάννη Νικητόπουλο) στην πρώτη γυναίκεια ομάδα που είχε δημιουργηθεί στην πόλη μας, τη Νίκη Καλαμάτα '91. Έχει μεγάλη γνώση και εμπειρία και μέχρι τώρα έχει συμβουλευτικό ρόλο στη δημιουργία της νέας ομάδας.
Σε ότι αφορά την Ντορίτα Μαυροειδή, της άρεσε το ποδόσφαιρο και από μικρή ηλικία συμμετείχε στις παιδικές ομάδες, του Δαναού, του Fair Play και του Ηρακλή Καλαμάτας. Μάλιστα με τον Ηρακλή συμμετείχε σε αντίστοιχα τουρνουά και πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Φέτος αγωνίζεται στις Καρυάτιδες, ομάδα Γ' εθνικής από την Λακωνία, όπου διεκδικεί την άνοδο στην Β' εθνική για 2 χρονιά φέτος. Η ομάδα της Λακωνίας και την περσινή σεζόν είχε κάνει καλή πορεία και έφτασε σε αγώνα μπαζρά για να διεκδικήσει την άνοδο, όμως ηττήθηκε από τον Φείδων Αργους, με τον οποίο είχε ισοβαθμήσει. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στο γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη. Ο κανονικός αγώνας έληξε 0-0, η παράταση 1-1 και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Αργους επικράτησε 3-2.
Κλείνοντας την παραπάνω παρένθεση, όπως μας ενημέρωσε, η κ. Μαυροειδή, το ερχόμενο καλοκαίρι θα παρακολουθήσει σχολή προπονητών για πάρει το δίπλωμα UEFA C, αφού σκέφτεται πέρα από τη δραστηριότητα της ως ενεργή αθλήτρια στην ομάδα της Σπάρτης ή στον Εθνικό Καλαμάτας τη νέα περίοδο, να ασχοληθεί με την προπονητική.
Την Ντορίτα Μαυροειδή συναντήσαμε σε μία από τις προπονήσεις του Εθνικού Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μας μίλησε για τη δουλειά που γίνεται αυτό το διάστημα στην ομάδα. «Γίνεται καλή δουλειά στις προπονήσεις, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί όλα τα κορίτσια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το ποδόσφαιρο, αλλά σε πιο οργανωμένη μορφή», ανάφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων της και πρόσθεσε: «Σιγά - σιγά έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε ώστε να κορίτσια να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να μάθουν να λειτουργούν ως ομάδα και να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό. Στόχος είναι να μπορέσουμε τη νέα χρονιά να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, ανάλογα με τις κατηγορίες που θα υπάρχουν. Πέρα από τις προπονήσεις που γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, έχουμε δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους τις παιδικές ομάδες της Ακαδημίας "Tornados", του Ηρακλή Καλαμάτας και του Αίαντα».

Το ρόστερ της ομάδας

Το έμψυχο δυναμικό του Εθνικού αποτελούν οι παρακάτω 21 αθλήτριες Ναταλία Λούτσα, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Μυκονιατάκου, Ελένη Μπραΐμη, Ελένη Μπογέα, Μαρίνα Μαυροειδή, Βασιλική Μυκονιατάκου, Φαίη Νικολοπούλου, Αριστέα Κομινάκη, Εύα Τσιγάρου, Μαρίσα Κοζάκη, Γιώτα Ξηρόκωστα, Βάσω Αδαμοπούλου, Σταυρούλα Αδαμοπούλου, Ντενίτσα Τοντόροβα, Ελπίδα Χαρλέπα, Χριστίνα Λουκάκου, Κωσταντίνα Λεμπέση, Αναστασία Καλύβα, Μαρία Παναγιωτακοπούλου και Ιωάννα Καρνούσκου.
Να σημειωθεί ότι όλες οι αθλήτριες είναι από την Καλαμάτα, εκτός από την Αναστασία Καλύβα, που προέρχεται από την Αρτα και αγωνιζόταν σε ομάδα Γ' εθνικής της περιοχής.
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 3 μ.μ. έως και τις 4.30 μ.μ. και κάθε Σάββατο από τις 10 π.μ. έως και τις 11.30 π.μ.
Υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για όσες κοπέλες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, να επικοινωνήσουν με την προπονήτρια Ντορίτα Μαυροειδή, τις ημέρες και ώρες των προπονήσεων.
Στο διάστημα των εορτών έγιναν κανονικά προπονήσεις Τρίτη και Πέμπτη πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και αυτή την εβδομάδα επίσης τις ίδιες ημέρες.