Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2017 20:31

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Κόβει πίτα και γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής

Γράφτηκε από τον

Μετά το Κυριακάτικο ματς με την Κυπαρισσία οι άνθρωποι της Καλαμάτας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στον πλάνο που υπάρχει για την ακαδημία της ομάδας, ενώ έκαναν κάλεσμα στον κόσμο για την εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στις 8 μ.μ. στο Horizon Blu. Εκεί θα γιορταστούν τα 50 χρόνια ζωης της ομάδας και θα γίνει η κοπή της πίτας. 

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τσάκωνας που κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί. Τόνισε πως θα βρίσκονται εκεί πολλά μέλη της ομάδας που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α' εθνική αλλά και από την πρώτη ομάδα της Καλαμάτας το 1967. 

Ανέλυσαν το πλάνο για την ακαδημία 

Για την ακαδημία, ο γραμματέας Ακης Δάλλας τόνισε πως το μέλλον κάθε ομάδες είναι η ακαδημία της και πως με βάση αυτό το δεδομένο σκοπεύουν να κινηθούν οι «μελανόλευκοι». Σημείωσε πως στόχος είναι να στελεχωθεί στο μέλλον η ανδρική ομάδα με παιδιά από την ακαδημία και εξέφρασε την πίστη ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Παρών από πλευράς διοίκησης ήταν ακόμη οι Ιγνάτιος Κάτσιος (ταμίας), Δημήτρης Ηλιόπουλος (υπεύθυνος ακαδημιών), Παύλος Κρανιώτης (μέλος) καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος Λυκούργος Γαϊτανάρος. 

Το τεχνικό τιμ των ακαδημιών απαρτίζουν οι Παναγιώτης Δρούγας, Παντελής Τσιγαρίδης, Γιώργος Μηλίτσης και Στέλιος Παπαδόπουλος που έχιε οργανωτικό ρόλο. 

 

Ο Δρούγας σημείωσε πως η ακαδημία διαθέτει ήδη 170 παιδιά και επισήμανε πως υπάρχει στόχος και πλάνο ενώ στάθηκε στο ταλέντο που, όπως είπε, είναι άφθονο στην Μεσσηνία. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος σημείωσε πως στόχος είναι να γίνει μια καλή δουλειά στην ακαδημία, με επιστημονικό τρόπο. Εθεσε στόχο την δημιουργία μιας ακαδημίας πρότυπο όπως ήταν πριν το 2000 με δημιουργό και πάλι τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Σημείωσε επίσης πως τα παιδιά θα αξιολογούνται όχι μόνο για τις αθλητικές αλλά και για τις σχολικές επιδόσεις τους, ενώ έκανε λόγο για συνεργασία με δύο πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπου θα υπάρχει δυνατότητα να σπουδάσουν παιδιά με ολοκληρωμένη υποτροφία.