Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 12:05

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-1: Πέταξε... χαρταετό παραμονής

Γράφτηκε από τον

 

Στο πιο κρίσιμο ματς μέχρι τώρα ο Τσικλητήρας Πύλου έδειξε χαρακτήρα... 

Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε το Σάββατο με 1-0 το Ζευγολατιό στην Κορινθία και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ηταν ένα ματς "τελικός" και για τις δύο ομάδες με τον Τσικλητήρα να εμφανίζεται "διαβασμένος" και να παίρνει το διπλό χάρις σε ένα γκολ του Αγγελου Γεωργιόπουλου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ετσι η Πυλιώτικη ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την τελευταία θέση που οδηγεί στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο αγώνας είχε διπλή σημασία αφού εκτός από τους τρεις βαθμούς που πήρε ο Τσικλητήρας, παράλληλα βυθίστηκε και το Ζευγολατιό που είναι πλέον στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής, μετά και την νίκη του Παναργειακού επί της Παναχαϊκής.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη να είναι καλά στημένο και να μην κινδυνεύει σε καμία περίπτωση.

Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο 43' όταν ο Κυριαζόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (ύστερα από σέντρα του Ρήγα), όμως ο Πατρινός μέσος είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Το "χρυσό" γκολ στο 51' ο Γεωργιόπουλος  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Πύλου μιας και στο 51' άνοιξε το σκορ... Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Κερμενίδη στη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια ο αριστεροπόδαρος μέσος βρήκε τον Πύλιο που προχώρησε και με συρτή σέντρα βρήκε στον περιοχή τον Γεωργιόπουλο και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Μετά από πέντε λεπτά και πάλι ο Γεωργιόπουλος πλάσαρε από κοντά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Το παιχνίδι είχε πάει στα μέτρα του Τσικλητήρα που έδωσε χώρο στο Ζευγολατιό και επιδίωκε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Στο 74' ο Γεωργιόπουλος τροφοδότησε τον Πύλιο που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Σκούρτης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 85' η ομάδα της Κορινθίας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πενέση με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα. Πλέον το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο εύκολο και στο φινάλε πανηγύρισαν το δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο στο Αργος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κέκελου (Αιτ/νίας) και των βοηθών του Κουτρουμάνου και Γαλανόπουλου από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ: Σκούρτης, Πενέσης, Ντούνης, Ατματσίδης, Ποτήρης (60' Χουσελάς), Κλαδάκης, Σενάι, Μαλαχάτης, Ζανελάρης, Ζάρκος (46' Χρυσαφίδης), Διαμαντόπουλος (55' Κατσιαβρίας).

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Θάνος, Σεντεμέντες, Ρούσσης, Μάνικος, Κυριαζόπουλος, Γραμματικόπουλος, Κερμενίδης (88' Σβίγγος), Γεωργιόπουλος (75' Μπίζος), Ρήγας (46' Πύλιος), Καραμπάς, Ζαχαρόπουλος.