Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 12:29

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ωρα για στέψη!

Γράφτηκε από τον
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ωρα για στέψη!

 

Μετά από έξι μήνες το φετινό ταξίδι του κυπέλλου Μεσσηνίας ολοκληρώνεται, με τελευταίο σταθμό το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Εκεί όπου θα φιλοξενηθεί και φέτος η μεγάλη γιορτή του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. 

Ο τελικός (ώρα έναρξης 5 μ.μ.) ανάμεσα στην Αναγέννηση Παραλίας και τη Καλαμάτα, τις δύο ομάδες δηλαδή που ξεχωρίζουν και στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής. Η "Μαύρη Θύελλα" οδηγεί βέβαια την κούρσα και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο στη Γ' εθνική.

Με αυτή την ετικέτα θα μπει στο γήπεδο και στο σημερινό τελικό, αλλά η Αναγέννηση φιλοδοξεί να σηκώσει ξανά την κούπα μετά από 26 χρόνια. 

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, στην οποία έχουν κριθεί οι τρεις από τους πέντε τελευταίους τελικούς!!!

Πώς έφθασαν στον τελικό

Η Αναγέννηση για να φθάσει να διεκδικεί το κύπελλο απέκλεισε κατά σειρά σε διπλά παιχνίδια τον Απόλλωνα Καλαμάτας, σε νοκ - άουτ τον Ηρακλή Καλαμάτας και τον Α.Ο. Φαραί και σε διπλούς ημιτελικούς τον περσινό φιναλίστ Πανθουριακό. 

Η Καλαμάτα ξεπέρασε στην πρώτη φάση σε διπλούς αγώνες το εμπόδιο του Τέλλου Αγρα, σε νοκ - άουτ το Δώριο και τον Αστέρα Μικρομάνης και στους διπλούς ημιτελικούς απέκλεισε την Ανδρούσα.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος, η Καλαμάτα είχε νικήσει με 2-0 την Αναγέννηση Παραλίας στον Κορδία χάρη σε γκολ των Τσουλάκου (63') και Αθανασόπουλου (65'). Ο τελικός βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το ματς της 12ης Νοεμβρίου για την 8η τότε αγωνιστική της Α' τοπικής.

Σε καλή κατάσταση και οι δύο

Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου και οι δύο μονομάχοι θα έχουν άγχος, αλλά και δίψα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Για τους τυπικά γηπεδούχους κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Κανελλόπουλου. Από την άλλη πλευρά η "Μαύρη Θύελλα" θα παραταχθεί πάνοπλη και με τη ψυχολογία στα ύψη, προερχόμενη από έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

 Και η Αναγέννηση όμως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όντας αήττητη 3,5 μήνες στο πρωτάθλημα και με μόλις 2 ήττες σε 20 αγωνιστικές. 

Σφυρίζει ο Αλεξέας

Ο Ηλίας Αλεξέας θα διαιτητεύσει τον σημερινό τελικό με βοηθούς τους Παναγιώτη Σερεμέτη και Ηλία Σκόρδο, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Λάμιας.