Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 12:38

Τα δεδομένα των υποψηφίων αντιπάλων της Καλαμάτας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Γράφτηκε από τον

Το Κερατσίνι είναι το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η Καλαμάτα στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα υποδεχτεί την προσεχή Τετάρτη τον κυπελλούχο Πειραιά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, σε νοκ - άουτ αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.
Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνουν και οι υπόλοιποι προημιτελικοί του θεσμού:  Ηρόδοτος - Α..Ε Λευκίμης, Αστέρας Βλαχιώτης - Φωκικός και Ελπίδα Σκουτάρεως - Γ.Σ. Αλμυρού.
Να σημειωθεί ότι εάν η Καλαμάτα προκριθεί θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή του αγώνα Ελπίδα Σκουτάρεως - Γ.Σ. Αλμυρου. Η Ελπίδα πήρε το κύπελλο στις Σέρρες, αλλά τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα και για να ανέβει στη Γ' εθνική, θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.
Ο Γ.Σ. Αλμυρού αναδείχθηκε κυπελλούχος Θεσσαλίας και στο πρωτάθλημα είναι πρώτος με 5 βαθμούς διαφορά από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου και ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. Ο προσεχής αντίπαλος της Καλαμάτας, το Κερατσίνι έχει πάρει και μαθηματικά τον τίτλο στον 2ο όμιλο του Πειραιά, όχι όμως και την άνοδο. Και αυτό γιατί θα δώσει μπαράζ με την πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου, που θα είναι πιθανότατα η Οδηγήτρια, η οποία χρειάζεται ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
Με άλλα λόγια το Κερατσίνι θα έρθει την Τετάρτη στην Καλαμάτα, έχοντας το μυαλό και στο μπαράζ ανόδου. Ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Σπάθας δήλωσε σχετικά: "Απομένει πλέον ένα παιχνίδι ώστε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα και κατόπιν θα επικεντρωθούμε για την επίτευξη του αντικειμενικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη της ανόδου στην Γ’ Εθνική, είτε μέσω του θεσμού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ή μέσω αγώνα μπαράζ, που θα κληθούμε να δώσουμε με την πρωταθλήτρια του άλλου ομίλου. Αυτό που προέχει, είναι να εμφανιστούμε απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να τελειώσουμε ιδανικά τη σεζόν και όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα»
Η "Μαύρη Θύελλα" ως γνωστόν έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος την Κυριακή στο Μελιγαλά με αντίπαλο τον Εθνικό. Χθες η προπόνηση έγινε στο Δημοτικό Στάδιο και σήμερα θα γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.