Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 12:13

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Δύο χρόνια χωρίς "διπλό", με απολογισμό 24 ήττες και 3 ισοπαλίες!

Γράφτηκε από τον

Ο Τέλλος Αγρας είναι γνωστό τοις πάσι πως ανέκαθεν στηριζόταν στην "καυτή" του έδρα, απ' όπου δύσκολα περνούσε οποιαδήποτε ομάδα... Μακριά όμως από τους Γαργαλιάνους οι "ερυθρόλευκοι" χάνουν πολύ από τη δυναμική τους, κάτι που έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να βρούμε εκτός έδρας νίκη του Τέλλου Αγρα πρέπει να πάμε πολύ πίσω και συγκεκριμένα στα μέσα της σεζόν 2014-15! Μάλιστα ο Αγρας συμπλήρωσε δύο χρόνια χωρίς "διπλό", κάτι που σίγουρα δεν κολακεύει μια εκ των μεγαλυτέρων ομάδων του νομού.

Με Κορώνη (0-3) το τελευταίο διπλό!

Συγκεκριμένα τελευταία φορά που ο σύλλογος των Γαργαλιάνων πανηγύρισε νίκη εκτός έδρας ήταν στις 21 Ιανουαρίου 2015! Τότε με προπονητή τον Αντώνη Μαυρέα είχε νικήσει τον Ακρίτα Κορώνης με 0-3 στο γήπεδο της Λογγάς, χάρις σε δύο τέρματα του Τουρλίδα και ένα του Κορομηλά.

Εκτοτε κύλησε πολύ... νερό στ' αυλάκι, όμως ο Αγρας έφευγε τις πιο πολλές φορές με σκυμμένο κεφάλι από τα εκτός έδρας ματς, παίρνοντας σε αυτό το διάστημα λίγες ισοπαλίες.

Μετά τη νίκη με την Κορώνη η τότε ομάδα του Μαυρέα ηττήθηκε στα πέντε τελευταία ματς της σεζόν μακριά από το γήπεδο της. Πέρυσι ήταν μία πολύ άσχημη χρονιά για τον Αγρα όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς, αφού σε σύνολο 15 αγώνων, είχε 13 ήττες και 2 μόλις ισοπαλίες με Μιλτιάδη (1-1) και Α.Ο. Φαραί (3-3).

Το άσχημο σερί συνεχίζεται και φέτος με την ομάδα του Σπύρου Τσίκινη να έχει 6 ήττες και μόλις μία ισοπαλία, αυτή απέναντι στην Αβία (1-1).

Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει χάσει από Καλαμάτα (3-1), Διαβολίτσι (5-2), Μιλτιάδη (3-1), Εθνικό Μελιγαλά (4-1), Αναγέννηση Παραλίας (2-1) και Εράνη (4-1).

Οι τρεις φορές που... άγγιξε τη νίκη 

Σε αυτά τα δύο χρόνια ο Τέλλος Αγρας έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις κοντά στη νίκη όμως δέχθηκε γκολ στα τελευταία λεπτά, όντας και άτυχος κάποιες φορές. Συγκεκριμένα την περσινή σεζόν στο ματς με τον Α.Ο. Φαραί στην Καλαμάτα ήταν μπροστά στο σκορ με 1-3 μέχρι το 82'. Ομως στα τελευταία λεπτά δέχθηκε δύο γκολ και ισοφαρίστηκε 3-3, παρότι η καλαματιανή ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες!

Επίσης πέρυσι κέρδιζε 0-1 τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο "Γ. Λουκαρέας" μέχρι το 87'... Ομως οι "μελανόλευκοι" με γκολ στο 88' και το 93' με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1, αφήνοντας τους Γαργαλιανιώτες με πολλά παράπονα για την διαιτησία.

Τη φετινή σεζόν στο ματς με την Αβία στον Κορδία οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν νωρίς με τον Διακουμή και κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 87' όταν ο Παγώνης ισοφάρισε 1-1.

Καλείται να σπάσει την άσχημη παράδοση

Ο Τέλλος Αγρας λοιπόν καλείται να βάλει τέλος σε αυτή την άσχημη παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια... Η πρώτη του ευκαιρία είναι το Σάββατο που παίζει με τον Απόλλωνα στο "Γ. Λουκαρέας", σε ένα πάντως δύσκολο παιχνίδι. 

Τα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι κατά σειρά, με τον Πάμισο στη Μεσσήνη, με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο "Γ. Λουκαρέας", με την Ανδρούσα στο "Β. Μαλαφέκας", με τον ΑΟΚ στην Κυπαρισσία, με τον Α.Ο. Φαραί στο "Π. Μπαχράμης", με τον Αστέρα στα Αρφαρά και με τον Πανθουριακό στο Ασπρόχωμα.