Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 12:59

Πρωταθλητής Μεσσηνίας το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 1-0 το ΓΕΛ Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας, καθώς νίκησε στον τελικό με 1-0 το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, σ' ένα ματς που έγινε στο γήπεδο της Κυπαρισσίας.

Ένας τελικός με άρωμα από μεγάλα ντέρμπι καθώς δεν έλειπε το πάθος από τον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα το όποιο έγινε σε μια πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως πρέπει να είναι οι αθλητικές δραστηριότητες. 

Ο χθεσινός τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και χάρις στο γκολ που πέτυχε η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ στο 50ο λεπτό μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαραντόπουλου.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν γιορτινή με τις κερκίδες να είναι κατάμεστες, μπαλόνια και μουσική να συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό, ενώ οι υποστηρικτές της κάθε ομάδας έδιναν τον δικό τους ρυθμό.

Οι δύο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδεία της δημοτικής φιλαρμονικής ορχήστρας Κυπαρισσίας και μικρών μαθητών από τον παιδικό σταθμό «Γελαστή Πολιτεία».

Αφιέρωσαν τον τίτλο στον αδικοχαμένο Παναγιώτη 

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Παναγιώτη Γεωργακόπουλου. ενώ υπήρχαν πανό στη μνήμη του και οι συμμαθητές του φώναξαν συνθήματα για αυτόν, ενώ η ομάδα του Γενικού Λυκείου προσέφερε ανθοδέσμη στην ομάδα του ΕΠΑΛ την οποία εναπόθεσαν στην κερκίδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά τον αγώνα με την ομάδα του Λυκείου της Κυπαρισσίας στο πρώτο ημίχρονο να έχει την υπεροχή και αρκετές φάσεις χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει και το ΕΠΑΛ σε κλασικές ευκαιρίες που είχε μετά από αντεπιθέσεις. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο με την κατοχή να μοιράζεται ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το μοναδικό γκολ που σημειώθηκε στον αγώνα το οποίο έκρινε και την αναμέτρηση σημειώθηκε  στο 50ό λεπτό,  όταν σε αντεπίθεση του 2ου ΕΠΑΛ ο Τσεκάνι ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Καραχάλιο με το διαιτητή του αγώνα να σφυρίζει το πέναλτι και να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαραντόπουλος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Από εκεί και πέρα η ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας πίεσε χωρίς όμως να καταφέρει την ισοφάριση, ενώ το ΕΠΑΛ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο σε αντεπιθέσεις που δημιούργησε.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ νικήτρια με τους παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί με τους συμμαθητές τους στην κερκίδα.

Ακολούθησε η τελετή της απονομής όπου τα αναμνηστικά διπλώματα στην ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας παρέδωσε ο σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής Χριστόδουλος Στυλιανίδης και στην ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιος Σταματελόπουλος ενώ το κύπελλο απένειμε ο διευθυντής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας Βαγγέλης Αντωνόπουλος μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Γ. Αθανασόπουλος, Π.Μπακόπουλος, Γ.Καραχάλιος, Χ. Μακούρος, Κ. Παναγιωτόπουλος, Γ.Γκούντουβας , Δ.Παπαγιάνης, Μ. Καραβούλιας  Δ. Θεοχαραόπουλος, Τ. Αριδάς , Κ. Κωνσταντόπουλος. Αλλαγές : Π. Κωνσταντόπουλος , Χ. Μακροκάνης , και στη  αποστολή ήταν Γ. Κοντούλης , Α. Μπερνάρδος , Κ. Ντόιλ , Κ. Λιβάς.

2ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Δούβας, Π. Μουρούφας , Μ. Νότσι, Ι. Τσεκάνι,  Σ. Χότζα, Κ. Αλτσέσκου, Ε. Κατσίρας , Δ. Μανουσόπουλος , Π. Σαραντόπουλος , Γ. Τριανταφυλλάκης , Κ. Ομέρι. Αλλαγές οι Α. Ντότσι , Α.Νίκας , Ε. Σταθούης και συμμετείχαν οι Ι. Κουρέτας , Σ. Αδαμόπουλος ,  Σ. Χύκα , Κ. Καρλής.

 

Κ. Μπ.