Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 19:57

Η Ξάνθη τη νίκη (0-1) και τις εντυπώσεις, ο ΠΑΟΚ την πρόκριση

Γράφτηκε από τον
Η Ξάνθη τη νίκη (0-1) και τις εντυπώσεις, ο ΠΑΟΚ την πρόκριση

Με «γλυκόπικρη γεύση» αποχώρησε ο ΠΑΟΚ από την Τούμπα. Στον δεύτερο προημιτελικό με την Ξάνθη, ηττήθηκε από την ακριτική ομάδα με 1-0. Όμως, χάρη στο υπέρ του 2-1 στα «Πηγάδια», είναι αυτός που «σφράγισε το εισιτήριο» για τους «8» του κυπέλλου.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γιουνές, με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Ήταν ένας αγώνας με ελαχιστότατες φάσεις, χωρίς ρυθμό, κακό θέαμα. Περίσσεψαν το πάθος, τα νεύρα και η ένταση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε αποσυντονισμένος. Ίσως το σκορ του πρώτου αγώνα, σε συνδυασμό με το επικείμενο ντέρμπι να δημιούργησε στους παίκτες του έναν εφησυχασμό. Δεν μπορούσε ν' αναπτυχθεί ορθολογικά και ως εκ τούτου ν' απειλήσει τον Ζίβκοβιτς.

Από την πλευρά της η Ξάνθη προσπαθούσε - με συνεχές πρέσινγκ - να περιορίσει τους γηπεδούχους. Να μην τους επιτρέψει να αναπτυχθούν σωστά και το κατάφερε. Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας λειτούργησαν πολύ καλά ανασταλτικά και βρήκαν τρόπους να φτάσουν στην περιοχή του Γλύκου. Αλλά οι τελικές τους επιλογές ήταν κακές.

Σε 45 λεπτά παιχνιδιού, λοιπόν, υπήρξαν δύο φάσεις. Μία για κάθε ομάδα. Στο 40' ο Κίτσιου ξέφυγε από δεξιά και έκανε τη σέντρα. Ο Πέλκας, στο ύψος του πέναλτι, δεν έκανε καλό κοντρόλ. Βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής με πλάτη στο τέρμα. Σήκωσε όμως την μπάλα και έκανε ανάποδο «ψαλίδι», στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43' η φιλοξενούμενη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία. Ο Πιτσέλι εκτέλεσε φάουλ. Η άμυνα του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε» και ο Καρασαλίδης πήρε, περίπου από το ύψος του πέναλτι, ανενόχλητος την κεφαλιά. Αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Αντίθετα με την έλλειψη θεάματος περίσσεψαν τα νεύρα. Τόσο εντός παιδιάς, όσο και έξω. Υπήρξαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Όπως και μεταξύ στελεχών των δύο ομάδων. Στο 25' δημιουργήθηκε ένταση στον πάγκο της Ξάνθης. Άνθρωπος της ασφαλείας του ΠΑΟΚ διαπληκτίστηκε με τον Κασναφέρη. Ο Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Προσωρινά όμως. Λίγο αργότερα οξύνθηκαν και πάλι. Ο Μίχελ διαμαρτυρήθηκε στον Κασναφέρη, τα «αίματα άναψαν» και πάλι. Τελικά, μετά από συζήτηση 4ου και διαιτητή, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε.

Περίπου ίδια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε κάπως πιο ενεργητικός αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι το αξιομνημόνευτο. Η Ξάνθη συνέχισε στο ίδιο, πετυχημένο γι' αυτή, μοτίβο. Δηλαδή προσοχή στην άμυνα, συνεχής πίεση και προσπάθεια να «χτυπήσει» σε αντεπίθεση.

Δεν το έκανε με αυτό τον τρόπο αλλά δε τη χάλασε καθόλου. Η φιλοξενούμενη στο 64' κέρδισε φάουλ, λίγο πριν το μέσο του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής. Ο Γιουνές εκτέλεσε με δεξιοτεχνία, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Γλύκου. Ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι γωνία του τέρματος του.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν έδειχνε ικανός ν' αντιδράσει. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ήταν να μη δεχτεί δεύτερο γκολ, για να διαφυλάξει το σκορ πρόκρισης. Και όχι να ισοφαρίσει. Έτσι, αυτή που αναζήτησε μετ' επιτάσεως ένα γκολ ήταν η Ξάνθη. Αλλά δεν το βρήκε. Αποχώρησε λοιπόν από την Τούμπα, με την παρηγοριά της καλής εμφάνισης και της νίκης. Ενώ ο κακός ΠΑΟΚ με την πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (70' Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Μυστακίδης, Πέλκας (62' Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (85' Πρίγιοβιτς).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71' Ντε Λούκας), Λάζιτς (61' Τριάδης), Πιτσέλι (61' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.

Πηγή: sentragoal.gr