Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 13:22

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Tι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό με τη διαφαινόμενη παραμονή του Τσικλητήρα

Γράφτηκε από τον
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Tι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό με τη διαφαινόμενη παραμονή του Τσικλητήρα

Με το 1,5 πόδι στη Γ' εθνική είναι ο Τσικλητήρας μετά τη νίκη με 1-0 επί του Αιολικού και την ήττα της Δόξας Μεγαλόπολης με το ίδιο σκορ από τη Χαλκίδα.

Η ομάδα της Πύλου θέλει ένα βαθμό στα δύο τελευταία ματς με Αστέρα Αμαλιάδας (εκτός) και Αχαϊκή (εντός) για να σφραγίσει και μαθηματικά την παραμονή. Μπορεί μάλιστα να μείνει και με δύο ήττες, αρκεί η ομάδα της Μεγαλόπολης που έχει 8 βαθμούς λιγότερους από την Πύλο και υστερεί στην ισοβαθμία, να μην κάνει το "3 στα 3" με Ερμιονίδα (εκτός), Παναργειακό )εντός) και Αιολικό (εκτός). 

Θυμίζουμε, ότι ο Τσικλητήρας έχει ρεπό στην 30ή και τελευταία αγωνιστική.  

Η διαφαινόμενη παραμονή της Μεσσηνιακής ομάδας αλλάζει τα δεδομένα και στα τοπικά πρωταθλήματα, όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. 

Από την Α' τοπική θα υποβιβαστούν δύο ομάδες, με τις δύο τελευταίες θέσεις να έχουν "κλειδώσει" εδώ και καιρό. Ο λόγος για τον Αστέρα Αρφαρών που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και την Α.Ε. Αβίας. Ως εκ τούτου ο Τέλλος Αγρας και η Ανδρούσα που μάχονται για την αποφυγή της 14ης θέσης, θα μείνουν και οι δύο στην κατηγορία. 

Στη Β' τοπική, θα ανέβουν απευθείας και οι δευτεραθλητές των ομίλων. 

Ο λόγος για την Α.Ε. Γαργαλιάνων στον πρώτο όμιλο και τον Α.Ο. Φυτειάς στον δεύτερο, ενώ ως γνωστόν έχουν πανηγυρίσει την άνοδο οι πρωταθλητές Α.Ε. Μάνης και Μάνης. 

Από τη Γ' τοπική, προβιβάζεται και η Βέργα, που κατέλαβε την 6η θέση. Στην Α1 τοπική δεν αλλάζει κάτι σε άνοδο και υποβιβασμό.

 

Με άλλα λόγια εφόσον ο Τσικλητήρας επιβεβαιώσει και μαθηματικά την παραμονή στη Γ' εθνική, θα ανοίξουν... σαμπάνιες σε Τέλλο Αγρα, Ανδρούσα, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Α.Ο. Φυτειάς και Βέργα.