Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 13:51

ΔΩΡΙΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Ανέβηκε στην 5η θέση

Γράφτηκε από τον
ΔΩΡΙΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Ανέβηκε στην 5η θέση

 

Με πέναλτι του Βεσέλη στο α' ημίχρονο, το Δώριο κέρδισε χθες εντός έδρας τον Απόλλωνα Πεταλιδίου με 1-0.

Οι γηπεδούχοι που παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης τον τελευταίο καιρό, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πέναλτι του Βεσέλη στο 25'. Μάλιστα με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Μετά το γκολ είχαν κάποιες φάσεις που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν και όσο περνούσε η ώρα κοιτούσαν να διαχειριστούν το 1-0 και να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος.

Ο Απόλλων Πεταλιδίου, πήγε στο Δώριο για να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία αν στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα, είχαν βρει δίχτυα, στη διπλή ευκαιρία που είχαν οι Πανταζόπουλος και Ξαρχάκος.

Το γκολ και οι φάσεις

Στο 25' ο Βεσέλης με ατομική προσπάθεια, πέρασε δύο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από αμυντικό. Ο Λάμιας σφύριξε το πέναλτι και ο Βεσέλης με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το 1-0.

Στο 35' και στο 40' από εκτελέσει κόρνερ του Γκιάτα, ο Πετράκος κινήθηκε και στις δύο φάσεις στην πορεία της μπάλας και με ισάριθμες κεφαλιές την έστειλε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 90' σουτ του Πανταζόπουλο απέκρουσε αρχικά ο Δήμας και η μπάλα στη συνέχεια κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ξαρχάκος πρόλαβε σούταρε και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ζέππος με τάκλιν την έδιωξε κόρνερ.

Αμφισβητούμενες φάσεις

Για δύο φάσεις έχει παράπονα από τη διαιτησία η ομάδα του Πεταλιδίου. Η πρώτη στο 30' όταν ο Κ. Κορμπής πρόλαβε την μπάλα σε γύρισμα αμυντικού προς τον Δήμα και την έστειλε στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η δεύτερη στο 65' όταν σε κάθετη πάσα του Αντωνίου, ο Ξαρχάκος βγήκε μόνος σε καλή θέση για γκολ, όμως και πάλι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ

Στο 74' το Δώριο δημιούργησε ευκαιρία για γκολ, όταν ο Βεσέλης έφυγε μόνος του για την αντίπαλη περιοχή και πριν σουτάρει, ο διαιτητής τον σταμάτησε υποδεικνύοντας φάουλ στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Κοστόφ και να μπει στην περιοχή. 

ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Πετράκος, Πετριτάι, Μεμά, Γεωργιόπουλος, Ζέππος, Γκιάτα, Μπόρα, Κομάν (46' Παπαδόπουλος), Βεσέλης (90' Σταμάτης), Κατσίβας (81' Λιόγας).

 

ΠΕΤΑΛΙΔΙ: Κάρλος, Αντωνίου, Πετρόπουλος (79' Κοστόφ), Ξαρχάκος, Πανταζόπουλος, Γ. Καρδάσης, Κ. Κορμπής, Αρ. Δαμήλος (61' Καπρουλάς), Γ. Κορμπής, Ρ. Μπογκντάνι, Π. Δημητρουλόπουλος (53' Χούτος).