Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 13:50

Αγωνία μέχρι το τέλος

Γράφτηκε από τον

Δόξα Μεγαλόπολης ή Ζευγολατιό; Η απάντηση για το ποια ομάδα θα πιει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού θα δοθεί στις 21 Μαΐου, όταν και θα διεξαχθεί η 30ή και τελευταία αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής. 

Ο Τσικλητήρας Πύλου έδιωξε στην Αμαλιάδα το άγχος της παραμονής και θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στις εθνικές κατηγορίες. Θα μπορούσε βέβαια να είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα από τς 7 Μαΐου, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι η αγωνία για τη παραμονή θα κρατήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, παρότι υποβιβάζεται μόνο μια ομάδα. Αποδείχθηκε έτσι πως  μόνο εύκολο δεν ήταν το φετινό πρωτάθλημα και προϊδεάζει για το τι θα συμβεί του χρόνου, όταν ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζεται,  θα είναι 5 ή 6. Η Μεσσηνία θα έχει διπλή εκπροσώπηση με την Καλαμάτα να βάζει λογικά ψηλά τον πήχη και τον Τσικλητήρα να πρέπει να κάνει επίσης πορεία πρωταθλητισμού για να… μείνει στην κατηγορία.

Οσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, το Ζευγολατιό έχει τους ίδιους βαθμούς με τη Δόξα Μεγαλόπολης, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία.  Αμφότερες οι ομάδες θα δώσουν εκτός έδρας το τελευταίο ματς της σεζόν. Η Δόξα στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό και το Ζευγολατιό στην Κάτω Αχαγιά με την Αχαϊκή, ενώ την προσεχή Κυριακή η ομάδα της Μεγαλόπολης θα υποδεχτεί τον Παναργειακό και αυτή της Κορινθίας τον Αιολικό.