Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 14:56

Οι… εκκρεμότητες στις τοπικές κατηγορίες

Γράφτηκε από τον

Τα τοπικά πρωταθλήματα βαδίζουν προς το τέλος τους, κάποια πράγματα έχουν ήδη κριθεί όσο αφορά άνοδο και παραμονή, ενώ οι υπόλοιπες… εκκρεμότητες θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ας δούμε τι έχουμε συνοπτικά ξεκινώντας από την Γ' εθνική που δεν είναι μεν τοπική κατηγορία αλλά αφορά άμεσα τις τοπικές κατηγορίες. Η Πύλος λοιπόν είναι στο +2 από τη ζώνη και έχει να δώσει ακόμη έξι παιχνίδια. Η παραμονή πλέον δεν είναι εύκολη αλλά ο Τσικλητήρας κρατά ακόμη την τύχη στο χέρι του.

Στην Α' τοπική η Καλαμάτα είναι στο +7 ενώ μένουν 6 αγωνιστικές και δεν χάνει τον τίτλο. 

Στην ουρά έχει αποχωρήσει ο Αστέρας Αρφαρών, υποβιβάζεται η ΑΕ Αβίας και το ερώτημα είναι αν θα πέσει και τρίτη ομάδα, κάτι που θα συμβεί αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας. Στην περίπτωση αυτή οι… ενδιαφερόμενοι είναι σε πρώτη φάση ο Τέλλος Άγρας και σε δεύτερη η Ανδρούσα και το Διαβολίτσι που είναι 4 και 6 βαθμούς αντίστοιχα πάνω από την ομάδα των Γαργαλιάνων.

Στην Α1 τοπική η Σπερχογεία είναι σίγουρα στην τριάδα ανόδου, Ομόνοια και Ασπρόχωμα έχουν τον πρώτο λόγο για τις άλλες δύο προνομιούχες θέσεις και τους κυνηγά ο Αίας (που είναι στο -4 και -3 από τους δύο αντίστοιχα). 

Στην ουρά έχει υποβιβαστεί ο Νέος Άρις και αυτοί που κινδυνεύουν να πάρουν την δεύτερη θέση υποβιβασμού είναι ο Μεσσηνιακός και ο Ολυμπιακός Ανάληψης που είναι δύο βαθμούς πάνω από τους «πράσινους» ενώ μένουν 3 αγωνιστικές. 

Στη Β' τοπική σφράγισε την άνοδο η Μάνη στον 1ο όμιλο, λογικά θα το κάνει και μαθηματικά την Κυριακή και η Μεθώνη στο 2ο όμιλο. 

Κοπανάκι και ΑΕ Γαργαλιάνων ισοβαθμούν και δίνουν μάχη για την 2η θέση του 1ου ομίλου, ώστε ή να ανέβουν απευθείας (αν μείνει η Πύλος) ή να παίξουν μπαράζ με τη 2η του 2ου ομίλου, που λογικά θα είναι η Θύελλα Χαρακοπιού. 

Θύελλα Μερόπης και Ακαδημία Πάμισος λογικά θα είναι στην τελευταία θέση του κάθε ομίλου και θα υποβιβαστούν.

Τέλος, στην Γ' τοπική τα εισιτήρια ανόδου έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Δαναός, Θησέας, Παναθηναϊκός, ΑΠΣ Άρις. Θα υπάρξουν μια ή δύο θέσεις ανόδου ακόμη (ανάλογα με το τι θα κάνει η Πύλος) τις οποίες διεκδικούν Ερμής, Νέδουσα και με λιγοστές ελπίδες τα Λέικα.