Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 14:45

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Χτύπησε στις αρχές των δύο ημιχρόνων

Γράφτηκε από τον

Με γκολ που σημείωσε στις αρχές των δύο ημιχρόνων, ο Πάμισος έφυγε το Σάββατο από το "Γ. Λουκαρέας" με τη νίκη, επικρατώντας του Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση, επέβαλαν το ρυθμό τους και έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη, ενώ με λίγη προσοχή, αλλά και τύχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να κερδίσουν με μεγαλύτερο σκορ.

Ο Απόλλωνας μπορεί να είχε διάθεση για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν κατάφερε να φτάσει σε αξιώσεις στην περιοχή του Τρακάκη και να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλό της.

Τα γκολ

Στο 7' ο Παπαδόπουλος με ωραία μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον Λαθύρη, αυτός έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής και βλέποντας τον Αντωνόπουλο, να κάνει έξοδο για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, έκανε το φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Με την έναρξη σχεδόν του β' μέρους και συγκεκριμένα στο 47' ο Λαθύρης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αλεβίζου και αμέσως ο διαιτητής Αλεξέας σφύριξε το πέναλτι. Ο Ηλιόπουλος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-2.

Καλές στιγμές

Στο 1' πάσα Ηλιόπουλου σε Λαθύρη, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και μετά την μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος. Στο 13' ο Λαθύρης είχε την ευκαιρία για  να σκοράρει, όταν απέφυγε με ωραία κίνηση έναν αμυντικό, όμως στη συνέχεια έκανε άτσαλο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ σχεδόν δύο μετρά από το κάθετο δοκάρι. Στο 28' ο Τρικουράκης με γυριστό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67' μετά από μπροστινή μπαλιά ο Μπίσα βγήκε μόνος απέναντι από τον Αντωνόπουλο, σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. στο 73' διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Λαθύρη για τον Παπαδόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή σούταρε στην κίνηση και η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 81' σέντρα του Λαθύρη για τον Μπίσα, που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αντωνόπουλο, έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια με το ένα χέρι ο πορτιέρο του Απόλλωνα. Η μπάλα έφτασε στον Παπαδόπουλο, που έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ και κόντρα σε σώμα αμυντικού κτύπησε στη ρίζα σχεδόν του κάθετου δοκαριού και μετά μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος. Στο 86' ο Λαθύρης με διαγώνια πάσα βρήκε τον Μπίσα μέσα στην περιοχή, αυτός απέφυγε τον Αντωνόπουλος και σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια πάνω στη γραμμή σχεδόν ο Αλεβίζος. Στο 91' σουτ του Μανωλόπουλου έξω από την περιοχή, ο Τρακάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια βγάζοντας την μπάλα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μανωλόπουλος στο α' δοκάρι εκεί όπου πετάχτηκε ο Τρικουράκης έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ από τη συμβολή των δοκαριών.

Αλλες ευκαιρίες έχασαν οι Μανωλόπουλος (12' μακρινό σουτ), Μπερερής (30' διαγώνιο σουτ), Κούτρης (44' μακρινό σουτ, 80' σουτ), Γρ. Παπαγεωργίου (66' μακρινό σουτ) και Μπίσα (91').

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αλεξέας, ο οποίος άκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και ιδιαίτερα του προπονητή Μιχάλη Φασουλή για το πέναλτι που υπέδειξε. Βοηθοί διαιτητές ήταν ο Κυριόπουλος με την Στ. Τσαούση.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Ε. Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Μπιζίμης (41' λ.τρ. Γρ. Παπαγεωργίου), Δασκαλάκης, Αλεβίζος, Ξυδιάς (54' Μπούρας), Τρικουράκης, Κούτρης, Φωτιάδης, Δ. Τσουλάκος (68' Σεφεράσι).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (87' Δρογγίτης), Δημητρακόπουλος, Κατσιβαρδέας (76' Μάρκου), Μωράκης, Μπερερής, Παπαδόπουλος, Καραπετυάν (62' Μπίσα), Ηλιόπουλος, Λαθύρης.

Ενός λεπτού σιγή για Ορφανό

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του α' αντιπροέδρου Τάσου Ορφανού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.