Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 12:49

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-1: Με κορυφαίο και σκόρερ τον Καλαντζή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-1: Με κορυφαίο και σκόρερ τον Καλαντζή

 

Με νίκη ολοκλήρωσε τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της η πρωταθλήτρια της Α' τοπικής Καλαμάτα καθώς χθες επικράτησε με 2-1 του Πανθουριακού στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Οι «μελανόλευκοι» δυσκολεύτηκαν και πάλι απέναντι στην ομάδα που τους είχε σπάσει το αήττητο στον πρώτο γύρο και χρειάστηκε μια καταπληκτική κεφαλιά του Χρήστου Καλαντζή στο 92' για να πάρουν τη νίκη γοήτρου με 2-1.

Ο έμπειρος φορ ήταν για μια ακόμη φορά ο κορυφαίος παίκτης της Καλαμάτας και αναμφισβήτητα αποτελεί τον MVP της τη φετινή σεζόν. Χθες άνοιξε το σκορ στο 2' και έκρινε το ματς με το δεύτερο του τέρμα στο 92' - είχε ισοφαρίσει στο 42' ο Χελάς - φτάνοντας παράλληλα τα 22 γκολ στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ με τρία τέρματα διαφορά από τον Βασίλη Πανταζή. 

Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα προηγήθηκε πολύ νωρίς (2') ωστόσο ο Πανθουριακός αντέδρασε, έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 42'. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ήταν καλύτερη και έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες πριν πετύχει τελικά το νικητήριο γκολ ο Καλαντζής στο 92'. 

Τα γκολ και οι φάσεις

Μόλις στο 2' η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ, όταν ο Λιόλιος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε τη μπάλα στον Καλαντζή που με σουτ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0.

Ο Πανθουριακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 25' όταν ο Μουστάκας έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον επερχόμενο Μπιτσάνη ο οποίος όμως από ευνοϊκή θέση πλάσαρε λίγο άουτ.

Η ισοφάριση για τον Πανθουριακό ήρθε στο 42'. Ο Σεφεράσι έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Κωνσταντακόπουλος πήδηξε με τον Μπιτσάνη, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του γκολκίπερ της Καλαμάτας και έφτασε στον Χελά που με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Φώναξε για φάουλ του Μπιτσάνη ο Κωνσταντακόπουλος και ενδεχομένως να είναι δίκιο αλλά ο Αλεξέας είχε διαφορετική άποψη.

Η Καλαμάτα απείλησε στο 54' όταν μετά από συνδυασμό των Νικολόπουλου και Αθανασόπουλου η μπάλα έφτασε στον Καλαντζή που σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 68' ο Καλαντζής από αριστερά βρήκε το Μπάρκα που σούταρε αλλά ο Καλλιντέρης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 81' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα όταν από σέντρα του Βασιλόπουλου ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Οδεμισιώτης. Στην εξέλιξη της φάσης έγινε νέα σέντρα από τον Μπάρκα και κεφαλιά του Καντούτση με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Τελικά στο 92' ο Νάτσης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Καλαντζής με πολύ ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-1 για την Καλαμάτα.

Στο 94' σε μια σπάνια φάση στην περιοχή του Πανθουριακού οι Καράμπελας και Οδεμισιώτης σταμάτησαν διαδοχικά λίγο πριν τη γραμμή τις προσπάθειες των Αθανασόπουλου και Καλαντζή. 

Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας, με βοηθούς τον Γκούμα και την Τσουκάλη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (46' Νάτσης), Καντούτσης, Σταματελόπουλος, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (33' Μερκούρης), Μπεγέτης (65' Μπάρκας). 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Σεφεράσι, Παντσιώτης, Οδεμισιώτης, Κλουβάτος (78' Πετρόγιαννης), Καράμπελας, Κουρούπης, Μουστάκας, Μπιτσάνης (67' Κάνιστρας), Πανταζής (86' Ντόκο), Χελάς.