Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 13:30

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σφράγισε την άνοδo και πάει για το Κύπελλο…

Γράφτηκε από τον

 

Και μαθηματικά πρωταθλήτρια στην Α' τοπική είναι από το Σάββατο το απόγευμα η Καλαμάτα, η οποία μετά το 4-1 επί της Εράνης σφράγισε τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η "Μαύρη Θύελλα" εξασφάλισε και την άνοδο στην Γ' εθνική, καθώς φέτος οι πρωταθλητές των ΕΠΣ παίρνουν χωρίς μπαράζ την άνοδο στην τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η Καλαμάτα έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος διατηρώντας σε όλο το πρωτάθλημα διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες. Στα 27 ματς που έχει δώσει μετρά 22 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ έχει πετύχει 67 γκολ και έχει δεχθεί 12 γκολ. 

Βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Αναγέννηση, από την οποία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας και έτσι έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. 

Τα επόμενα τρία ματς πρωταθλήματος, με Εθνικό εκτός, Πανθουριακός εντός και Ανδρούσα εκτός, θα έχουν λοιπόν διαδικαστικό χαρακτήρα και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους Ελβιο Μάνα και Τάσο Χατζηαγγελή να ξεκουράσουν κάποιους βασικούς αλλά και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ μέχρι τώρα και ειδικά στους νεαρούς.

Το βάρος πέφτει πλέον αποκλειστικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η Καλαμάτα ως Κυπελλούχος Μεσσηνίας πήρε τον πρώτη θέση στον 7ο όμιλο αποκλείοντας κατά σειρά τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Πανηλειακό, προκρίθηκε στους 8 της Ελλάδας και την Τετάρτη 3 Μαίου θα υποδεχθεί τον Κυπελλούχο Πειραιά ΑΠΟ Κερατσινίου με στόχο την πρόκριση που θα την φέρει στους 4 του θεσμού. 

Οι «μελανόλευκοι» θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο και έτσι ουσιαστικά στρέφουν από τώρα την προσοχή τους στο ματς με το Κερατσίνι. 

Τσιγαρίδης και Ρουμάνος στην προπόνηση

Η χθεσινή προπόνηση της Καλαμάτας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο με την συμμετοχή δύο νέων προσώπων. Ο πρώτος ήταν ο 17χρονος μέσος Πάρης Τσιγαρίδης από την παιδική ομάδα της Καλαμάτας και ο δεύτερος ένας νεαρός υπό δοκιμή Ρουμάνος μεσοαμυντικός. Σήμερα η Καλαμάτα θα έχει ρεπό και αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Εθνικό Μελιγαλά.