Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 16:20

Η Α' τοπική με αριθμούς - Τι έχει γίνει στις 13 πρώτες αγωνιστικές

Γράφτηκε από τον

 

Το πρωτάθλημα της Α' τοπικής πλησιάζει στη μέση του καθώς έχουν διεξαχθεί 13 αγωνιστικές και απομένουν μόνο δύο για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. 

Στη μάχη του τίτλου και της ανόδου στην Γ' εθνική η Καλαμάτα έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα 8 βαθμών ενώ όσον αφορά την παραμονή Αστέρας Αρφαρών και ΑΕ Αβίας βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση. Να θυμίσουμε εδώ πως θα υποβιβαστούν δύο ομάδες αν δεν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική (κάτι που φαίνεται σχεδόν βέβαιο) και τρεις ομάδες μόνο αν επαληθευτεί το άσχημο αλλά και απίθανο σενάριο να υποβιβαστεί η ομάδα της Πύλου. 

Ας δούμε συνοπτικά με αριθμούς τι έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, αξιοσημείωτα στοιχεία, σκόρερ, πέναλτι και διάφορα άλλα στοιχεία. 

• Ο Πανθουριακός έχει την καλύτερη επίθεση καθώς έχει σκοράρει 34 φορές στο πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο Πάμισος με 33 γκολ και τρίτη η Καλαμάτα με 29 γκολ. 

Την καλύτερη άμυνα έχει η Καλαμάτα που έχει δεχθεί μόνο 6 γκολ. Ακολουθεί ο Πανθουριακός που έχει δεχθεί 9 γκολ και η Αναγέννηση που έχει δεχθεί 13 τέρματα..

• Την χειρότερη επίθεση έχει η Ανδρούσα που έχει πετύχει μόνο 8 γκολ. Ακολουθούν ΑΕ Αβίας και Αστέρας ρφαρών που έχουν σκοράρει από 10 φορές. 

Την χειρότερη άμυνα έχει ο ουραγός Αστέρας Αρφαρών που έχει δεχθεί 32 τέρματα και ακολουθεί η προτελευταία ΑΕ Αβίας που έχει δεχθεί 27 γκολ. 

• Η Καλαμάτα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Από 2 ήττες έχουν Πανθουριακός, Αναγέννηση, Πάμισος και Μιλτιάδης. Τις περισσότερες ήττες έχει ο ΑΣτέρας Αρφαρών (10) και ακολουθούν η Αβία (8) και οι Ολυμπιακός, Τέλλος Αγρας και Εράνη (από 7).

• Τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα έχουν η πρωτοπόρος Καλαμάτα και ο ουραγός Αστέρας Αρφαρών που έχουν από 2. Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει το Διαβολίτσι (7) και ακολουθεί η Ανδρούσα με 5 ισοπαλίες. 

• Πρώτος σκόρερ είναι ο Βασίλης Πανταζής του Πανθουριακού με 11 γκολ και ακολουθούν ο Χρήστος Καλαντζής της Καλαμάτας με 10 γκολ και οι Βαγγέλης Λαθύρης (Πάμισος) και Γιάννης Χελάς (Πανθουριακός) που έχουν από 8 γκολ. 

• Ο Γιάννης Κούτρης είναι ο πρώτος και ο μοναδικός εώς τώρα παίκτης που έχει σκοράρει με τη φανέλα δύο ομάδων. Πέτυχε 4 γκολ με τον Τέλλο Αγρα και σημείωσε το πρώτο με την νέα του ομάδα τον Απόλλωνα Καλαμάτας. 

• Η ΑΕ Αβίας κέρδισε στην πρεμιέρα τον Εθνικό Μελιγαλα εντός έδρας αλλά από τότε αγνοεί τη νίκη έχοντας στην συνέχεια 4 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 12 παιχνίδια. 

• Η Καλαμάτα και ο Πάμισος έχουν τις λιγότερες εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες. Η Καλαμάτα έχει 6 νίκες και μια ισοπαλία σε 7 ματς και ο Πάμισος 4 ισοπαλίες και μια ισοπαλία σε 5 ματς.

Χωρίς εντός έδρας νίκη παραμένει η Ανδρούσα που έχει 3 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 7 ματς στο γήπεδο της. 

• Η Καλαμάτα έχει τις καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις και εκτός έδρας με 5 νίκες και μια ισοπαλία σε έξι ματς. Εντυπωσιακός εκτός έδρας είναι και ο Πανθουριακός που έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 6 ματς και παραμένει αήττητος εκτός έδρας. 

Χωρίς εκτός έδρας νίκη παραμένουν Αβία, Αρφαρά και Τέλλος Αγρας. 

• Πολλούς παίκτες με συχνό σκοράρισμα έχει ο Πάμισος. Συγκεκριμένα η ομάδα της Μεσσήνης διαθέτει πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει από τουλάχιστον πέντε γκολ. Οκτώ γκολ έχει ο Λαθύρης, 7 ο Μπίσα και από 5 γκολ οι Ηλιόπουλος, Τουρλίδας και Γεωργιόπουλος. Για τον Πάμισο πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι έχει δώσει μόνο πέντε παιχνίδια στην έδρα του και 8 εκτός έδρας. 

 

• Η Καλαμάτα κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι, έξι, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Κανένα πέναλτι δεν έχουν κερδίσει Κυπαρισσία, Διαβολίτσι, Ανδρούσα και Φαραί.