Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 13:35

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1: Δεν χάρηκε κανείς - Στο 88' ισοφάρισε ο Κάνιστρας

Γράφτηκε από τον

Το "τρένο" του Πανθουριακού σταμάτησε χθες στη Μεσσήνη, καθώς μετά από έξι σερί νίκες που τον είχαν φέρει στο -5 από την πρωτοπόρο της Α' τοπικής Καλαμάτα, μοιράστηκε γκολ 1-1 και βαθμούς στο ντέρμπι με τον Πάμισο παρουσία 400 φιλάθλων.

Ετσι ο Πανθουριακός έχει πλέον συγκάτοικο στη δεύτερη θέση την Αναγέννηση Παραλίας και 7 βαθμούς λιγότερους από την "Μαύρη Θύελλα", ενώ ο Πάμισος είναι 4ος και στο -12 από την κορυφή.

Οι Νησιώτες πάντως βρέθηκαν κοντά σε μια μεγάλη νίκη, αλλά ο Φάνης Κάνιστρας στο 88', απάντησε στο γκολ του Δημήτρη Φιλόπουλου στο 25 και κράτησε το εκτός έδρας αήττητο του Πανθουριακού (6 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και το οξύμωρο είναι ότι σκόραραν στο 45 λεπτό που δεν ήταν καλύτερες. Ο Πανθουριακός πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος, αλλά ο γκολκίπερ Τρακάκης και ο Φιλόπουλος έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Παμίσου, που αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Βαγγέλη Λαθύρη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νησιώτες δεν είχαν απειληθεί μέχρι τη φάση του γκολ, χάνοντας ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς. Δεν το έκαναν όμως και το πλήρωσαν στο φινάλε και ενώ από το 87' έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η ισοπαλία πάντως βάση των ευκαιριών αποδίδει δικαιοσύνη, παρότι δεν ικανοποιεί κανέναν από τους δύο.

Στο χθεσινό ματς, ο Πανθουριακός απείλησε για πρώτη φορά στο 9' με συνδυασμό Κουρούπη - Πανταζή - Ντόκο, με τον Τρακάκη να προλαβαίνει όμως τον τελευταίο πριν προλάβει να πλασάρει.  Στο 20' από φάουλ του Πανταζή, ο Χελάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Το 1-0 ο Φιλόπουλος στο 25' 

Στο 25' σε φάουλ του Δημητρακόπουλου από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο β' δοκάρι όπου ο προωθημένος Φιλόπουλος με σουτ έγραψε το 1-0. 

Με τη ψυχολογία υπέρ του ο Πάμισος έψαξε το δεύτερο γκολ στο 29', αλλά ο Μπερερής σούταρε άουτ από το κάθετο. 

Στο 34' ο Χελάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Τρακάκη που τον νίκησε.  Ο γκολκίπερ του Παμίσου είπε "όχι" και στο Μουστάκα στο 38' που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής. 

Στο 45' ο Μπίσα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά δεν "έκοψε" την μπάλα και έδωσε το δικαίωμα στον Καλλιντέρη να βγει και να μπλοκάρει. 

Ο Μπίσα βρέθηκε σε θέση για γκολ και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως σούταρε άσχημα μέσα από την περιοχή.  Νέα ευκαιρία για τον Πάμισο στο 61' με τον Καραπετιάν, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Καλλιντέρης απέκρουσε. Ο Πάμισος ήλεγχε το ματς στο δεύτερο μέρος και ο Πανθουριακός παρότι ενίσχυσε την επίθεση με Κάνιστρα, Μπιτσάνη, δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ κινδύνευε στην αντεπίθεση με δεύτερο γκολ. Ο Μπίσα όμως δεν ενήργησε σωστά στο 66' (περίμεναν δεξιά ο Μπερερής και αριστερά ο Καραπετιάν) και επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση με αποτέλεσμα να κοπεί. 

Αποβλήθηκε στο 87' ο Μουστάκας 

Στο 87' ο Πανθουριακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μουστάκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στην επόμενη φάση ο Κάνιστρας με εξαιρετικό σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα (1-1). Στο 90'  λίγο έλειψε να γίνει και η ολική ανατροπή, αλλά ο Πανταζής σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. 

Το ματς διαιτήτευσε ο Μπλάνας, με βοηθούς τους Σερεμέτη και Γκούμα. 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Μπερερής (81' Μπομπότσι), Δημητρακόπουλος, Μπίσα (71' Μάρκου), Παπαδόπουλος (60' Καραπετιάν), Ηλιόπουλος. 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι (85' Φιλίππου), Κλουβάτος, Καράμπελας, Κουρούπης (46' Κάνιστρας), Μουστάκας, Ντόκο (65' Μπιτσάνης), Πανταζής, Χελάς.