Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:01

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-0: Ο Σπυρόπουλος στο 84' έκρινε το ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του αρχηγού Νίκου Σπυρόπουλου, η Ομόνοια κέρδισε χθες το απόγευμα στο "Γ. Λουκαρέας" με 1-0 το Ασπρόχωμα.

Ο έμπειρος επιθετικός κατάφερε να δώσει τη λύση σκοράροντας στο οδήγησε την ομάδα του στην νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 84', την οποία σύμφωνα με την εμφάνιση της δεν την άξιζε. 

Το Ασπρόχωμα άξιζε να φύγει από το παιχνίδι με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να είχε ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς δεν κατόρθωσε να σκοράρει και από τη στιγμή που δεν έβαλε γκολ το πλήρωσε. Οι Φίλιος, Ηλ. Καπόγλης, Γυφτέας και ο Λούτα, είχαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, για να σκοράρουν, όμως δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. 

Η Καλαματιανή ομάδα με το παραπάνω τρίποντο επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα με το ίδιο σκορ την προηγούμενη αγωνιστική από τον Αίαντα και συνεχίζει στην κορυφή μαζί με τη Σπερχογεία.

Το Ασπρόχωμα με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη του Αίαντα επί του Ηρακλή έπεσε στην 4η θέση.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε όπως προαναφέραμε στο 84' όταν ο Π. Παπαδέας φάτσα με τον Βασιλόπουλο σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο πορτιέρο του Ασπροχώματος, η μπάλα πήγε πλάγια στον Σπυρόπουλο, ο οποίος με πλασέ σε κενή σχεδόν εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Καλές στιγμές

Στο 11' ο Γυφτέας από καλή θέση σούταρε η μπάλα κόντραρε σε Χάντζο και κατέληξε κόρνερ. Στο 12' ο Φίλιος σούταρε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό γύρισμα του Ζαφειρόπουλου στον Φίλιο, αυτός παρά την πίεση του Χάντζου, τον απέφυγε και σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ (εξωτερικό μέρος διχτυών). Στο 34' ο Ηλ. Καπόγλης προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ από πλάγια θέση , όμως Βασιλόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 36' φάουλ του Φλέσσα από πλάγια ο Φιλάι υπό πίεση αμυντικού έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41' διαγώνια μπαλιά του Αρ. Ηλιόπουλου στον Φίλιο αυτός μπήκε στην περιοχή και με το εξωτερικό μέρος του ποδιού του προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως η μπάλα πήρε αντίθετη κατεύθυνση και έφυγε πλάγια. Στο 62' ο Κοστρίβας επιχείρησε την σέντρα η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Βασιλόπουλος κατάφερε έστω και δύσκολα να μπλοκάρει. Στο 73' με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83' διαγώνιο σουτ Ζαφειρόπουλου μέσα από την περιοχή ο Ποτηριάδης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε σωτήρια. Στο 87' ο Γυφτέας έκανε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Λούτα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

άλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Βεργόπουλος (19' πλασέ), Φλέσσας (44' μακρινό σουτ), Αρ. Ηλιόπουλος (50' σουτ, 72' φάουλ) και Γυφτέας (67' μακρινό σουτ).

Με παράπονα προς το διαιτητή Πλακογιάννη έφυγαν από το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα στο 61' ο Αρ. Ηλιόπουλος γύρισε την μπάλα στην περιοχή ο Φίλιος προσπάθησε να διεκδικήσει την μπάλα, όμως ο Χάντζος τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή Πλακογιάννη να δείχνει παίζετε. Και στο 77' ο Γ. Χατζηπαναγιώτης δέχτηκε κλοτσιά από πίσω από τον Κωστόπουλο και αντί για κόκκινη όπως ζήτησαν οι άνθρωποι του Ασπροχώματος, ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Σταυρόπουλος, Μπασιλάρης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Κοστρίβας, Ηλ. Καπόγλης, Φιλάι (68' Δημητρίου), Κωστόπουλος, Σπυρόπουλος, Χάντζος, Καστριτσέας, Δεδούσης (46’ Δημόπουλος), Π. Καπόγλης (46' Π. Παπαδές), Φλέσσας.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος, Σακκάς (53' Γ. Χατζηπαναγιώτης), Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Λούτα, Παπανικολόπουλος, Γυφτέας, Τσίρμπας (86' Κουραμπάς), Φίλιος, Αρ. Ηλιόπουλος, Ντάσης (74' Μπάκας).

 

Αποκριάτικος χορός

Το ερχόμενο Σάββατο η Ομόνοια θα κάνει το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια αποκριάτικο χορό της. Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στο εξοχικό κέντρο "Κουκούτσης" στα Γιαννιτσάνικα και η διοίκηση καλεί όλους τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο να δώσουν το παρών,  για να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστα.

Συνάντηση παλαιμάχων

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας. Σκοπός της συνάντησης που θα γίνει στο μαγαζί του παλαίμαχου ποδοσφαιριστής της ομάδας Μπάμπη Γιαννούλη, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, είναι να οργανωθούν ενόψει της διεξαγωγής του πρωταθλήματος που θα διοργανώσει η ΕΠΣΜ.