Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 12:13

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-1: Το ήθελαν περισσότερο οι Αρκάδες και κέρδισαν δίκαια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Εχοντας σε σπουδαία μέρα τους Ν. Λυμπερόπουλο, Παναγιωτίδη και Κατσαρό η Δόξα Μεγαλόπολης νίκησε δίκαια 2-1 τον Τσικλητήρα Πύλου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, απείλησε ελάχιστες φορές και τουλάχιστον πέτυχε το γκολ της τιμής στο 93' με τον Τσάτσο και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία (είχε κερδίσει με 3-1 στον πρώτο γύρο).

Η Αρκαδική ομάδα με τον Ηλία Κατσούλα στον πάγκο της (μετά την αποχώρηση του Βασίλη Κούβαλη) πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Παναγιωτίδη και Πρίκα και έδειξε πως ήθελε περισσότερο το τρίποντο.

Αξιοσημείωτο ήταν πως κέρδισε στην έδρα της μετά από δύο και πλέον μήνες (τελευταία νίκη στις 27 Νοεμβρίου 2-1 την Θήβα), έχοντας σε αυτό το διάστημα δύο ήττες και δύο ισοπαλίες!

Πλέον οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με 18 βαθμούς και απέχουν πέντε από την τελευταία θέση.

Το 1-0 στο 26' με Παναγιωτίδη 

Το ματς είχε αργό τέμπο στο πρώτο μέρος με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Η Δόξα ευτύχησε να προηγηθεί στο 26' στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ του Κόκκαλη… Ο Αλεξανδρής σέντραρε από αριστερά και ο αμαρκάριστος Παναγιωτίδης από κοντά έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Οι Πυλιώτες που παρατάχθηκαν δίχως τους Ρούσση και Πύλιο, ήταν μπλοκαρισμένοι και έκαναν εύκολα το λάθος.

Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 42' όταν μετά από κόρνερ του Κερμενίδη, ο Γραμματικόπουλος έπιασε το γυριστό σουτ με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν τη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι που είχαν την συμπαράσταση 150 φιλάθλων τους (40 ήταν οι εκδρομείς από την Πύλο) πήραν πιο δυνατά και έψαξαν ένα δεύτερο γκολ.

Στο 46' το σουτ του Λυμπερόπουλου έφυγε ψηλά άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Κερμενίδης σούταρε έξω από την περιοχή και ο Χρήστου μπλόκαρε.

Στο 51' ο Λυμπερόπουλος μετά από προσωπική ενέργεια, κέρδισε κόντρες, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μιας και ο α' βοηθός Γεωργακόπουλος θεώρησε πως επηρέαζε την φάση ο Παναγιωτίδης.

Στο 54' η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη άγγιξε την ισοφάριση όταν οι Τσάτσος και Γεωργιόπουλος έπαιξαν το 1-2, όμως το διαγώνιο σουτ του πρώτου έφυγε λίγο άουτ.

Φοβερό γκολ ο Πρίκας στο 72'

Η Δόξα είχε ένα καλό δίλεπτο (58'-59'), διάστημα που έχασε δύο ευκαιρίες.

Αρχικά το φάουλ του Πρίκα έδιωξε σε κόρνερ ο Κόκκαλης και στη συνέχεια μετά το κόρνερ του Κατσαρού, ο Καλεμάλης σούταρε από κοντά με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ.

Στο 61' ο Αλεξανδρής έκανε σκληρό φάουλ με τα δύο πόδια από πίσω στον Γεωργιόπουλο και έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη, όμως ο Αχαϊός διαιτητής του χαρίστηκε δείχνοντάς του απλά κίτρινη.

Το 2-0 για την Αρκαδική ομάδα σημειώθηκε στο 72' με ένα φοβερό σουτ από τα 20 μέτρα του Πρίκα που έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Κόκκαλη.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα, με τον Μπίζο να περνά στην επίθεση και τον Ρήγα στα χαφ.

Μείωσε ο Τσάτσος στο 93' 

Στο 81' ο Κερμενίδης σέντραρε ο Μπίζος πήρε την κεφαλιά με τον Χρήστου να αποκρούει ασθενώς και τον Γραμματικόπουλο να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ όμως ακυρώθηκε μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μπίζος, σε μία αμφισβητούμενη φάση.

Τελικά ο Τσικλητήρας σκόραρε στο 93' ύστερα από σέντρα του Καραμπά και κοντινή κεφαλιά του Τσάτσου (2-1).

Με λάθη η διαιτησία του Καλύβα και των βοηθών του Γεωργακόπουλου και Τσιρογιάννη, όλοι τους από την Αχαΐα.

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Χρήστου, Αλεξανδρής, Κ. Ασημακόπουλος, Νάκος, Καλεμάκης, Αντώνακας, Θ. Ασημακόπουλος (69' Γκ. Πέπα), Κατσαρός (84' Δρόσος), Παναγιωτίδης (63' Λεβέντης), 

Ν. Λυμπερόπουλος, Πρίκας.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Παναγόπουλος (53' λ. τρ. Χελάς), Καραμπάς, Σεντεμέντες (78' Μπίζος), Κυριαζόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Γεωργιόπουλος (70' Ρήγας), Σβίγγος, Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, Κερμενίδης.

 

Οι δηλώσεις των προπονητών