Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017 10:48

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Στη Μεσσήνη το ενδιαφέρον

Γράφτηκε από τον

 

Στη Μεσσήνη θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή το σημαντικότερο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου περιλαμβάνει ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα καθώς ο Πάμισος θα υποδεχθεί την Αναγέννηση.

Πρόκειται για δύο από τις κορυφαίες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος με την Αναγέννηση να ισοβαθμεί με τον Πανθουριακό στην δεύτερη θέση με 30 βαθμούς και τον Πάμισο να ακολουθεί με 28, όσους έχει και ο Μιλτιάδης. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς του Τέλλου Άγρα που καίγεται για βαθμούς απέναντι στον Πανθουριακό που προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Καλαμάτας! 

Η "Μαύρη Θύελλα" θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ανδρούσα την οποία νίκησε με 3-1 την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο του Κυπέλλου. 

Τα τρία σημερινά ματς

Η 15η αγωνιστική ξεκινά σήμερα με τρεις αναμετρήσεις. Η πρώτη από αυτές θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ και παρουσιάζει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς η ΑΕ Αβίας, που δεν θα έχει τον τιμωρημένο Αποστολίδη, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η ομάδα του Κάμπου που έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Με νίκη θα πλησιάσει την ζώνη του υποβιβασμού και θα αυξήσει τις ελπίδες παραμονής ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θέλει το τρίποντο με το οποίο θα απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. 

Στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί την Εράνη με τις δύο ομάδες να προέρχονται από νίκες. 

Ο Απόλλωνας μάλιστα έχει βρει ένα καλό ρυθμό και έχει μόνο μια ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια του ενώ τις προηγούμενες μέρες απέκτησε και τους Σπ. Δασκαλάκη και Αλεβίζο. Στην Εράνη (απέκτησε χθες τον Γρηγόρη Αναστασόπουλο από τον Μιλτιάδη) ο Μιχάλης Ζάγκος έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο (4-1 τον Τέλλο Άγρα) και οι Φιλιατρινοί θα μπουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς. Δεν θα παίξει πάντως ο τραυματίας Αλμπαν.

Στο ματς που θα γίνει αργότερα, στις 6 μ.μ. στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο ΑΟ Φαραί θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη. 

Οι Καλαματιανοί έχουν να χάσουν από τις 5 Νοεμβρίου (από την Αναγέννηση) καθώς από τότε μετρούν 3 νίκες και 4 ισοπαλίες σε εφτά παιχνίδια ενώ την περασμένο Κυριακή έμειναν όρθιοι και στην Μεσσήνη (1-1 με τον Πάμισο). Ο Σεριάτος πάντως παραμένει τραυματίας. Στο Μιλτιάδη, ο οποίος προέρχεται από την νίκη επί της Αβίας, ο Διονυσόπουλος είναι τιμωρημένος ενώ δεν θα παίξουν οι Γιαννόπουλος, Στρατής, Μπαρσελό που είναι προς αποχώρηση, ενώ χθες αποχώρησε και ο Γρ. Αναστασόπουλος. Θυμίζουμε επίσης πως έχει αποχωρήσει και ο Θανάσης Γεωργιόπουλος. Η ομάδα ωστόσο κινείται για μεταγραφές και ήδη απέκτησε τους Νίκο Βασιλόπουλο κια Νίκο Κοτσίρη. 

Ανοικτό παιχνίδι στη Μεσσήνη

Ο Πάμισος θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην έδρα του. Μετά το 1-1 με τον ΑΟ Φαραί αυτή τη φορά ελπίζει ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς που θα τον φέρουν πιο ψηλά στην βαθμολογία από την αυριανή του αντίπαλο. Το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη δεν θα έχει ιδιαίτερες απουσίες στην προσπάθεια του να μην χάσει άλλους εντός έδρας βαθμούς. 

Η Αναγέννηση μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στα έξι τελευταία παιχνίδια της και είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση ενώ θα πάει χωρίς απουσίες στη Μεσσήνη. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Αντώνη Μαυρέα αλλά και του Γιώργου Μουλιάτου στη Μεσσήνη 

Ο προπονητής της Αναγέννησης αποχώρησε πέρυσι το Φλεβάρη από τους "πράσινους" μετά τη γνωστή ιστορία με το Μουλιάτο και την αφαίρεση βαθμών, που ουσιαστικά στοίχησε και το πρωτάθλημα στον Πάμισο. 

Αντίπαλοι και πάλι Καλαμάτα και Ανδρούσα

Την Τετάρτη η Καλαμάτα έπαιξε με την Ανδρούσα στο γήπεδο του Ασπροχώματς και πήρε τη νίκη με 3-1 με την οποία προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Αύριο οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν για το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με την Καλαμάτα να προέρχεται - στο πρωτάθλημα - από την ήττα από τον Πανθουριακό και θα θέλει οπωσδήποτε νίκη αλλά και καλή εμφάνιση αύριο. 

Η Ανδρούσα είναι 4 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και θέλει βαθμούς για να απομακρυνθεί και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη. Στο αυριανό ματς πάντως θα είναι το αουτσάιντερ απέναντι στην πρωτοπόρο. 

Μάχη για το τρίποντο στους Γαργαλιάνους

Ο Τέλλος Άγρας θα προέρχεται από την βαριά ήττα από την Εράνη και ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά και να πάρει ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Θα υποδεχθεί τον Πανθουριακό ο οποίος προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Καλαμάτας. Στους Γαργαλιάνους ξεκινά μια δύσκολη σειρά αγώνων για τον Πανθουριακό ο οποίος θα παίξει εκτός έδρας τα τέσσερα από τα πέντε προσεχή παιχνίδια του. 

Στην Κυπαρισσία η τοπική ομάδα, που θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Ντιοπ, θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά. 

Η Τριφυλιακή ομάδα προέρχεται από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα ενώ ο Εθνικός μπήκε με νίκη στο 2017 καθώς κέρδισε την Ανδρούσα. Μάλιστα ο Εθνικός μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα από την Καλαμάτα στο 8 τελευταία παιχνίδια του.

Στο Διαβολίτσι η τοπική ομάδα θέλει τη νίκη με την οποία θα διατηρηθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ ο ουραγός Αστέρας έκανε κάποιες μεταγραφές κατά την διάρκεια της εβδομάδας και ψάχνει μια μεγάλη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα  έχει ως εξής: 

Σάββατο 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Εράνη

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Σερεμέτης

Α.Ε. Αβίας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Σκόρδος, Ρέκκας

Α.Ο. Φαραί - Μιλτιάδης

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Βρυώνης

 

Κυριακή

Καλαμάτα - Ανδρούσα

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.

Λάμιας, Αθανασοπούλου, Σ. Τσαούση

Τέλλος Άγρας - Πανθουριακός

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος

Κυπαρισσία - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης

Διαβολίτσι - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Σκόρδος, Σταυρόπουλος, Τσακόπουλος

Πάμισος - Αναγέννηση Παραλίας 

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσίρμπας, Γιαννακλής

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)

1. Καλαμάτα 29-7 35

2. Πανθουριακός 35-9 30

-. Αναγέννηση Παραλίας 26-13 30

4. Πάμισος 34-14 28

-. Μιλτιάδης 22-15 28

6. Εθνικός Μελιγαλά 17-17 22

7. Κυπαρισσία 16-16 20

8. Α.Ο. Φαραί 18-16 17

9. Διαβολίτσι 13-15 16

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 13-19 16

11. Εράνη 15-27 15

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 14-21 13

13. Τέλλος Αγρας 17-29 12

14. Ανδρούσα 8-18 11

15. Αβία 10-28 7

 

16. Αστέρας Αρφαρών 10-33 5