Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2017 10:41

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Τέσσερις παραδοσιακές δυνάμεις του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, που αυτή την περίοδο έχουν διαφορετικούς στόχους, θα συναντηθούν αύριο Κυριακή σε Καλαμάτα και Μεσσήνη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Την Κυριακή η πρωτοπόρος Καλαμάτα θα υποδεχθεί, χωρίς τον τραυματία Μερκούρη, την Κυπαρισσία που φέτος μετά από χρόνια δεν κάνει πρωταθλητισμό και έχει βασικό στόχο την παραμονή της στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. 

Στη Μεσσήνη ο Πάμισος, που επίσης στοχεύει σε μια υψηλή θέση στο πρωτάθλημα, θα υποδεχθεί την Εράνη, η οποία βρίσκεται σε χειρότερη βαθμολογική από τους τέσσερις καθώς είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας. Τις προηγούμενες μέρες ο Πάμισος έχασε τους Πατσιώτη, Γεωργιόπουλο, ενώ έχει ζητήσει να φύγει και ο Μπομπότσι. 

Στο κυνήγι της Καλαμάτας

Πριν τα δύο ντέρμπι της Κυριακής θα έχουν προηγηθεί τα υπόλοιπα έξι ματς της αγωνιστικής που θα γίνουν σήμερα Σάββατο. 

Ο Πανθουριακός και η Αναγέννηση είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται στο κυνήγι της πρωτοπόρου Καλαμάτας. Η ομάδα της Θουρίας ξεκινά από το Διαβολίτσι μια σειρά τριών εκτός έδρας αγώνων, καθώς ακολουθούν οι επισκέψεις της σε Μεσσήνη και Πύργο Τριφυλίας. Θέλει το διπλό για να μείνει κοντά στην Καλαμάτα ενώ το Διαβολίτσι είναι μεν μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού ωστόσο θέλει ένα καλό πλασάρισμα στο βαθμολογικό πίνακα. Οι τραυματισμοί των Κλουβάτου και Κάνιστρα είναι τα προβλήματα της Θουρίας που μετά το ματς, το βράδυ θα κάνει τον ετήσιο χορό και θα κόψει την πίτα της. Τιμωρημένοι είναι οι Θεοδωρόπουλος, Ζάκκας στο Διαβολίτσι.

Η Αναγέννηση προέρχεται επίσης από σερί νικών ενώ ισοβαθμεί με τον Πανθουριακό στην δεύτερη θέση. Θα υποδεχθεί πάνοπλη, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα, τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τον ΑΟ Φαραί. Εκτός έδρας πάντως οι «ερυθρόλευκοι» τα πάνε καλύτερα κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και κόντρα στην Αναγέννηση 

Ντέρμπι παραμονής σήμερα στον Κορδία

H AE Αβίας θα υποδεχθεί την Ανδρούσα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όσον αφορά την παραμονή. Η ομάδα του Κάμπου είναι στην προτελευταία θέση, τέσσερις βαθμούς κάτω από την σημερινή της αντίπαλο η οποία είναι στην 14η θέση. Μια θέση που οδηγεί σχεδόν σίγουρα σε παραμονή καθώς για να συμβεί το αντίθετο πρέπει να υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική. Στην δύσκολη αυτή περίπτωση θα πέσουν τρεις από την Α' τοπική, δηλαδή και ο 14ος της βαθμολογίας. 

Η Αβία με νίκη πλησιάζει στον ένα βαθμό την Ανδρούσα, η οποία με την σειρά της θα κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής σε περίπτωση που φύγει με διπλό από το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Χωρίς απουσίες θα παίξει η Αβία ενώ η Ανδρούσα δεν θα έχει τον Μάλαμα και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κοσμά. 

Στο «Γ. Λουκαρέας» θα παίξουν δύο ομάδες που προέρχονται από βαριές ήττες. Ο Απόλλωνας από το 6-1 με τον Πανθουριακό και ο Τέλλος Αγρας από το 4-1 από την Καλαμάτα στους Γαργαλιάνους. Και οι δύο λοιπόν θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, με τον Τέλλο Αγρα να είναι αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς μιας και παραμένει πολύ χαμηλά στην βαθμολογία. H ομάδα των Γαργαλιάνων έχασε τον Ερέκι που αποχώρησε αλλά ενισχύθηκε με τους Πατσιώτη και Ανεστόπουλο ενώ επιστρέφει ο και ο Λυκούργος Ν. Ανδρώνης που εξέτισε την ποινή του.

Στον Πύργο Τριφυλίας ο αποδυναμωμένος Μιλτιάδης θα υποδεχθεί τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών, στον οποίο προέκυψε εκ νέου θέμα προπονητή με την παραίτηση του Παναγιώτη Βούτσα.

Επέστρεψε ο Γιώργος Ζώτος στο Μιλτιάδη, επανέρχεται ο Τάσος Καραμπότσος, όμως θα λείψει και πάλι ο Αγγελος Δημόπουλος.

Κόντρα φορμαρισμένων θα έχουμε στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ανάμεσα σε δύο ομάδες που προέρχονται από νίκες. Ο ΑΟ Φαραί που είναι 9 αγωνιστικές αήττητος θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά που έχει χάσει μόνο δύο από τα δέκα τελευταία παιχνίδια του. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Λάμιας, Κασκάνης, Παναγιωτόπουλος

Α.Ε. Αβίας - Ανδρούσα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς

Διαβολίτσι - Πανθουριακός

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.

Νίκας, Σ. Τσαούση, Σταύρου

Μιλτιάδης - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Καύκας

Α.Ο. Φαραί - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννακλής, Μπασιλάρης

Αναγέννηση Παραλίας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Τσουκάλη 

 

Κυριακή 

Καλαμάτα - Κυπαρισσία 

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Γιαννέτσος

Πάμισος - Εράνη

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Τσουκάλη, Μανιατέας 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

1. Καλαμάτα 39-8 41

2. Πανθουριακός 43-11 36

-. Αναγέννηση Παραλίας 29-13 36

4. Πάμισος 38-17 31

5. Μιλτιάδης 22-18 28

6. Κυπαρισσία 19-17 26

7. Εθνικός Μελιγαλά 20-19 25

8. Α.Ο. Φαραί 22-17 23

9. Διαβολίτσι 15-17 19

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-26 19

11. Εράνη 18-31 18

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 17-23 16

13. Τέλλος Αγρας 19-35 12

14. Ανδρούσα 9-26 11

15. Αβία 11-33 7

 

16. Αστέρας Αρφαρών 11-38 5