Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 18:54

Στέφθηκε πρωταθλητής ο ΑΣ Δαναός

Γράφτηκε από τον

 

Πρωταθλητής Γ’ τοπικής στέφθηκε και επίσημα αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Δαναός, μετά το φιλικό παιχνίδι που έδωσε με μια μικτή ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, η οποία αποτελείτο από παίκτες των τμημάτων U15 και U14.

Η Καλαματιανή ομάδα για πρώτη φορά ανεβαίνει στη Β' τοπική και μάλιστα κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γ' κατηγορία. 

Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας συνδύασαν την απονομή του κυπέλλου με τη διεξαγωγή του παραπάνω φιλικού που διεξήχθη στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Μετά το τέλος του φιλικού, οι παίκτες των δύο ομάδων, οι προπονητές, οι γονείς των παικτών του Δαναού, οι παράγοντες της ΕΠΣΜ, αλλά και οι προσκεκλημένοι, πέρασαν στο βοηθητικό χώρο πίσω από το αποδυτήρια του αθλητικού κέντρου για τις απονομές, αλλά και για να γιορταστεί ο τίτλος και η άνοδος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης έδωσε το κύπελλο του πρωταθλητή στους τρεις πιο παλιούς παίκτες της ομάδας, Ιωνα Κλάδη, Γιάννη Μιχαλέα και Σταύρο Μπούνα. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Οικονομίδης μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΜ, Αντώνη Τουρλομούση και τον προπονητή των μικτών ομάδων Ηλία Μαστορέα μοίρασαν τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές του Δαναού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας Χρήστο Κότσαρη και Ανδρέα Μιχαλακέα.

Λίγο πιο πριν βραβεύθηκαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές Γιάννης Βρυώνης και Αποστόλης Μωραγιάννης, οι οποίοι από την αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν είναι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Την απονομή έκανε ο Καλαματιανός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, που είχε προσκληθεί από τον προπονητή του Δαναού Πέτρο Δημόπουλο. Να σημειωθεί ότι ο Βρυώνης ήταν ο αρχηγός του Αστέρα στο προχθεσινό φιλικό, ενώ ο Μωραγιάννης δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δημόπουλος στο 18χρονο ποδοσφαιριστή του Δαναού Ανδρέα Φιλιππόπουλο, λίγο πριν παραλάβει το μετάλλιο του, αναφέροντας ότι αν και είναι κωφάλαλος, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν και ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες.

Οι παράγοντες του Δαναού και το προπονητικό τιμ με επικεφαλής τον Πέτρο Δημόπουλο και τους Μιχάλη Παυλάκη, Αλέκο Δέδε και Παναγιώτη Παπατζίκη, είχαν φροντίσει να δώσουν γιορτινό χρώμα στην εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης και οι δύο προπονητές της Ακαδημίας Κώστας Σαλαπάτας και Γιάννης Ρούμπης.  

Μετά τις απονομές, ακολούθησε τραπέζι για όλους τους παρευρισκομένους, με φαγητό και κρασί και μουσική που επιμελήθηκε, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Μανωλόπουλος.

Το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης

Σε ότι αφορά τη φιλική αναμέτρηση, οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, αλλά και να δείξουν όσα τους μαθαίνουν οι προπονητές τους στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης επικράτησε με 4-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, σχεδόν στις αρχές του α’ μέρους κατόρθωσε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος του και στην επανάληψη κατόρθωσε να σημειώσει και άλλα τρία γκολ.

Στο 9' κόρνερ του Τσιλιγωνέα στο α' δοκάρι, ο Μπούνας με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε έτσι το 1-0. Στο 23' σουτ του Λεχουρίτη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Κακούρου. Στο 28' ο Μπέρκης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κακούρος μπλόκαρε. Στο 39' ο Πρέντζας έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Μπέρκης που βγήκε πίσω από τους αμυντικούς με σουτ πέτυχε το 1-1. Στο 42' σουτ του Μιχόπουλου απέκρουσε ο Κακούρος και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μπέρκη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι (εξωτερικά δίχτυα). Στο 58' κοντινό σουτ του Μπέρκη απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Κοντογιώργης. Στο 61' ο Λεχουρίτης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ σέντρα του Μιχόπουλου, ο Λεχουρίτης έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει ο Κοντογιώργης αρχικά, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κανελλόπουλος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2. Στο 67’ ο Λιακόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-3. Στο 74’ και πάλι ο Λιακόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 78’ ο Β. Κολοστούμπης με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς διαιτητές τον Κομπιλίρη και την Παπαϊωάννου.

ΔΑΝΑΟΣ: Κακούρος (46’ Κοντογιώργης), Αρβανίτης (46’ Ψυχογιάννης), Μέμα (65’ Κουφός), Μπαρδόσι, Μπούνας (52' Κυριακόπουλος), Νίκας (46’ Κολιτσιδάκης), Ντάκουρης (46’ Χρόνης), Τσιλιγωνέας (46’ Ξαρχάκος), Μπαρμπετσέας (46’ Μανιάτης), Κλάδης (53’ Καρανικόλας), Μιχαλέας (62’ Φιλιππόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μανουσιάδης (46’ Καραχάλιος), Πρέντζας (52’ Δάβρος), Χατζηαθανασίου (69’ Β. Κολοστούμπης), Λελούδας (68’ Αλέμης), Κανελλόπουλος (73’ Μπαλάσης), Λεχουρίτης (78’ Μίτο), Σωτηρόπουλος (47’ Τζήλος, 75’ Παπαζαφειρόπουλος), Βρυώνης (65’ Ντερβίσι), Τσιγκούνης (47’ Λιακόπουλος), Μπέρκης (70’ Ράλλιος), Μιχόπουλος (78’ Παναγιωτόπουλος).