Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 21:43

Παλικαρίσια πρόκριση με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Ντάουντα στο 46', όμως με ισάριθμες κεφαλιές των Ρομαό (63') και Φορτούνη (71') ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήρε σπουδαία πρόκριση στο Περιστέρι. 

Ένα εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδίκησαν Ατρόμητος και Ολυμπιακός στο Περιστέρι, με την πρώτη μεταξύ τους "μάχη" να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είχε πρακτικά πλήρη αποστολή στην διάθεση του, αφού οι Περιστεριώτες δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και οι Μπρίτο, Παντελιάδης, Τσατσόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκουγκούδης, Νάτσος, Βασιλείου, έμειναν εκτός αγώνα κατόπιν απόφασης του Πορτογάλου τεχνικού, προφανώς για λόγους τακτικής.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Καπίνο και Βιάνα, τον Ντομίνγκες που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ άφησε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους τους Σισοκό, Μαρτίνς και για λόγους τακτικής τους Καμπιάσο, Μαρίν. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του, καθώς η ταυτόχρονη παρουσία των Μανθάτη, Ελιουνούσι, Σεμπά και Ανσαριφάρντ έδειχνε 4-4-2 με τον Βραζιλιάνο κυνηγό να κινείται κυρίως στην πλάτη του Ιρανού φορ.

Ο Ατρόμητος είχε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του τελική στο ματς (!), στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους. Γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Κιβρακίδης είναι ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ πριν τροφοδοτήσει τον σκόρερ Ντάουντα. Ο Ολυμπιακός ωστόσο αντέδρασε υποδειγματικά και με τέρματα των Ρομαό στο 63' και Φορτούνη στο 71', έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση. 

 

Για τον Ατρόμητο, το 0-0 στο Φάληρο ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα αλλά και πονηρό. Αντιλαμβάνονταν οι γηπεδούχοι ότι εφόσον ο Ολυμπιακός πετύχαινε ένα γκολ στη ρεβάνς του Περιστερίου, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης τους θα μειώνονταν δραματικά.

Ο Σα Πίντο ήθελε τους παίκτες του πίσω από την μπάλα, αφήνοντας την πρωτοβουλία στους Πειραιώτες. Προτεραιότητα για τον Πορτογάλο τεχνικό στο τακτικό κομμάτι ήταν να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του Γκορμπούνοφ και με υπομονή να περιμένουν οι ποδοσφαιριστές του την ευκαιρία να απειλήσουν. Σε κόντρα επίθεση ή με κάποιο στημένο.

Το κακό για τον Ατρόμητο ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα και από το ξεκίνημα ουσιαστικά είχε υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Περιστεριώτες. Είχε την κατοχή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως παίκτες με διάθεση να βγαίνουν πρώτοι στην φάση.

Από την δεξιά πλευρά επιχείρησε περισσότερο να αναπτυχθεί ο Ολυμπιακός και από εκεί βρήκε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς (8'), όταν σε γύρισμα του Φιγκέιρας και προσπάθεια στην κίνηση του Ελιουνούσι, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Έχτιζαν από πίσω τις επιθέσεις τους οι "ερυθρόλευκοι", αλλά δεν είχαν φαντασία και λύσεις φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αδυναμία τους δημιουργικά στο "ένας εναντίον ενός".

Μόνο ο Ανδρούτσος ταλαιπωρούσε με αυτό τον τρόπο τον Μανιάτη και ο Ανσαριφάρντ τον Ζησόπουλο στο 24ο λεπτό, όταν και πάλι ο Γκορμπούνοφ έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους, στο σουτ του Ιρανού φορ με το αριστερό.

Δεν άλλαζε η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, φάση δεν σημειώθηκε ούτε για... δείγμα στη συνέχεια και το ημίχρονο στο Περιστέρι έσβησε στο 0-0.

Στα 135 λεπτά που είχαν παίξει οι δύο ομάδες γκολ δεν είχε σημειωθεί και έμενε να φανεί αν θα άλλαζε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο ή θα χρειαζόταν να φτάσουμε στην παράταση.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ατρόμητος πήρε κεφάλι σκορ, όταν στο παράλληλο γύρισμα του Κιβρακίδη από δεξιά, ο Ντάουντα στο απέναντι δοκάρι με το αριστερό νίκησε τον Λεάλι για το 1-0.

Γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Κιβρακίδης είναι ακάλυπτος ένα μέτρο στην πλάτη της άμυνας όταν παίρνει την μπάλα και ο βοηθός Κωσταράς ακριβώς μπροστά στην φάση χωρίς να σηκώσει το σημαιάκι του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, 4-2-3-1 ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η αντίδραση του Μπέντο ήταν να ρίξει στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελιουνούσι και να περάσει τον Σεμπά στην φυσική του θέση, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην γνώριμη διάταξη 4-2-3-1 από το 56'.

Και επτά λεπτά αργότερα ήρθε και η ισοφάριση για τους Πειραιώτες, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από αριστερά ήταν ο Ρομαό που ξέφυγε από τον Κιβρακίδη και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γκορμπούνοφ για το 1-1.

Η είσοδος του Φορτούνη έδινε μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι των Πειραιωτών, ο Ατρόμητος έδειχνε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό και τα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να δεχθεί την χαριστική βολή στο 71'.

Καλοζυγισμένη σέντρα του Ντε λα Μπέγια από αριστερά, ο Φορτούνης πάτησε περιοχή και συνάντησε την μπάλα με τον κεφάλι στέλνοντας την χαμηλά στην αριστερή γωνία, εκεί που ο Γκορμπούνοφ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα από να τη μαζέψει από τα δίχτυα του.

Στο 83ο λεπτό ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Ολυμπιακός ωστόσο διαχειρίστηκε με υπομονή και ψυχραιμία τα τελευταία του αγώνα και με το τελικό υπέρ του 2-1, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιντες (88' Λαζαρίδης), Τόνσο, Λημνιός (81' Ντιγκινί), Πλατέλλας, Ντάουντα (56' Λε Ταλέκ).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Ελιουνούσι (56' Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Πηγή: sport24.gr