Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 13:08

Η ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ: Koυμπαρομαχίες…

Γράφτηκε από τον

Μία από τις ειδήσεις που έκαναν μεγαλύτερο θόρυβο μέσα στην εβδομάδα που πλησιάζει στο τέλος της ήταν η καταδίκη του Μεσσήνιου στην καταγωγή πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω Θωμά Μητρόπουλου σε 12 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, μετά από αγωγή του κουμπάρου του και πρώην προπονητή της «Μαύρης Θύελλας» Στέλιου Πούλου.

Το θέμα κυκλοφόρησε γρήγορα με τη φίλαθλη κοινή γνώμη να εστιάζει την προσοχή της στην καταδίκη του άλλοτε πανίσχυρου παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς ωστόσο κανείς να εμβαθύνει σε αυτό, μιας και ελάχιστοι γνώριζαν τις σχέσεις που συνέδεαν κατά το παρελθόν τους δύο αντίδικους.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω Στέλιος Πούλος βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2003, λόγω της επιρροής που ασκούσε στον Γιώργο Γρηγορόπουλο, ο Θωμάς Μητρόπουλος. Ο «Γρηγορό» θεωρούσε δάσκαλο τον κουμπάρο του και σπάνια του χαλούσε το χατίρι. Όταν, λοιπόν, του πρότεινε να προσλάβει προπονητή τον Πούλο το μόνο που τον ανησυχούσε ήταν πως θα δεχόταν η φίλαθλη κοινή γνώμη της Μεσσηνίας έναν σχετικά άπειρο τεχνικό που δεν είχε και καμία σχέση με την ασπρόμαυρη ομάδα.

Τελικά ο Γρηγορόπουλος πήρε προπονητή τον Πούλο στη «Μαύρη Θύελλα» για 14 μήνες στη Β’ Εθνική και στο διάστημα αυτό η σχέση του νεαρού κόουτς με τον Θωμά Μητρόπουλο δυνάμωσε, καθώς ο τελευταίος τον πάντρεψε με τη δικηγόρο Αναστασία Γρίβα, η οποία μάλιστα για κάποιο διάστημα παρείχε νομικές υπηρεσίες στην ΠΑΕ Καλαμάτα, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Ράλλη από το συγκεκριμένο πόστο.

Η πρώτη σεζόν (2003 – 2004) με τον Στέλιο Πούλο στο τιμόνι δεν πήγε ούτε καλά, ούτε άσχημα για την Καλαμάτα που κατάφερε να τερματίσει στα μισά της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας, εξασφαλίζοντας με άνεση την παραμονή που ήταν και ο βασικός της στόχος. Εκείνη τη σεζόν, όμως, όπως και την προηγούμενη η ασπρόμαυρη ομάδα είχε ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους της Β’ Εθνικής που δεν ήταν άλλο από τα έσοδα (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο) που έμπαιναν στο ταμείο της λόγω της σύμβασης με το συνδρομητικό κανάλι.

Τελικά ο Πούλος αντικαταστάθηκε από τον Σάκη Τσιώλη στο ξεκίνημα της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου αλλά δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς δουλειά. Ο κουμπάρος του Θωμάς Μητρόπουλος του ανέθεσε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στο Αιγάλεω και υποτίθεται πως (και λόγω της κουμπαριάς) οι σχέσεις τους ήταν εξαιρετικές, ώσπου μία μέρα μετά από πολλά χρόνια ο πρώην κόουτς της «Μαύρης Θύελλας» βρέθηκε να βαρύνεται με τα χρέη της ΠΑΕ Αιγάλεω σε εφορία και ΙΚΑ! Ο ίδιος υποστήριξε πως έπεσε θύμα πλαστογραφίας και κατέθεσε αγωγή κατά του… κουμπάρου του, η οποία επιδικάστηκε σε πρώτο βαθμό πριν από μερικές ημέρες και επέφερε ποινή φυλάκισης 12 ετών με αναστολή στον πρώην μεγαλομέτοχο του «Σίτι».

Ο Θωμάς Μητρόπουλος από τη δική του πλευρά χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του δικαστηρίου και υποστήριξε ότι θα δικαιωθεί στον επόμενη βαθμό. «Μένω έκπληκτος με την απόφαση του δικαστηρίου. Όταν στα προηγούμενα στάδια (ανάκριση και εκδίκαση) δύο εισαγγελείς είχαν προτείνει την αθώωσή μου –αθώωση που στηρίζεται σε ακλόνητα επιχειρήματα και νομολογίες– αδυνατώ να κατανοήσω τον τύπο και την ουσία της εκδοθείσας απόφασης, η οποία είναι αντίθετη και με σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου.

Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου, την οποία όμως θεωρώ απολύτως πεπλανημένη, και πιστεύω ακράδαντα ότι κατά την εκδίκασή της στο επόμενο στάδιο (5μελές Εφετείο) θα δικαιωθώ» ανέφερε σε δήλωσή του και μένει να δούμε ποια κατάληξη θα έχει η… κουμπαρομαχία…

Πλήρης επιβεβαίωση για Ρονάλντο… 

Με το θέμα της… παραλίγο μεταγραφής του Ρονάλντο στη «Μαύρη Θύελλα» η στήλη έχει ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές μέσα στους τελευταίους μήνες και η απόλυτη δικαίωση για όσα έχουμε γράψει ήρθε από τα πιο αρμόδια χείλη.

Ο ίδιος ο Σταύρος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε σε κουβέντα που είχε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του σε προπόνηση της ασπρόμαυρης ομάδας ότι δεν πήρε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ το 1993 γιατί είχε ήδη συμφωνήσει με Αντεμάρ και Τονίνιο και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη θέση ξένου. 

Μετά και τα λεγόμενα του διοικητικού ηγέτη της «Μαύρης Θύελλας» μπαίνει οριστικά τέλος σε αυτήν την υπόθεση που πλησίασε τα όρια του… μύθου με όσα απίθανα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τα οποία στερούνται αλήθειας.

Κούπα νούμερο 1 για Καλαμάτα 

Κυπελλούχος Μεσσηνίας είναι από την περασμένη Τετάρτη η «Μαύρη Θύελλα» που είναι αλήθεια ότι ζορίστηκε αρκετά κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας του Αντώνη Μαυρέα αλλά τα κατάφερε έστω και στην παράταση.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας δίνει… εισιτήριο στην ασπρόμαυρη ομάδα να αγωνιστεί εκτός των ιδιαίτερα στενών για την ίδια ορίων του νομού και μέσα στο Μάρτιο θα μάθουμε ποιος θα είναι ο πρώτος της αντίπαλος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Η διεύρυνση της διαφοράς στην Α’ Τοπική μετά τη βαθμολογική απώλεια της Αναγέννησης φέρνει ακόμα πιο κοντά τη… δεύτερη φετινή κούπα, αυτή του πρωταθλήματος που πλέον δεν χάνεται ούτε με θαύμα. Όσο πιο γρήγορα, πάντως, εξασφαλιστεί η πρωτιά και η άνοδος στη Γ’ Εθνική τόσο το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα έρχεται πιο μπροστά από άποψη ενδιαφέροντος.

Για έναν σύλλογο, άλλωστε, με τη βαριά φανέλα και της ιστορία της Καλαμάτας μία μεγάλη πορεία και σε αυτή τη διοργάνωση θα μπορούσε να αποτελέσει το… κερασάκι στην τούρτα μίας σούπερ επιτυχημένης σεζόν όπως η φετινή.   

Γκολ μετά από 14 χρόνια ο Ντέρεκ Μπόατενγκ!

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ σκόραρε την προηγούμενη Κυριακή με τη φανέλα του ΟΦΗ μετά από 14 χρόνια στο νικηφόρο 5-0 των Κρητικών επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στη Β’ Εθνική και στο τέλος της αναμέτρησης γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του Ηρακλείου.

 

Ο 36χρονος Γκανέζος έφτιαξε το ποδοσφαιρικό του όνομα στη «Μαύρη Θύελλα» πριν πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, απ’ όπου βρέθηκε στον ΟΦΗ αλλά όπως όλα δείχνουν εδώ πολύ δύσκολα θα επιστρέψει για να σκοράρει ξανά μετά από μία 20ετία.