Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 12:37

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Βραδιά συγκίνησης για τα 50α γενέθλια

Γράφτηκε από τον

 

Ηταν μία γιορτή αντάξια της μεγάλης ιστορίας της "Μαύρης Θύελλας"... Σε μία όμορφη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Horizon Blu η Καλαμάτα γιόρτασε τα 50 χρόνια ζωής της τιμώντας το παρελθόν και το μέλλον της. 

Ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου και όλοι είχαν την προσδοκία-προσμονή να δουν ξανά την "Μαύρη Θύελλα" σε λίγα χρόνια στα "σαλόνια" της Σούπερ Λιγκ.

Το κέφι άλλωστε είχε... ανάψει από το απόγευμα του Σαββάτου με την ομάδα των Χατζηαγγελή - Μάνα να κερδίζει με 4-0 μετά από ωραίο ποδόσφαιρο τον Απόλλωνα. 

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο παλαίμαχος γυμναστής και προπονητής Γιάννης Ηλιάδης που έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της "Μαύρης Θύελλας" και στη συνέχεια μίλησαν ο γραμματέας της ομάδας Ακης Δάλλας και ο υπεύθυνος των ακαδημιών Στέλιος Παπαδόπουλος που αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για τους μικρούς. 

 Βραβεύτηκαν παλαίμαχοι, Παπαδόπουλος,

Γαϊτανάρος και το… νέο αίμα της ομάδας 

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα να παραδίδει τιμητική πλακέτα στον ξάδερφο του Σταύρου Παπαδόπουλου, Νίκο (διευθυντής στο Παπαδοπούλειο Κέντρο Φιλοξενίας) για την πολύχρονη και διαχρονική προσφορά του Μεσσήνιου επιχειρηματία στη μεγάλη ομάδα του νομού. 

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και ο ξαδερφός του Νίκος, μετέφερε τις ευχαριστίες του και την ικανοποίηση του για την πορεία της μεγάλης ομάδας, αλλά και των ακαδημιών.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο "Αρχιθύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος από τον πρόεδρο του αθλητικού φορέα και εκπρόσωπο του δημάρχου, Νίκο Μπασακίδη.

Ο κ. Μπασακίδης τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντα δίπλα στην "Μαύρη Θύελλα" και συμπλήρωσε πως έχει δρομολογηθεί το αθλητικό κέντρο της ομάδας στα Παλιάμπελα.

Με τη σειρά του ο Γαϊτανάρος συγκινημένος για τη βράβευση, εκδήλωσε τη βεβαιότητα του πως με τον Σταύρο Παπαδόπουλο στο τιμόνι η Καλαμάτα σε λίγα χρόνια θα επιστρέψει στην Α' εθνική.

Επόμενη βράβευση ήταν του Χρήστου Ξυπόλητου που ήταν έφορος της ομάδας στην ίδρυση της το 1967 και για 50 χρόνια διαμένει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Την πλακέτα του την έδωσε ο πάτερ Ξενοφώντας Γαλανόπουλος, ο οποίος άλλωστε ευλόγησε και την πίτα στο ξεκίνημα της εκδήλωσης.

Τη σκυτάλη στις βραβεύσεις πήραν οι παλαίμαχοι της "Μαύρης Θύελλας" της μεγάλης ομάδας του 1970 (Σκαφιδάς, Χιώτης, Θεοδώρου, Μουλατσιώτης, Παπανικολόπουλος, Δαμιανάκος, Σταυριανέας, Λαγογιάννης, Δ. Ασημακόπουλος, Μασουρίδης), τους οποίους έδωσε τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος των τριτέκτων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι αυριανοί αστέρες της ομάδας, η παιδική ομάδα της "Μαύρης Θύελλας" με προπονητή τον Τάκη Δρούγα που ισοβάθμισε με τον Αίαντα στο φετινό πρωτάθλημα, κατακτώντας τη 2η θέση.

Τα μετάλλια στους μικρούς άσους έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης που ευχήθηκε σύντομα η Καλαμάτα να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση του Ανδρέα Ζώτου (από τον Τάκη Βασιλόπουλο) από την ακαδημία που στα 15 του χρόνια έκανε το Σάββατο ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα απέναντι στον Απόλλωνα.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων το "παρών" έδωσε ο τέως πρόεδρος Γιώργος Ράλλης και ο πρώην πρόεδρος Σωτήρης Καμπουγέρης.