Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:11

Ανδρέας Φάκος: “Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές παραγόντων”

Γράφτηκε από τον

Ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, παρόλο που δεν κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη με τους φερόμενους "στημένους" αγώνες, τόνισε τα εξής:

“Η ΕΠΟ εκτελεί τις εντολές των παραγόντων”, ήταν η ατάκα του πρώην αρεοπαγίτη που προκάλεσε αίσθηση. Ο οποίος είχε κληθεί την Πέμπτη (17/10) για να καταθέσει στη δίκη των φερόμενων ως στημένοι αγώνες, που συνεχίστηκε για ακόμη μια ημέρα.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο κ. Φάκος είπε: "Εμείς δεν ήμασταν αρεστοί στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές άλλων. Εκτελεί τις εντολές των παραγόντων. Ένα 15μηνο μείναμε στην ΕΠΟ και φύγαμε. Εγώ άλλο που δεν ήθελα. Σε αυτό το 15μηνο θέλαμε να προσφέρουμε κάτι, αλλά μας αντικατέστησαν και μάλιστα μετά από εμάς δεν πήγε κανένας εισαγγελέας. Έβαλαν έναν φορολογικό δικαστή να ασκήσει εισαγγελική έρευνα".

Το δικαστήριο του ζήτησε τα έγγραφα και τις αποφάσεις και εκείνος τους είπε να αποταθούν στις πειθαρχικές επιτροπές για να τα πάρουν.

Επίσης, η έδρα παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η κλήση του Φάκου ως μάρτυρα, καθώς o πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν μπορεί να καταθέσει ως τέτοιος. Και αυτό διότι είναι εκείνος που έχει ασκήσει τις διώξεις στις ομάδες και στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση!

πηγή: soccerplus.gr