Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 17:30

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 0-1: Εκτη σερί νίκη με Σαμιώτη στο 91'!

Γράφτηκε από τον

Την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί εδώ και τρεις μήνες συνέχισε το Φαραί το Σάββατο μιας και επικράτησε και της Αβίας με 1-0 στο γήπεδο του Κορδία.

Για να συμβεί αυτό όμως χρειάστηκε και μπόλικη δόση τύχης μιας και το γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 91' από τον 17χρονο Χρήστο Σαμιώτη που αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή για τον εορτάζοντα Νίκο Γεωργακλή. Ο προπονητής του Φαραί είχε χθες Κυριακή γενέθλια (έγινε 34 ετών) και παίκτες και διοίκηση του αφιέρωσαν τη νίκη.

Ατυχη η Αβία που άξιζε την ισοπαλία 

Από τη μία λοιπόν το εκπληκτικό σερί του Φαραί που μετρά 13 αγώνες αήττητο (9 νίκες και 4 ισοπαλίες) και από την άλλη η... γκαντεμιά της Αβίας που έχασε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς να είναι χειρότερη από τον αντίπαλο. Η ομάδα του Κάμπου πάλεψε το ματς και δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως στις καθυστερήσεις έχασε και τον ένα βαθμό που θα αναπτέρωνε κάπως την ψυχολογία της.

Ετσι συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενες ήττες και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν σε λάθη και υπήρχαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι και έχασαν την μοναδική ευκαιρία στο 20' όταν ο Σεριάτος έστρωσε στον Κακαλή που σούταρε δυνατά όμως ο Κουτίβας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο β' μέρος η ομάδα του Διονύση Πουλή έγινε πιο επιθετική και έψαξε το γκολ. Σε αυτό βοήθησε και η μετατόπιση του Πολυμενέα από την άμυνα στην επίθεση.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βαβαρούτσος έκανε το γέμισμα, ο Μαρής έχασε την μπάλα και ο Γεωργίκος σούταρε πιεζόμενος ψηλά άουτ με την εστία να είναι άδεια.

Στο 62' η Αβία βγήκε σε αντεπίθεση με τον Πολυμενέα να δίνει στον Γεωργαντά που σούταρε βιαστικά άουτ, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 76' μετά από φάουλ του Γεωργαντά, ο Μανιατέας δεν βρήκε από κοντά για λίγο την μπάλα με προβολή.

Και ενώ το ματς ήταν... κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία, η ομάδα των Γιαννιτσανίκων "χτύπησε" στο φινάλε. Ηταν το 91' όταν ο πολύ καλός χθες Κακαλής έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Σαμιώτης με σουτ στην κίνηση έγραψε το τελικό 0-1, χαρίζοντας στην ομάδα του την έκτη σερί της νίκη!

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Κασκάνη και Βρυώνη.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κουτίβας, Γκλίκα, Βαβαρούτσος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Μανιατέας, Γιαννέας (49' Αλντέσκου), Κορμπής, Γεωργαντάς, Πολυμενέας, Γεωργίκος.

 

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μαρής, Καπακλής, Παπαδόπουλος, Λικάι, Κουρέας, Παχής, Πιτσιλής (92' Μάραντος), Σπανός (68' Μούσα), Σεριάτος (80' Σαμιώτης), Σταματελόπουλος, Κακαλής.