Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 12:08

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πάει για σερί νικών και... μεταγραφές μετά την πρώτη ήττα

Γράφτηκε από τον

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στο 2017 η Καλαμάτα καθώς το πρώτο ματς της νέας χρονιάς συνδυάστηκε με την πρώτη ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Την Κυριακή το απόγευμα η "Μαύρη Θύελλα" έχασε με 1-0 από τον Πανθουριακό στο γήπεδο του Ασπροχώματος σε ένα ματς όπου είχε συνολικά πολύ μέτρια παρουσία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ενώ μια αδράνεια σε μια στημένη φάση στο 64' έφερε και το γκολ που έκρινε το ματς υπέρ του Πανθουριακού.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον Πανθουριακό και την Αναγέννηση στους 5 βαθμούς πίσω από την Καλαμάτα που παραμένει μεν πρώτη με σημαντική διαφορά, όμως πλέον δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες, αν θέλει να μην μπει σε περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση τίτλος.

Στο προχθεσινό ματς επιβεβαιώθηκε άλλωστε για μια ακόμη φορά πως υπάρχουν ομάδες να την κοιτάξουν στα μάτια, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση αλλά απαιτείται εγρήγορση και συνεχής προσπάθεια για βελτίωση και... νίκες.

Το ζητούμενο λοιπόν στην συνέχεια είναι άμεση ανασύνταξη και ένα σερί νικών που θα διευρύνει ξανά την διαφορά της ομάδας από τους διώκτες της.

Παράλληλα, η προχθεσινή ήττα κάνει πιο έντονη την μεταγραφική κινητικότητα που ούτως ή άλλως υπήρχε. Η Καλαμάτα σκοπεύει να ενισχύσει το ρόστερ με κάποιους παίκτες, οι οποίοι θα αποκτηθούν με σκοπό να μείνουν στην ομάδα και για τη νέα χρονιά με την προοπτική της συμμετοχής στην Γ' εθνική.

Ενδιαφέρον για Γκελγκέρια

Ενας απο τους παίκτες που ενδιαφέρουν την Καλαμάτα είναι ο νεαρός Ελβις Γκελγκέρια του Ηρακλή Καλαμάτας. Ο 17χρονος επιιθετικός επέστρεψε φέτος στον Ηρακλή, μετά το πέρασμα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Είναι ένα από τα καλά ταλέντα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου που ενδιαφέρει την "Μαύρη Θύελλα". Αλλωστε ο παίκτης ήταν κοντά στην Καλαμάτα και το περασμένο καλοκαίρι αλλά τότε προτιμήθηκε να παίξει φέτος στον Ηρακλή και να αποκτηθεί αργότερα.

Δύο σερί ματς με Ανδρούσα

Η συνέχεια περιλαμβάνει δύο εντός έδρας παιχνίδια με την Ανδρούσα, για κύπελλο και πρωτάθλημα. Το πρώτο θα γίνει αύριο στις 2.15 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος, με την Καλαμάτα να υποδέχεται την Ανδρούσα στον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα του θεσμού. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες είχαν φέριε 1-1 στην Ανδρούσα με την Καλαμάτα να είναι φυσικά το ακλόνητο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση.

Το δεύτερο ματς με την Ανδρούσα θα γίνει την Κυριακή στις 3 μ.μ., πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική, τελευταία του πρώτου γύρου της Α' τοπικής.

Τσάκωνας: "Να διαχειριστούμε σωστά την ήττα"

Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας θεωρεί πως η Καλαμάτα πρέπει να διαχειριστεί σωστά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και να κοιτάξει την συνέχεια ενώ σημείωσε πως η ομάδα θα ενισχυθεί. "Δεν μπορέσαμε να προηγηθούμε στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε φάσεις ενώ στο β' ημίχρονο είμαστε πολύ μέτριοι και χάσαμε από μια στημένη φάση. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Κάποτε θα ερχόταν και η ήττα. Πρέπει να την διαχειρστούμε σωστα και να προχωρήσουμε. Θα κοιτάξουμε  να ενισχυθούμε, με παίκτες που όπως έχουμε ξαναπει θα μπορούν να μας βοηθήσουν και του χρόνου", τόνισε ο Δ. Τσάκωνας που επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον για τον Γκελγκέρια.