Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 13:12

Πλώρη για νταμπλ η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Κυπελλούχος Μεσσηνίας είναι από την Τετάρτη το βράδυ η "Μαύρη Θύελλα" η οποία χάρη σε ένα γκολ του Γιάννη Καλογερόπουλου στην παράταση νίκησε με 1-0 την Αναγέννηση Παραλίας στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και κατέκτησε την πρώτη κούπα της σεζόν.

Η Καλαμάτα έκανε ένα μέτριο παιχνίδι καθώς δυσκολεύτηκε απέναντι στην καλά στημένη αμυντική γραμμή της Αναγέννησης, ωστόσο κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει το τρόπαιο.

Πλέον οι «μελανόλευκοι» ρίχνουν αποκλειστικά το βάρος στο μεγάλο φετινό τους στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική και η άνοδος στην Γ' εθνική. 

Οι βάσεις έχουν μπει ήδη γερά για το νταμπλ καθώς η Καλαμάτα είναι είναι πρώτη με 9 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση ενώ απομένουν 10 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Χρειάζεται λοιπόν λίγη προσοχή ώστε να επιστρέψει άμεσα στην Γ' εθνική, εκεί από όπου υποβιβάστηκε πέρυσι στο τοπικό μετά από 35 χρόνια.

Πέρα από το πρωτάθλημα, η Καλαμάτα ως Κυπελλούχος Μεσσηνίας θα συνεχίσει και στο Κύπελλο ερασιτεχνών. Ένα θεσμό ο οποίος προσφέρει ισχυρό κίνητρο στην ομάδα που θα το κατακτήσει αφού παίρνει αυτόματα το εισιτήριο για την Γ' εθνική. 

Με δεδομένο ότι η Καλαμάτα, εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου, θα κερδίσει την άνοδο από το πρωτάθλημα, δεν θα έχει ουσιαστικό κέρδος από την συμμετοχή της στη Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ωστόσο δεν πρόκειται να αδιαφορήσει κανείς και για αυτό το θεσμό. Ειδικά, από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα, η Καλαμάτα θα έχει την δυνατότητα να ρίξει και εκεί βάρος, παίζοντας εκτός νομού απέναντι σε δυνατές ομάδες και διεκδικώντας την διάκριση για λόγους γοήτρου... 

Αφιερωμένο στον Ποτούλη….

Ο Βασίλης Μπεγέτης δεν ξέχασε τον Παναγιώτη Μπαχράμη, ένα παίκτη σύμβολο της "Μαύρης Θύελλας" που έφυγε από την ζωή πριν λίγα χρόνια. "Ποτούλη θα είσαι πάντα εδώ" έγραφε η φανέλα  που φόρεσε μετά το τέλος του αγώνα ο Βασίλης Μπεγέτης αφιερώνοντας το Κύπελλο και στον Μπαχράμη…

Παλμό η εξέδρα μετά από καιρό….

Στα αξιοσημείωτα του τελικού η δυναμική παρουσία οργανωμένων φιλάθλων της Καλαμάτας μετά από καιρό στην εξέδρα. Την φετινή χρονιά το μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων φιλάθλων απέχει από το γήπεδο και σε καμιά περίπτωση η εξέδρα δεν έχει τον παλμό προηγούμενων ετών. Εξαίρεση για φέτος αποτέλεσε ο τελικός όπου οι οργανωμένοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους…

Καλή διαιτησία

Η διαιτησία του τελικού άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες αφού τόσο ο Ηλίας Αλεξέας όσο και οι βοηθοί Σερεμέτης και Σκόρδος (τέταρτος ήταν ο Λάμιας) απέφυγαν το μεγάλο λάθος. Στην φάση του πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Αναγέννησης φάνηκε πως ο Αλεξέας είχε δίκιο ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη αμφισβητούμενη φάση. 

Χατζηαγγελής για το γήπεδο…

Στην Καλαμάτα δεν ήθελαν να γίνει ο τελικός σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα και ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν ξέχασε να το θυμίσει ξανά μετά το τέλος του αγώνα: "Θέλω να δώσω μια συμβουλή στην Ενωση. Ενώ έχουμε γήπεδο χαλί με φυσικό χλοοτάπητα, δεν μπορεί να γίνεται ο τελικός σε πλαστικό τάπητα. Είναι κάτι που πάει το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω", τόνισε ο εκ των προπονητών της Καλαμάτας. 

Όσον αφορά το γήπεδο, αξίζει να σημειωθεί πως παράπονα ακούστηκαν από παίκτες αλλά και φιλάθλους για τον φωτισμό που δεν ήταν επαρκής. 

Παρών και η ακαδημία

Πάρα πολλά παιδιά από την ακαδημία της Καλαμάτας παρευρέθηκαν στον προχθεσινό τελικό του Κυπέλλου, όπως και νεαροί παίκτες από την ακαδημία της Αναγέννησης. Στην φωτογραφία ένα γκρουπ παικτών της ακαδημίας της Καλαμάτας με τον προπονητή τους Παναγιώτη Δρούγα.