Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:28

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-3: Αποχαιρέτησε με εντυπωσιακή νίκη την Α' τοπική

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-3: Αποχαιρέτησε με εντυπωσιακή νίκη την Α' τοπική

 

Mε το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε την Α' τοπική η Α.Ε. Αβίας, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3-1 του Ολυμπιακού Καλαμάτας στο "Γ. Λουκαρέας".

Η ομάδα του Κάμπου, παρότι είχε χάσει εδώ και καιρό το στοίχημα της παραμονής, δεν τα παράτησε και έκλεισε μάλιστα τη σεζόν με δύο σερί τρίποντα, φθάνοντας στους 19 βαθμούς, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" συγκέντρωσαν 32 και πήραν την 12η θέση στην Α' τοπική.

Στο χθεσινό αδιάφορο βαθμολογικά ματς φάνηκε ότι η Α.Ε. Αβίας το ήθελε περισσότερο και έτσι πέτυχε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τρία γκολ, ενώ έχασε και πέναλτι! Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες σε κακή μέρα και πλήρωσε τα πολλά λάθη.

Αξιοσημείωτο ότι και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το πρώτο είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους νικητές όμως να πετούν στα σκουπίδια τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 36'. Ο Γεωργίκος ανατράπηκε από τον Ηλιόπουλο και ο ρέφερι Ζαρακοβίτης έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Τζανετέας έστειλε την μπάλα άουτ.

Το 0-1 ήρθε τελικά στο 51' με εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλασέ του Γκλίκα μέσα από από την περιοχή. Στο 57' από λάθος της άμυνας και κυρίως του γκολκίπερ, ο Γκλίκα έγινε κάτοχος της μπάλας και πάσαρε στον Μανιατέα, που σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 0-2.  Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 1-2 στο 65' με ατομική ενέργεια και σουτ του Αναγνωστόπουλου και στο 70' είχε δοκάρι σε σέντρα - σουτ του Φέστα από δεξιά. 

Στο 73' απείλησε σε σουτ του Μπαζάνη (έδιωξε ο Κολοκούβαρος) και στο 79' ο Γεωργουλάκος νίκησε στο τετ α τετ τον Γεωργουλέα. Στο 87' ο Γεωργουλέας και πάλι ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και η Α.Ε. Αβίας κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στο ματς. Αυτή τη φορά ο Μανιατέας αποδείχθηκε εύστοχος γράφοντας το τελικό 1-3. 

Το ματς διαιτήτευσε ο Ζαρακοβίτης, με βοηθούς τους Γιαννέτσο και Βοσνάκη. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γεωργουλάκος, Φέστας, Τσεκάνι (66' Κακαλέτρης), Πολυμενέας, Κολιός, Τσαναλίας, Ηλιόπουλος, Μπαζάνης, Πουλάκος, Μπέρμπερι, Αναγνωστόπουλος.

 

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Αποστολίδης, Τζανετέας, Βαβαρούτσος, Μητσέας, Γεωργαντάς, Κορμπής (54' Αλντέσκου), Γιαννέας, Γεωργίκος (76' λ.τρ. Δ.Γ. Γεωργουλέας), Γκλίκα (62' Γεωργουλέας), Μανιατέας.