Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 10:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σήμερα η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Γράφτηκε από τον

 

Τον αντίπαλο της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών θα μάθει σήμερα Τρίτη η Καλαμάτα καθώς θα διεξαχθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, η κλήρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή.

Στην κλήρωση θα υπάρχει και το όνομα της Κυπελλούχου Μεσσηνίας Καλαμάτας, η οποία θα είναι στον 7ο όμιλο τον οποίο απαρτίζουν οι κυπελλούχοι Κεφαλληνίας- Ιθάκης, Ζακύνθου Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας. 

Η Καλαμάτα λοιπόν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εκ των Πανηλειακού (Ηλεία), Κεραυνός Αγίου Βασιλείου (Αχαΐα), ΑΟ Κατασταρίου (Ζάκυνθος), ΑΟ Σάμης (Κεφαλληνία) και Ηρακλής Ξυλοκάστρου (Κορινθία). 

Αφού βγει με νοκ άουτ αγώνες ο νικητής του ομίλου, θα συνεχίσουν οι 9 νικήτριες ομάδες των ομίλων, πάλι με νοκ άουτ αγώνες, μέχρι να βγει ο κυπελλούχος. 

Αν η Καλαμάτα ή οποιαδήποτε ομάδα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής θα χρειαστεί να δώσει από 5 έως 7 αγώνες, ανάλογα με την κλήρωση. 

Τι έγινε στους τελικούς

Το Σαββατοκύριακο έγιναν οι τελικοί σε 4 νομούς, οι κυπελλούχοι των οποίων θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο με την Καλαμάτα και την Κυπελλούχο Κορινθίας Ηρακλή Ξυλοκάστρου που είχαν πάρει από προηγούμενες εβδομάδες τον τίτλο στους νομούς τους. 

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα είχε πάριε το τρόπαιο κερδίζοντας με 1-0 την Αναγέννηση στην παράταση ενώ στην κορινθία ο 

ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου στον τελικό είχε κερδίσει την Κόρινθο 2006 στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στην Αχαΐα, ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη χρονιά. Στον τελικό που έγινε το Σάββατο νίκησε 1-0 τον Πανμοβριακό στο γήπεδο Κάτω Αχαΐας μπροστά σε 1300 θεατές. Το μοναδικό γκολ πέτυχε με φάουλ ο Μπουλουμπασης στο 23'.

Ο Πανηλειακός κατέκτησε εύκολα το Κύπελλο Ηλείας κερδίζοντας στον τελικό τον Ξενοφών Κρεστένων στο Ενωσιακό γήπεδο Σπιάτζας με 3-0.  Η νίκη για τον Πανηλειακό ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Χατζηστάμου στο 47', ο Βλαχόπουλος στο 70' και ο Στούπης στο 76'. 

Ο ΑΟ Κατασταρίου έκανε την έκπληξη καθώς κέρδισε με 2-1 την Ζάκυνθο στην παράταση. Πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο γνωστός από την προ ετών παρουσία του στα Μεσσηνιακά γήπεδα Μάριος Κωστάκης, ο οποίος με γκολ στο 90' έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί με πέναλτι στο 93' πέτυχε το 2-1. Η Ζάκυνθος είχε προηγηθεί με γκολ του Παπαδόπουλου στο 69'. Μάλιστα ο ΑΟ Κατασταρίου πήρε το τρόπαιο τελειώνοντας το ματς με 9 παίκτες αφού αποβλήθηκαν ο Στέλιος Λιβέρης στο 97' και λίγο πριν το τέλος της παράτασης ο Κωστάκης.

 

Τέλος, ο ΑΟ Σάμης κατέκτησε το Κύπελλο στην Κεφαλληνία. Ο τελικός έγινε την Κυριακή το απόγευμα με τον ΑΟ Σάμης να κερδίζει με 3-1 τον Παλληξουριακό.