Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 12:00

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Της έσπασε το αήττητο και την πλησίασε στους 5 βαθμούς

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Της έσπασε το αήττητο και την πλησίασε στους 5 βαθμούς

Ο Πανθουριακός έγινε χθες το απόγευμα η ομάδα που έσπασε το αήττητο της Καλαμάτας στην Α' τοπική! Τ

ο συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου πήρε ιστορική νίκη με 1-0 απέναντι στην "Μαύρη Θύελλα" χάρη στο γκολ του Αρη Μουστάκα στο 64' και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου, μιας και η ομάδα της Θουρίας αλλά και η Αναγέννηση πλησίασαν στους 5 βαθμούς την Καλαμάτα. 

Η νίκη ήρθε από την άμυνα

Ο Πανθουριακός έφτασε στη μεγάλη επιτυχία στηριζόμενος, κατ' αρχήν, στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία. Αριστα στημένος στο γήπεδο, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να πάρει όσο το δυνατό μικρότερο ρίσκο στην άμυνα. Παράλληλα, επιδίωξε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα κάποιων παικτών του για να απειλήσει. Τα κατάφερε αρχικά στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου όταν είχε κάποιες καλές στιγμές. Τελικά το γκολ ήρθε από μια στημένη φάση στο 64' και αφού στα 19λεπτα που είχαν παιχθεί στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε απειληθεί καθόλου. Στο φινάλε μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην κόντρα όταν είχε δοκάρι με τον Κάνιστρα. 

Για πρώτη φορά στο μηδέν

Από την άλλη, η Καλαμάτα χθες έμεινε άσφαιρη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο κυκλοφόρησε την μπάλα, είχε διάθεση και μερικές καλές στιγμές, με κορυφαία το τετατέτ του Αθανασόπουλου στο 25'. Δεν προηγήθηκε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολεύτηκε περισσότερο. Ειδικά από το σημείο που έμεινε πίσω στο σκορ (από μια αδράνεια σε στημένη φάση), δεν είχε λύσεις απέναντι σε κλειστή άμυνα, κάτι που είχε συμβεί και σε προηγούμενα παιχνίδια. Η χθεσινή πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, η δυσκολία απέναντι στις καλές ομάδες της κατηγορίας αλλά και το ότι η διαφορά από τους διώκτες μειώθηκε στους 5 βαθμούς, σίγουρα είναι στοιχεία που προβληματίζουν τους «μελανόλευκους» εν' όψει της συνέχειας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο γήπεδο του Ασπροχώματος βρέθηκαν περίπου 250 φίλαθλοι οι οποίοι είδαν την Καλαμάτα να μπαίνει πιο καλά στο ματς. Οι πρωτοπόροι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στο 23' με τον Καλαντζή να βρίσκει τον Νάτση και τον τελευταίο να μην μπορεί να νικήσει τον Καλλιντέρη που είχε καλή θέση και μπλόκαρε μετά το σουτ του μεσοεπιθετικού της Καλαμάτας. 

Στο 25' η Καλαμάτα έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της στο παιχνίδι όταν ο Βασιλόπουλος έβγαλε την κάθετη πάσα στον Αθανασόπουλο που βρέθηκε τετατέτ με τον Καλλιντέρη όμως ο γκολκίπερ του Πανθουριακού απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του φορ της "Μαύρης Θύελλας". Στο 34' συνδυάστηκαν οι Σαραντόπουος και Νάτσης με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα και τον Αθανασόπουλο να μην προλαβαίνει για λίγο να βρει με προβολή την μπάλα που περνούσε παράλληλα με το τέρμα. 

Ο Πανθουριακός μέχρι το 40' δεν είχε βγει μπροστά αλλά στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου το έκανε τρεις φορές. Στο 41' ο Χελάς με διαγώνιο σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κυριακόπουλο, στο επόμενο λεπτό ο Χελάς είχε ένα ωραίο γυριστό σουτ λίγο άουτ από σέντρα του Κλουβάτου και στο 44' η σέντρα - σουτ του Ντόκο έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αργό ρυθμό και πολλά λάθη εκατέρωθεν. Στο 64' όμως ο Πανταζής εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Μουστάκας πήρε την γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Κυριακόπουλου για να γίνει το 1-0. 

Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα πίεσε. Ενα αδύναμο πλασέ του Αθανασόπουλου στο 68' που έστειλε τη μπάλα άουτ και μια κεφαλιά του Καλαντζή στο 73' που μπλόκαρε ο Καλλιντέρης ήταν οι φάσεις που προηγήθηκαν της κορυφαίας στιγμής των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο στο 75'. Μετά από κόρνερ του Νάτση και απομάκρυνηση του Καλλιντέρη η μπάλα έφτασε στον Μπαστακό που είχε την ευκαιρία για ένα καλό σουτ μέσα από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Καλλιντέρη που είχε προλάβει να σηκωθεί και μπλόκαρε. 

Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να απειλήσει ξανά και στο 89' ο Πανθουριακός άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν ο Χελάς έκλεψε τη μπάλα και βρήκε τον Κάνιστρα που με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακόπουλου, με την μπάλα στην συνέχεια να σκάει λίγο έξω από την τελική γραμμή του τέρματος. 

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Πλακογιάννη που είχε βοηθούς τον Τσοπανάκη και την Τσουκάλη. 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι, Κλουβάτος, Καράμπελας, Ντόκο (85' Κάιας), Μουστάκας, Μιγκάκης (52' Κάνιστρας), Πανταζής (90' Οδεμισιώτης), Χελάς. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός (77' Τσουλάκος), Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος (67' Σταματελόπουλος), Αθανασόπουλος, Νάτσης (84' Μπεγέτης), Σαραντόπουλος.

Στο γήπεδο και ο Γαϊτανάρος

Ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος παρακολούθησε και το χθεσινό ματς της Καλαμάτας, φεύγοντας φυσικά στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του τόνισε: "Περισσότερο στεναχωρήθηκα με το πάθος και τη συμπεριφορά απέναντι στην "Μαύρη Θύελλα". Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την ιστορία της ομάδας, ειδικά σήμερα που είναι τα γενέθλια των 50 ετών της ομάδας. 

Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου που θα παρευρίσκεται και ο ιστορικός της ηγέτης Σταύρος Παπαδόπουλος θα γίνει η κοπή της πίτας και θα μας δοθεί η ευκαιρία και ο χρόνος να τα πούμε όλα παρουσία του ανθρώπου που προσφέρει τα πάντα για την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η αχαριστία είναι το χειρότερο". 

 

• Τα τμήματα υποδομής της Καλαμάτας θα κόψουν την πίτα τους στις 4 Φεβρουαρίου στο "Horizon Blu".