Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:53

Super League: Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
Super League: Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα πηγαίνει ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για τη 16η αγωνιστική της Super League.

Το κυρίως πιάτο της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου της Super League διεξάγεται σήμερα με έξι αναμετρήσεις. Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν εκτός έδρας δοκιμασίες με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν στην Τρίπολη τον Αστέρα και την ΑΕΚ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί άμεσα στην επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα (19:30) μετά τους δύο βαθμούς που άφησε στο 2-2 με τον Πλατανιά, παρά τη διαφορά ασφαλείας που έχει στην κορυφή. Απέναντί του ο Αστέρας Τρίπολης που δείχνει να ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμούς μετά το 4-1 επί του Παναιτωλικού. Ο Μποτία δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από την αποστολή, ενώ σε αυτή δεν βρίσκονται ούτε οι Ανσαριφάρντ και Τσόρι Ντομίνγκες. Τα δύο νέα προβλήματα έχουν να κάνουν με τους Αντρέ Μάρτινς και Μπουχαλάκη, ενώ εκτός είναι πάντα και ο Ντα Κόστα που απουσιάζει με την Εθνική ομάδα του Μαρόκο. Ο τιμωρημένος Δημούτσος και ο τραυματίας Ιγκόρ δεν είναι διαθέσιμοι για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που βλέπει τον Γκοντό να επιστρέφει.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Αγρίνιο (17:15) για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, με τον Ζοζέ Μοράις ίσως να κάθεται για τελευταία φορά στον πάγκο της Ένωσης, η οποία έχει χάσει σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα. Τσιγκρίνσκι και Αραβίδης παραμένουν εκτός. Στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού ο Γιάννης Ματζουράκης αποτελεί παρελθόν από το τιμόνι και στο σημερινό ματς στον πάγκο ως υπηρεσιακός θα καθίσει ο Γιάννης Νταλακούρας. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν με απόντα μόνο τον μακροχρόνια τραυματία Παπάζογλου.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15:00 σε Περιστέρι και Γιάννενα με τον Ατρόμητο να αντιμετωπίζει την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ να φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Οι Περιστεριώτες μετά την ήττα από τον Πανιώνιο ευελπιστούν να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα για να διατηρηθούν κοντά στην πρώτη πεντάδα. Και η Κέρκυρα όμως «καίγεται» για βαθμούς βλέποντας την απόσταση από τις επικίνδυνες θέσεις να έχει μικρύνει απειλητικά. Ουσιαστικά πλήρης ο Ατρόμητος, ενώ Τουράμ και Νίκιτς παραμένουν εκτός για τους Φαίακες.

Στους Ζωσιμάδες, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος κοντράρονται σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που διεκδικούν είσοδο στα πλέι οφ. Ο ΠΑΣ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Ξάνθη με 2-0 με τον Γιάννη Πετράκη να προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Πανιώνιος σημείωσε μεγάλο διπλό στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει. Μπέριος και Λίλα οι απόντες για τους γηπεδούχους, τραυματίας ο Ενγκόγκ για τους Νεοσμυρνιώτες.

Η Ξάνθη έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και την ανοδική της πορεία υποδεχόμενη τον ουραγό Ηρακλή (17:15). Το κλίμα στους Ακρίτες είναι εξαιρετικό, αν και προβλήματα έχουν μαζευτεί για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Χατζητερζόγλου, Λισγάρα, Ορφανίδη και Νιέτο. Χωρίς Περόνε και Ζιαμπάρη πάει στην Ξάνθη ο Ηρακλής, ο οποίος δείχνει για την ώρα ανήμπορος να βγάλει αντίδραση.

Την ίδια ώρα στη Βέροια, η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τη Λάρισα σε ένα ματς-εξάποντο. Η «Βασίλισσα του Βορρά» προέρχεται από σημαντική νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού, μειώνοντας κι άλλο την απόσταση που τη χωρίζει από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός επικίνδυνης ζώνης. Η ΑΕΛ παραμένει σε δύσκολη θέση καθώς δεν λέει να ξεφύγει από την ουρά, με τον Σάκη Τσιώλη να ποντάρει πολλά πάνω στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Ναζλίδης και οι τραυματίες Αβραάμ και Λαμπρόπουλος.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Super League:

Ατρόμητος – Κέρκυρα (15:00 - NS3)

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (15:00 - NS2)

Ξάνθη – Ηρακλής (17:15 - NS3)

Βέροια – Λάρισα (17:15 - NS5)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ (17:15 - NS2)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (19:30 – NS1)

*Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη με τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (17:15) και Παναθηναϊκός – Πλατανιάς (19:30).

Πηγή: sdna.gr