Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 10:44

Α' ΤΟΠΙΚH: Να κρατήσει το +7 θέλει στον Πύργο η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα - έκπληξη του πρώτου γύρου, ο Μιλτιάδης θα υποδεχθεί αύριο Κυριακή την πρωτοπόρο "Μαύρη Θύελλα" στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας είχε φτάσει πολύ κοντά στο διπλό επί της Καλαμάτας στο ματς του πρώτου γύρου, όταν - ως πρωτοπόρος τότε - είχε ισοφαριστεί από τον Χρήστο Καλαντζή στις καθυστερήσεις του αγώνα που είχε γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά. Ο Μιλτιάδης υποχώρησε στην βαθμολογία και είναι αισθητά αποδυναμωμένος ενώ η Καλαμάτα ανέβηκε στην πρώτη θέση και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική, μιας και έχει προβάδισμα εφτά βαθμών από την δεύτερη Αναγέννηση ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές. 

Αυτή την αγωνιστική πάντως για να διατηρήσει αυτό το +7 θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον Μιλτιάδη, καθώς η Αναγέννηση έχει εξασφαλισμένο τρίποντο, αφού θα πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 

Εντός έδρας θα παίξουν οι δύο ομάδες που ακολουθούν στην βαθμολογία. 

Ο τρίτος της βαθμολογίας Πάμισος παίζει στη Μεσσήνη με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με στόχο μια ακόμη νίκη απέναντι στους επικίνδυνους «ερυθρόλευκους» που εκτός έδρας έχουν πολύ καλές επιδόσεις φέτος. 

Ο 4ος Πανθουριακός θα φιλοξενηθεί από την ΑΕ Αβίας στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Ο Πανθουριακός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την Κυπαρισσία ενώ μετρά 1 μόλις νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδι του. Από την άλλη η ομάδα του Κάμπου πλέον δεν έχει ουσιαστικές αλλά μόνο μαθηματικές πιθανότητες παραμονής. 

Στην ουρά, ο Τέλλος Αγρας έχει δύσκολο έργο, μιας και θα αντιμετωπίσει στην Κυπαρισσία τον ΑΟΚ ο οποίος προέρχεται από το διπλό επί του Πανθουριακού. 

Στον Τέλλο Άγρα μετά το διαζύγιο με τον Σπύρο Τσίκινη, οι προπονήσεις αυτή την εβδομάδα έγιναν υπό τις οδηγίες των έμπειρων παικτών Λυκούργου Ν. Ανδρώνη και Νίκου Τσίμπιτση, οι οποίοι και θα κατεβάσουν την ομάδα στο δύσκολο κυριακάτικο ματς.

Η Ανδρούσα που αγχώνεται επίσης για την παραμονή (εάν υποβιβαστούν τρεις ομάδες) θα φιλοξενηθεί από τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Απόλλωνα Καλαμάτας.

Στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο ΑΟ Φαραί θα υποδεχθεί την Εράνη, στην οποία μόλις προχθές παραιτήθηκε ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος, ενώ στο Διαβολίτσι η τοπική ομάδα θα παίξει με τον Εθνικό Μελιγαλά, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να απομακρυνθούν και άλλο από την 14η θέση, η οποία θα οδηγήσει σε υποβιβασμό μόνο αν πέσει ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Σάββατο

Αρφαρά - Αναγέννηση 0-3 α.α.

Αβία  -  Πανθουριακός

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Σταύρου

Απόλλωνας Καλαμάτας - Ανδρούσα

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.

Μπλάνας, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Α.Ο. Φαραί - Εράνη

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.

Λάμιας, Σ. Τσαούση, Βρυώνης

 

Κυριακή

Μιλτιάδης - Καλαμάτα

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.

Σκόρδος, Γιαννέτσος, Σταυρόπουλος

Πάμισος - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.

Καρβούνης, Κασκάνης, Τσουκάλη

Διαβολίτσι - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Σ. Τσαούση, Τσίρμπας

Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Βρυώνης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 23 αγώνες)

1. Καλαμάτα 55-10 58

2. Αναγέννηση Παραλίας 41- 16 51

3. Πάμισος 51-19 47

4. Πανθουριακός 54-18 46

5. Α.Ο. Φαραί 33-20 39

6. Κυπαρισσία 26-25 37

7. Μιλτιάδης 29-26 36

8. Εθνικός Μελιγαλά 25-26 31

9. Απόλλωνας Καλαμάτας 26-35 30

10. Εράνη 22-37 28

11. Ολυμπιακός Καλαμάτας 29-30 27

12. Διαβολίτσι 21-35 24

13. Ανδρούσα 18-35 20

14. Τέλλος Αγρας 24-47 19

15. Αβία 14-41 10

16. Αστέρας Αρφαρών 11-47 5

 

* Ο Αστέρας Αρφαρών έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.